back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Po dnešnom vyšetrení sa dozvedel, že na operáciu má čakať 11 mesiacov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Nový rok nezačal úplne dobre pre obyvateľa Serede, ktorý po dnešnom vyšetrení zistil, že jeho zdravotný stav si vyžaduje operáciu. Nejde síce o nič náročné – pruh je riešiteľný bez problémov. No termín operácie, ktorý mu dala Fakultná nemocnica ho zaskočil. November 2024.

Je normálne, aby pacient na operáciu čakal 11 mesiacov? Je normálny takýto stav zdravotníctva v 21. storočí v štáte v Európskej únii, ktorý si hovorí, že je civilizovaným?

Dá sa predpokladať, že stav pacienta ohrozujúci život by bol riešený rýchlejšie. Ale žiť a pracovať 11 mesiacov s obmedzením nezdvíhať ťažší predmet, (čo to znamená?) je predsalen deprimujúci.

Ak dnes je čakacia doba na kto banálnu operáciu 11 mesiacov, čo môžeme očakávať od budúcnosti v tejto krajine?

Podľa slov viacerých lekárov, s ktorými sme hovorili, ich odchody do  zahraničia dnes už nie sú o peniazoch a pre peniaze. Sťažujú sa na úplne nefunkčný systém v zdravotníctve a odmietajú sa podriadiť sústavnému riešeniu problémov s bežným fungovaním na oddeleniach, jednoducho chcú sa venovať práci, pacientom a zachraňovaniu ich zdravia a životov.

Kedy pochopí tieto zakladné veci konečne niektorý minister a vláda? Alebo sa v týchto problémoch budeme plácať trvale a že dlhodobo je niečo zle pochopíme až vtedy, keď bude zdravotníctvo úplne na kolenách?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Napíšte svoje skúsenosti s termínmi na operácie a všeobecné zdravotníctvo do diskusie. Následne o stanovisko požiadame Ministerstvo zdravotníctva.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Skúste inú nemocnicu. Systémový problém nefungujúceho zdravotníctva to síce nevyrieši, ale treba pozerať na seba v tomto prípade.

    5
  2. Tak su pripady, ked niektori maju zoperovany pruh aj po polke zivota. A pokial mu to neskrti creva alebo vajca, tak ten odklad je primerany. Teda ak nemusi dvihat tazke bremena, ale to by po operacii aj tak nejaky cas nemohol. Ak to chce hned, sukromna klinika mu rada taky jednoduchsi zakrok vykona za symbolicky expresny priplatok.

    5
  3. Mily Duro Trulo, co myslis, kolko € si berie ta sukromna klinika z jeho (pacienta) povinneho zdravotneho poistenia?

    4
  4. Anonym 2. januára 2024, 16:22 Pri
    A co ja vim? Ked mi to povedia, dam ti vediet. Ale myslim si (aj ked uznavam, ze mysliet si je hovno vediet), ze kulove, lebo na to su prisne podmienky a mam pocit, ze nemocniciam aj tak poistovne vsetko nepreplatia.

  5. operácia pruhu cez covid – čakanie 1-2 mes, kamarátka nedávno v tom istom zariadení čakala necelé 2 mes, doplácal som asi 60 eur … a to sa jedná o súkromné zariadenie, našťastie lekárov tam ešte majú dosť

    5
  6. Ja mám vysunutu platnicku, ďalšiu prasknutu, od júna 2023 neprejdem viac ako po dome. Par metrov od domu, a musím sa vrátiť. Bola som na zákroku, a ze ak to neprejde, tak operacia. Pomohlo na 2tyzdne, dostala som covid, a už všetko hodili na covid. Esteze p. neurologicka to chce riesit dalej. Takže všetko sa natiahlo a znovu magnet, a neurochirurgiu a až koncom februára 2024 opäť na neurologiu. Ktovie kedy sa operácie dočkám, ale ta pn ktorú mam, a 3deti, ledva chodím… žiaľ do prace idem, aj keď sa tam budem platiť, snáď potom sa to už pohne 🙁

  7. K Anonym 2. januára 2024, 17:38 Pri a ostatným.
    V onej demokracii si neplatia zdravotné poistenie a teda je to ich problém. Počas covidu umierali občania tohto vzoru demokracie priamo na uliciach- kto tu chce tvrdiť niečo iné, tak klame. Bodka k Ámerike. Na Slovensku odporúčam sa priamo obrátiť na svoju zdravotnú poisťovňu, nech ihneď nájdu inú inštitúciu na operáciu. / ak oný pacient nie je neplatič /.

    1
  8. Nas preceda rozkradol co sa dalo. A teraz jebnuti slovaci placu ze musia cakat rok na nemocnicu.
    Nech tu bradavicnatu kurvu do roka zezere rakovina

    5
  9. nemusia čakať rok, môžu si nájsť inú nemocnicu, ale lepšie je stále vyplakávať a sťažovať sa

    5
  10. as tie reči o západe, ak hovoríme o Európe tak väčšina Európy má rovnako ako my povinné zdravotné poistenie. Ak hovoríte o západe, tak asi myslíte USA. A opäť je to číta nevedomosť. V USA totiž rovnako ako u nás existuje zdravotné poistenie, akurát tam nie je povinné a teda existuje nepreberné množstvo kombinácií ako si viete to poistenie vyskladať. Napríklad ak sa neobávate určitých chorôb, komplikácií tak si proste zaplatíte menej na poistení, ušetríte. V zásade ale veľká väčšina tzv. plánov pokrýva aj tuná spomenutú herniu, takže by vás bezproblémové zoperovali „zadarmo“ aj tam ak ste poistený.

    1
  11. Som na tom tak isto.11mesiacov som mala čakať na operáciu žlčníka v Trnavskej nemocnici.Tak som sa opýtala na termín v inom meste,a….termín. do 3 týždňov a s personálom aj ich prácou som spokojná.Všetko je o ľuďoch

    8
  12. Anonym 2. januára 2024, 20:15 – OK, 30 rokov vládnutia kapitalizmu. A spomenieš si na to koľko z tých rokov vládol Fico? A čo sa za jeho vlády zmenilo, zlepšilo?
    A teľce toho klamára, podvodníka a hlavne zlodeja bez problémov opäť zvolia za premiéra. To nie je o kapitalizme ale o tom koho si volíme. Keď nám vládne banda ktorá myslí viac na seba či svojich ľudí a ich hlavným problémom je zrušenie špeciálnej prokuratúry a zníženie trestov pre kamošov čo už sedia alebo vedia že budú odsúdení tak sa nečudujme že všade chýbajú peniaze. Dokonca aj keď sa ekonomike darilo a mali sme prebytok v štátnom rozpočte (bolo to práve za Ficovej vlády) tak stále niekde chýbalo. 😂🙈🙉🙊

    16
  13. A kolko sa caká na operáciu zmena pohlavia? Chcela by som medzi stehnami riadne bimbrlo! Spravia to aj hned? Prepláca to všzp?

    3
  14. Ty si posadnutý Ficom,lenže okrem neho boli zlodeji a podvodníci všetci čo boli od prevratu pri moci..mečiar,dzurinda,matovič,kiska,heger,čaputová,gašparovič,moravčík,čarnogurský atd..

    9
  15. V kolárove súkromná klinika do týždňa zoperovany obojstranný pruh…vlastná skúsenosť…inak by som čakal rok…doplatok 80€ jedna strana =160€ komplet a úplná spokojnosť …

    1
  16. Vyšetrenie mamografiou, tiež sa čaká viac než rok…v jednej nemocnici. Ale samozrejme sa dá aj inde vyšetriť.

  17. Jaaaj sa sťažuje že termín operácie o 11 mesiacov… To ja čo mám ísť do telky s mojím prípadom dcére zistili keď mala pol roka cystu na krku ktorá jej vyteká von z krku , od vtedy sme mali 6 termínov a ani jeden nezoperovali ,lebo raz Corona raz neboli anestéziológie naposledy keď sme mali mať operáciu o 9 už všetko nachystané nám 8:55 povedali že ideme domov že o 2 týždne , a nakoniec keď sme boli pred mesiacom na kontrole dali nám termín na september… Takže čakáme na operáciu 4,5 roka no ak bude v septembri tak to bude 5 rokov…

    2
  18. Pre: Anonym 2. januára 2024, 20:15 Pri
    Zaujimave ze ti tvoji cerveny bolsevici chodia na operacie do rakuska apod. kde bol len kapitalizmus uz viac ako 30 rokov. To tvoj mozocek asi nespracoval moc.

    Pre: Pre martina 3. januára 2024, 7:25 Pri
    Jeblinka musis pozerat na roky a nie na mena a navyse si tam zaratal prezidentov co maju nulovy vplyv.

    Poloretardovana vacsina si zvoli 4x bradavicnana rozkradaca na 4 roky a nechapu. 😀

    4
  19. Mala som pocas 10mes 2operacie kolena,teraz mi budú meniť kolenný kĺb.Termin v TO kamma poslal ortopéd bol apríl 2025..začala som hľadať inú nemocnicu a termin mam február 2024

    3
  20. Kto nemusí pána Fica ? Na 99 % je progresívny kádéhák, saskokovec, olajniak a ostatná kaviarenská sebranka ! Zdravie sa kúpiť nedá, ale lekárov si treba vážiť nie že po socialisticky degradovať na úradníkov . Minister zdravotníctva je ekonóm konečne a nie lekár, ktorý má liečiť choroby a nie nedostatok peňazí v zdravotníctve !!!

    4
  21. Čakám na výmenu koleneho kĺbu už od februára 2023 termín žiadny ,iba ste v poradovniku ,zavoláme zatiaľ nic …nemocnica TT😢

  22. Ja som bola na operácii žlčníka na súkromnej klinike a som spokojná profesionálny a perfektný výkon ľudský ,citlivý,milý prístup a postoj k pacientovi čo sa v dnešnej dobe len tak nevidí vTT nemocnici mi dávali termín operácie až o pol roka čo bolo už nebezpečne tak dlho čakať kvôli ochoreniu žlčníka.

  23. Tak ako za všetko ostatné v štátnej správe, aj za stav v zdravotníctve je zodpovedná len a len vláda. Škoda že ľudia začnú kriticky myslieť až keď im ide o zdravie a o život. Aj keď si viem predstaviť dôchodcov ktorí by Ficovi prisahali vernosť aj keby im práve kradol katéter zo žily.

    2
  24. Myslím že objektívne situáciu zhodnotil Martin..(.Červení kmeri by už konečne s tým Ficom mali prestať škodiť vo všetkých oblastiach). Skúšať treba v iných nemocniciach, na to má pacient právo, tu sú moc rozmaznaní ľudia, zvyknutí s každým prdom chodiť k lekárovi, ale prevenciu zanedbavajú, pohyb, fajčenie, pitie atď.Ine je úraz a to je vždy ošetrené, hovorím s praxe…

    2
  25. Zrušili Vám
    či presunuli plánovanú operáciu
    vo Vašej nemocnici?
    NEČAKAJTE!
    Mediklinik Levice

  26. Prosím vás, viete mi prosím povedať,je Fico zodpovedný aj za prvú svetovú vojnu?a za tatarske vpády???

    3
  27. 0:12 Fico je zodpovedný za 12rokov z posledných 17rokov. Za teba budú ešte zodpovední asi rodičia, už si mal dávno spať.

    2
  28. To nie je politikoch ,to o tých , ktorí prisahali, že budú liečiť a o pacientoch. Načo by to robili, veď platy majú také malé, že nemajú potrebu pomáhať a liečiť. Hádžete špinu na komunistov ,politikov kedy začnete nadávať sami na seba. Chcete skorší termín,tak idete s plnou peňaženkou ak ju máte a bude ten najskorší terminál aj hneď, ak nie tak bohužiaľ čakajte. A to nieje len o operáciách ale aj o vyšetreniach u odborných lekároch. Termíny až vtedy , ale keď chcete skôr tak sa dá priplatiť a budete možno aj hneď. Vtedy termín je. A kto to spravil samotní pacienti. No, aby som len nehanila , nájdu sa aj takí, ktorí sú naozaj ľudia a nespadli do tohto bahna, na ktoré sa sťažujete.

  29. Pekný deň
    Ja čakám na operáciu chrbtice už 7 mesiacov.Trpim strašné denno denne bolesti ktoré neprajem nikomu.A vôbec neviem či sa jej aj dožijem pri tých bolestiach niekedy som není ani schopná žiť.viem že som není jediná ale aby človek čakal kým sa nemocnice spamataju?Volala som aj do poisťovne a tam mi operáciu schvália do 3 dní
    Tak potom nechápem kde je problém?Či im to je úplne jedno?Lieky inekcie furt pchať do seba?Potom mi môžu diagnostikovať aj cyrchozu pečenie.Uz neviem na koho sa obrátiť kde to riešiť?Či lekári majú čas alebo nechce sa im?Je to celé zlé nechať takto človeka trpieť?

  30. Pani Jana. Nemá vás kto operovať, chýbajú špecialisti chirurgovia, anesteziológovia a hlavne sestry. Ficov Paška systematicky vykrádal zdravotníctvo dlhé roky. Za celých 12rokov čo boli vo vláde nespravili jedinú reformu nielen v zdravotníctve ale nikde. Oni nevládnu aby nás posúvali vpred ale aby zabezpečili x-té generácie svojich mecenášov a sponzorov. My sme tu prešľapovali na mieste, zatiaľ čo iné krajiny investovali do budúcnosti. Dnes takmer každý lekár čo vyštuduje odtiaľto utečie. O sestrách ani nehovorím. Ale keď bude najhoršie, Fico hodí ľuďom ďaľší sociálny balíček (samozrejme na dlh) a opäť si kúpi čas u svojich voličov. Rozmumiem Vašej bezmocnosti ale tu si nepomôžete. Jedine si operáciu zaplatiť na súkromnej klinike. Verejné zdravotníctvo bude tak či onak onedlho riešiť len život ohrozujúce stavy, nič navyše. Tam sme sa dostali.

    3
  31. Som zdravotná sestra a je mi hrozne,keď čítam vačšinu komentárov. Nieje to tak ,že sa nám nechce robiť, nečakáme a ani nedostávame nič do vrecka ,ak nepočítam občasnú čokoládu.Veĺa z vás,pacientov,sa tu sťažuje,že majú bolesti,nevládzu robiť,sú dlhé termíny…aj my máme bolesti,čakáme v poradovníku rovnako ako ostatní,ale na rozdiel od vás ,niesme pri tom na nekonečných pn-kách,ale robíme. A to aj vtedy,keď máme teplotu,kašeĺ,covid,bolesti…ruku na srdce-koĺkí z vás takto robia ? A to sa na nás večne vŕšite.

    1
  32. O tom ako Fico otváral večierky pharmafiriem lúza nevie nič. Koľko chobotníc je dnes na zdravotníctve, Paška bol barón, ale aká je sieť ďalších je neskutočné. Skúste sa porozprávať pri pive s riaditeľmi nemocníc, prednostami, primárami, je to na grc.
    Korupciu v zdravotníctve a jeho tunelovanie treba skončiť, následne je nutné začať financovať zdravotníctvo možno 10násobne viac ako dnes, otázka však znie či už nie je neskoro. Či to ešte je možné kedže prichádza bankrot štátu, znížiť výdavky štátu v iných rezortoch a verejnej správe v prospech školstva a zdravotníctva v nepredstaviteľnom pomere k dnešným výdavkom už asi nedokáže nikto.

  33. No veď vy určite nedostávate do vrecka😉 maximálne tak bonbóny a kávu!Na to sú iní páni MUDr čo dostávajú do vrecka!A nemyslite, že neviem i čom píšem,25r v zdravotníctve mi stačilo,je to stále to isté,no musím napísať, že nájdu sa aj výnimky,bez tých vreciek…Ja sama som bola operovaná spolužiakom a tiež nastavil vrecko úplne v pohode😉

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované