back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prekrytie panskej ľadovne ostalo uložené v ľade

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Bc. Ľubomír Veselický /  Na začiatku bolo veľké nadšenie Richarda Hričovského a Patrika Eckerta  z OZ Seredské nábrežie. Po týždňoch prác na vykopávkach Panskej ľadovne pri seredskom kaštieli, počas ktorých bol o nálezoch informovaný primátor Ondrej Kurbel aj Krajský pamiatkový úrad,  začala sa ukazovať celkom slušná budúcnosť objaveného objektu. Verejnosť mohla informácie o postupe prác získať na facebookovej stránke OZ Seredské nábrežie.

Volebný program primátora na 21. strane uvádza, že „Veľký potenciál na rozvoj kultúry a cestovného ruchu má Sereď najmä v podobe národnej kultúrnej pamiatky – Seredského kaštieľa.“ Aktuálny stav ľadovne uvedomenie si tohto potenciálu žiaľ nepotvrdzuje a rozpor medzi predvolebnými sľubmi a povolebných činoch je zjavný.

Rozhodnutím Krajského pamiatkového úradu v Trnave KPUTT-2023/1/17111-3/69386/Grz z 30. 8. 2023 bolo mestu Sereď uložené vybudovať prekrytie, aby historické murované architektúry ľadovne boli dočasne  zabezpečené pred pôsobením poveternostných vplyvov a to až do doby realizácie architektonického riešenia prezentácie.

Dňa  3. 11. 2023 reagovalo aj OZ Seredské nábrežie oznámením: „Dnes sme odovzdali spolu s Jánom Koričanským vedeniu mesta Sereď projekt pre dočasné prestrešenie ľadovne. Projekt bez nároku na odmenu vypracoval Ján Koričanský, čiže mestu Sereď doteraz nevznikli takmer žiadne náklady spojené s ľadovňou. Projekt zohľadňuje prípadné ďalšie použitie materiálov pri stavbe expozície. Ideme ďalej a ďakujeme – www.koricansky.sk

Richard Hričovský
Patrik Eckert

Ján Koričanský „

- Článok pokračuje pod reklamou -

Potiaľ by bolo všetko v poriadku. Lenže. V rozpočte mesta na rok 2024 časť 08.2.0. Pamiatková starostlivosť – A. Výdavky na kaštieľ a zámocký  park je na rutinnú a štandardnú údržbu naplánovaných 25 350 €. Prekrytie hotové nie je, čo dokazujú aj fotografie zo 16. 12. 2023,  a v komentári  k  výdavkom na 10.  strane  návrhu  viacročného rozpočtu MESTA SEREĎ na roky 2024 – 2026 položka na prekrytie Panskej ľadovne  nie je uvedená.

Ako potom ale rozumieť slovám primátora Ondreja Kurbela uverejneným v októbrových Seredských novinkách na strane č. 10 v článku s názvom Ľadovňa. Čo s ňou bude ďalej?  Citujem: „Po vyjadrení KPÚ z konca augusta 2023 sa snažíme nájsť zdroje v dostatočnom objeme, aby ľadovňa nemusela byť zakonzervovaná opätovným zakopaním, ale vhodne prekrytá, a teda dočasne zabezpečená proti poveternostným vplyvom.

Kladiem si teda otázky.  Ak doteraz zdroje nájdené neboli, prečo vybudovanie prekrytia ľadovne nebolo zahrnuté do rozpočtu mesta na rok 2024?

Nebude sa opakovať história odkrytých základov šintavského hradu a hradnej veže, keď archeologický výskum začatý v roku 1983 dokončený nebol, a všetko bolo v roku 1995 zahrnuté zeminou?

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Cela ladovna je totalna hlupost. Jednoznacne najlepsim riesenim je opat tuto jamu zavozit zeminou a pockat na lepsie financne podmienky v buducnosti. O 10, 20 alebo o 50 rokov. A taky je aj trend medzi modernymi archeologmi – nechat tu nieco na skumanie aj pre buduce generacie.
    Treba si uvedomit, ze co je pod zemou nikam neutecie a hocikde, kde v parku zakopnete dostatocne hlboko tak narazite na nejaky archeo objav.
    Pompeje vykopavaju uz 300 rokov a stale niesu ani v polovici

  2. Ako táto akcia amatérskych hľadačov pokladov sa na prvý pohľad zdá super. Robiť vykopávky veľkým bagrom asi nie je v súlade so štandardnými archeologickými postupmi. A nedomyslieť kto a hlavne začo sa prekryje ľadovna po odkrytí je obrovské zlyhanie. Veď sa to nejako vybaví…

  3. Pán Veselický, mám na Vás jedinú otázku. Keďže Ste od volieb veľmi aktívny na stránke, ktorej ste predtým nevedeli prísť na meno, mi hádam odpoviete. Boli ste 12 rokov súčasťou vedenia mesta, ktoré kaštieľ a veci s ním spojené totálne ignorovalo. Chápem, priorita bola inde a stála mesto státisíce eur. Prečo ste v dobe, keď ste v zastupiteľstve mali pohodlnú väčšinu nikdy nenašli peniaze na kaštieľ? Bolo by to nielen lacnejšie ale veľmi dobre viete, že zrekonštruovaná hist. pamiatka dokáže priaznivo ovplyvniť návštevnosť mesta a tým aj prísun financií. Navyše sú teraz rozvrátené verejné financie, je problém nájsť peniaze na čokoľvek, no vy ste tento problém nemali. Ďakujem vopred za odpoveď.

  4. Vlado!
    1/ Na stránke SOL nie som aktívny z vlastnej iniciatívy. Majiteľ SOL moje články z webovej stránky preberá , lebo chce mať čítanosť, a ja na komentáre iba reagujem.
    2/ O akej ignorancii to píšete? Dlhé roky sme mali záujem získať peniaze na opravu kaštieľa. O totálnej ignorancii môže hovoriť iba človek, ktorý nedokáže vziať na vedomie fakty a nemá odvahu podpísať sa pod svoj príspevok plným menom.. Prečítajte si prosím môj článok Kaštieľ očami občana.
    https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2019-03-18-kastiel-ocami-obcana. Bola to reakcia na otázky občana, ktorý sa zhodou okolností volal tak ako vy, Vladimír. O totálnej ignorancii môžete hovoriť, ale dokázať ju neviete jediným príkladom. Nakoniec aj samotný prenájom tretiny kaštieľa bol výsledok rozhodnutia zastupiteľstva , ktoré bolo prijaté pred novembrovými voľbami 2022.
    3/ O tom, že by zrekonštruovaná historická pamiatka dokázala priaznivo ovplyvniť návštevnosť mesta, je iba vaša hypotéza, no nijako to nedokazujete. Možno máte pravdu o dnes rozvrátených verejných financiách. ale zistite si, koľko peňazí pre Galantu prináša zrekonštruovaná časť ich kaštieľa. Toto sú iba vaše názory. Dajte na stôl čísla!
    4/ Nie je pravdou, že mesto Sereď do roku 2020 mohlo mať peniaze na čokoľvek.
    Všetky zmeny rozpočtu boli verejne prerokované zastupiteľstvom! Neklamte! Dokážte! Na čo sme peniaze schválili a na čo sme ich schváliť nemali a mali sme ich dať na kaštieľ!

  5. Ľubomír Veselický 23. decembra 2023, 13:04 Pri – Lubos, Ty si sa na stare kolena dal na alkohol, alebo fetujes?

    To si fakt myslis, ze vcerta sme tych viac ako 20 000 unikatnych pristupov na SOL a dnes doteraz takmer 15 000, ziskali pre Tvoj blog?

    Lubos, Ty si vazne myslis, ze viac ludi,ako ma mesto obyvateľov si pride na SOL precitat Tvoje myty?

    Nie Lubos, pravda je uplne ina. Ty si na SOL trpeny dnes rovnako, ako tomu bolo v case, kedy si pobral 149 500 Eur NEzakonne vyplatenych mestom na zaklade svojvolneho rozhodnutia Tvojho majitela. Teda v case, kedy si NEopravnene obedoval a dovolenkoval na naklady nas obcanov.

    Lubos, si trpena „skodna“ a dlhorocny parazit na praci a uspechu inych – chapes?

    A este drobnost:

    – ked si nam poslal clanok s placom, ze Ti ho nechce uverejnit redakcna rada mestskych novin, to bolo co?

    Lubomir Veselicky, NEHANBIS SA??

  6. Ľubomír Veselický 23. decembra 2023, 19:24 Pri – Lubos, presne tak, ako si napisal, fungujes viac ako desatrocie. Zneuzivas inych pracu a parazitujes na nich. To si presne Ty. A taky zostanes…

  7. Ľubomír Veselický 23. decembra 2023, 19:24 Pri – verejne KLAMES na cudzi ucet- si parazit, ktory sa prizivuje cely zivot. V tvojom pripade to tvrdim o poslednych asi 15 rokoch!!

    Verejne nieco tvrdis a na pozadi chrapunsky a na tajnasa robis nieco ine.

    Dna 8. 10. 2023 19:28 si nam do redakcie zaslal e-mail, z ktoreho vyberam:

    Vážené dámy, vážení páni!

    V tomto roku som na webovú stránku mesta poslal celkom 30 článkov. Všetky boli zverejnené. Reagoval som v nich na dianie v našom meste a na rozhodnutia vedenia mesta.

    V pondelok 18. 9. 2023 som odoslal aj článok s názvom Priebeh mestského zastupiteľstva

    Seredčanov veľmi nezaujímal. Je o zastupiteľstve, ktoré sa konalo 14. 9. 2023. V článku uvádzam ove…..

    ….. To, že moje články budem za nového vedenia mesta nútený zverejňovať iba formou internetového samizdatu, ma po voľbách v roku 2022 nenapadlo ani vo sne.

    S pozdravom
    Ľubomír Veselický

    Zaslal si ho viac ako 100 !! dalsim ludom – az Ta redaktorka TASR upozornila, aby si neotravoval !!

    Lubos, si chudak, ktory uz pre svojho majitela zohral svoju ulohu a do historie mesta si sa uz zapisal.

    Nestaci Ti to?

    Pytas si dalsiu ostudu?

  8. Pán Veselický nedávno som vás pod iným článkom vyzval aby ste sa vyjadril, či je pravda, že ste sa verejne pred viacerými osobami vyjadril, že by bolo najlepšie keby náš kaštiel vyhorel. Chcem predpokladať že ste neodpovedal len preto , lebo ste si moju otázku nevšimol a nie preto lebo sa vyhýbate odpovedi. Takže môžete odpovedať?

  9. Opytam sa este raz,ak p. Veselicky poberal odmeny nezakonne,tak ich musel sudnym rozhodnutim vratit,ak ich nevratil ,tak bud sud rozhodol v prospech p.Veselickeho, alebo uz neviem,dalo by sa to raz a navzdy vysvetlit?

  10. Tak to len pozerám, že tu a pán Veselicky si obrazne otvára ústa.
    Zrazu sa zaujímate čo je a čo nie je dokončené. Nebolo to náhodou v čase kedy ste na úrade sedel vy ako poslušný lokaj pod primátorom keď sa na mestskom účte presúšali dva milióny eur na prerábku futbalového štadiónu?
    Ozrejmite nám prosím, čo ste vtedy za roky (!) čo tam tie peniaze nehybne ležali ako mesto a jeho organizácie urobili aby sa tie peniaze využili? Vtedy sme prečo nečítali vaše články v seredských novinkách s otázkami čo sa bude diať, resp. prečo sa nič nedeje?
    Pred pár dňami ste pod iným článkom písali, ako predchádzajúcemu vedeniu mesta teda tandemu Tomčányi a Krajčovič (vy ste bol len nečinný erár úradu nutný len na papagájovnie názorov, ktoré sa primátor hanbil vyrieknuť osobne) podarilo prešustrovať tri dotácie na kaštieľ resp. zámocký park. Vždy bol problém niekde inde len nie na úrade. Jeden by si povedal koľko smoly.
    Akurát, že keď tí, čo sme pravidelne sledovali zasadnutia MsZ čítajú takéto vaše bachorky, tak si hneď spomenieme na tie plamenné reči pána Krajčoviča pri každom tomto projekte – ako to budú ďalšie náklady spojené s prevádzkou kaštieľa, čo tam vlastne v tom kaštieli bude, jeden mal z toho pocit po rečiach prednostu, že vlastne získať 1.5 milióna eur znamenalo obratom stratiť ďalších 5.
    Zaujímavé ale bolo, že nikoho netrápili v rovnakej dobe náklady na amfiteáter či kino, ktoré tiež boli zrekonštruované z externých zdrojov ale mesto muselo a stále musí dotovať ich prevádzku. Až by jednoho napadlo, že či náhodou z týchto dvoch projektov neplynuli (a neplynú) výhody zainteresovaným. Napríklad či náhodou nemá niekto priamo prepojenú reštauráciu s kinom (kde zrazu vzniklo aj vnútorné ihrisko), alebo amfiteáter nebol úplne zadarmo požičiavaný na komerčné koncerty (a veľmi zaujímavé by bolo zistiť kto na týchto koncertoch predával občerstvenie a alkohol).
    Ale takých náhod v našom meste je veľa a vždy sú to len náhody. Ako aj výber firmy na odvoz odpadu, a následné kariérne pokračovanie pána ex-prednostu. Ale to už zachádzame ďaleko.
    O takých veciach sa samozrejme z pera pána Veselického nedočítame, lebo jeho problémom je nezakrytá ladovňa, alebo mená mladých, ktorí zakladajú mládežnícky parlament. Presne to sú témy ku ktorým ho pán majiteľ tak maximálne pustí.

  11. anonym presný popis skutočnosti
    len dodám že pán bÿvalý prednosta sa vie na „staré kolená“ zabezpečiť
    Najprv si dvihol plat ako konateľ mestského bytoveho podniku z tristo na tisic eur a potom sa nechal zvoliť za konatela vo firme ktorá má na starosti odvoz našich smetí

  12. Hádam od Veselického nechcete aby kritizoval bývalých spolupartajníkov. On nikdy nebol sám sebe pánom. Ako viceprimátor mal za úlohu obhajovať neobhájiteľné a vymýšľať rozprávky pre ľudí, ktorí sa o veci v meste nezaujímali. Všetky tzv.ziadosti o dotácie na kaštieľ boli fraška, pretože bývalé vedenie nemalo žiadny záujem na jeho záchrane. Preto aj tak dopadli. Ale najkrajšia bodka za ich 12 ročným gazdovanim je stav futbalového štadióna. Ale počuli ste z úst, či skôr klávesnice p. Veselického kritiku na výsledok tohto projektu? Pričom sú za to priamo zodpovední. Ale ticho, nikde nič. Ale čoby sme čakali od človeka, ktorému sme 12 rokov platili parádny flek a výsledok jeho práce je obrovská 0. Ak nerátame jeho výlevy na zastupiteľstve a bachorky pre verejnosť, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani autor sci fi poviedok.

  13. 24. decembra 2023, 14:38 Pri
    Dobrý príspevok, som zvedavý načo sa zase býv. hovorca vyhovorí. Budem hádať 🙂 Na poslancov. Ako keby nikto v Seredi nevedel ako sa hlasovalo.

  14. V článku píšem o vyhlásení primátora, že sa bude snažiť nájsť zdroje v dostatočnom objeme, aby ľadovňa nemusela byť zakonzervovaná opätovným zakopaním. Ľadovňa ale nie je prekrytá, a prekrytie nie je v rozpočte mesta na rok 2024 plánované. O tom je článok. O ničom inom. Toto ale nie je téma pre klávesových hrdinov. Predmetom diskusie je môj príjem, ktorý som si nenavrhol, neschválil ani nepodpísal, a moja poznámka o vyhorení kaštieľa. Ozaj, viete, že rekonštrukcia Krásnej Hôrky stála doteraz cca 9,3 mil. Eur? Je to asi toľko, koľko by stála rekonštrukcia celého seredského kaštieľa. Moje vyhlásenie o kaštieli je jedna vec. A všetky moje hlasovania v prospech získania vonkajších zdrojov na jeho opravu zasa druhá. Pýtate sa: Prečo ste v dobe, keď ste v zastupiteľstve mali pohodlnú väčšinu nikdy nenašli peniaze na kaštieľ? Odpoveď. Lebo sme stále hľadali zdroje vo výzvach na čerpanie fondov. Tak ako ich musí hľadať každý primátor. Iba silný demagóg môže napísať, že sa nám podarilo prešustrovať tri dotácie na kaštieľ resp. zámocký park. Lebo vysvetliť, ako je možné prešustrovať niečo, čo mesto nedostalo, nedokáže. K štadiónu boli zverejnené dva články. Kto sa chce na túto tému vyjadrovať, mal by minimálne poznať ich obsah. Lebo v nich sú fakty.
    [Odkaz bol vymazaný]
    [Odkaz bol vymazaný]
    O verejných zbierkach na kaštieľ aj štadión bola v roku 2019 natočená reportáž. Pozrite si ju. Je tam aj vyjadrenie dnešného primátora.
    [Odkaz bol vymazaný]
    Výsledok zbierok jasne vypovedal o záujme Seredčanov na rekonštrukcii štadióna a kaštieľa. Od vyhlásenia zbierok 11. 4. 2019 do ich ukončenia 31. 5. 2021 bolo na štadión vyzbieraných 1 056 € a na kaštieľ 532 €. Tak kde je ten veľký záujem? Iba v anonymných diskusných príspevkoch. Vydržte dva roky a modlite sa, aby nájomca časti kaštieľa splnil podmienky zmluvy. Cirkus okolo potrebných parkovacích miest ešte len začne. Pekné sviatky!

  15. Vážená tzv. „redakcia“!
    Odkazy, ktoré ste vymazali boli odkazy na články s dôležitými informáciami, ktoré sa týkali štadióna a boli uverejnené na webovej stránke mesta. Tej stránke, z ktorej pravidelne preberáte články, ktoré sa vám hodia do krámu. Tie, na ktoré som dal linky, redakcia SOL neprevzala, lebo nepasujú do jej politiky zahmlievania. Z čitateľov SOL robíte ľudí neinformovaných. Tí sa vám za svoje ohlupovanie odmeňujú nadávaním na „staré“ vedenie mesta. Som zvedavý, koľko rokov budú ešte títo srandisti spomínať na Tomčányiho, Krajčoviča a mňa. Obdobne je to aj s vymazaním linku na reportáž RTV KREA. V nej Ondrej Kurbel nepodporenie uznesenia MsZ o vyhlásení verejnej zbierky na kaštieľ účelovo odôvodnil slovami: „Žiadať od obyvateľov mesta, aby sa spolupodieľali vlastnými financiami, keď nie je jasne určené načo by to bola táto zbierka určená, kto by ju spravoval.“
    Moja poznámka. Keď je zbierka na kaštieľ, tak je pravdepodobné, že z nej nebudú financované kvetinové záhony na Cukrovarskej ulici. A že ju bude spravovať mesto, to bolo asi tiež jasné. Lenže dnes je nevhodné podať dôkaz o tom, že Ondrej Kurbel v apríli 2019 verejnú zbierku na kaštieľ v hlasovaní nepodporil.

  16. Ľubomír Veselický 26. decembra 2023, 16:05 Pri – znovu klames!!

    Linky nesmerovali na “ boli uverejnené na webovej stránke mesta“.

    Sustavne, systematicky a cielene PORUSUJES PRAVIDLA DISKUSIE – to skoncilo.
    Najskor som Ta Lubos ja osobne niekolkokrat vyzyval, aby si NEporusoval pravidla diskusie, aby si NEPARAZITOVAL na cudzej praci a cudzich uspesnych projektoch a aby si NErobil cielenu reklamu tretej strane na cudzi ucet.

    Nereagoval si, PARAZITOVAL SI DALEJ. Si ako upir, ktory vyciciava vsetko, k comu sa prisaje s cielom totalne to zahubit.

    SOL ma nastavene obranne mechanizmy – napriek blokovaniu Tvojho prispevku samotnym systemom, Ti administrator cez sviatok na na moje naklady prispevok upravil tak, aby mohol byt uverejneny. A v systeme ho odklikol ako schvaleny.

    Lubos, vychadzajuc z predchadzajuceho UTOKU na SOL tvrdim, ze si arogantne a bezcharakterne prasa mentalne sa pohybujuce mimo realitu !!

    Namiesto ospravedlnenia sa za opatovne porusenie pravidiel a podakovania sa za pozornost a pracu ineho na odstraneni TEBOU PORUSENYCH PARVIDIEL, znovu verejne KLAMES a osocujes nas.

    Takze to bolo NAPOSLEDY, co sa Ti niekto venoval. Akekolvek dalsie porusenie pravidiel Tvojou osobou bude mat za nasledok UPLNU BLOKACIU Tvojich paranoidnych vylevov v tomto sukromnom mediu.

    Mas moznost kontaktovat nas, OBJEDNAT a ZAPLATIT si diskusny priestor v sukromnom mediu, kde budes mat moznost pisat tolko, na kolko budes mat peniaze.

    Pan Bc. Lubomir Veselicky, dost bolo prizivovania sa na praci inych ludi. Robil si to roky. Cez SOL si sa dostal k moci a (nezakonne Ti 8 rokov vyplacanym) peniazom, ktore si zdaleka mestu a obcanom napriek VYZVE PRIMATORA – NEVRATIL!!

    Roky si SOL ignoroval, cim si porusoval dokonca aj Tvoju napln prace zverejnenu na webe Mesta Sered.
    Zneuzival si mestom – teda nami obcanmi platene SN a ponukal si ich tretim stranam (netvrdim ja, ale ti, ktori ponuku dostali), aby Kurbela a mna v SN osrali v neobmedzenom rozsahu.

    Ked si mimo dobre platenu funkciu a redakcna rada Ti neumoznuje publikovat tie Tvoje vymyslene sracky, znovu si sa vratil do SOL a spinis diskusiu tu.

    Si bezcharakterny chrapun nerespektujuci ani tie najnazkadnejsie pravidla diskusie.

    Tolko Lubos moj nazor na Teba. Verim, ze si pochopil, ak nie, najdi si niekoho ineho, kto Ti to prelozi do reci, ktoru budes schopny pochopit…

  17. A kde vlastne porušuje pán Veselicky pravidlá diskusie?Lebo podľa mňa málokto tu na SOL diskutuje tak večne a slušne ako on! Vy pán Majko už vôbec nie.

  18. pan Veselicky zase ako obyčajne zavádzate a vyhýbate sa odpovedi. Ja som sa vas nepýtal koľko stála oprava Krásnej Hôrky ktorú mimochodom podpálil neúmyselne malý cigáň . Vy ako čelný predstaviteľ mesta ktorého povinnosťou je zveľaďovať mestský majetok ste sa vyjadril že by bolo najlepšie keby tento majetok vyhorel. To jasne hovorí o tom ako ste sa snažil o záchranu kaštieľa. A dnes nemáte v sebe ani toľko cti aby ste sa k tomu priznal. To jasne svedčí o vašom charaktere

  19. Tak,keď toto je normálne,tak potom neviem.Tu sa preberajú články Veselickeho len preto,aby sa mohla na to vrhnúť úderka a osobne urážať autora.To už je nad moje schopnosti také niečo pochopiť.? takáto nenávisť? Už pekných pár rokov to isté.A ešte niečo,všade sa spomínajú nejaké nezákonné odmeny,prečo nepodate trestné oznámenie? Takže na tom nič nebude.

  20. Zas sa nestačím čudovať. Áno neprešustrovali ste nič, lebo peniaze neboli na účte. Touto vašou logikou ohurujte prosím tých čo pobrali menej rozumu.
    Máte rád fakty, tak si to zosumarizujme.
    Tri podané projekty, tri krát žiadosti schválené, a tri krát sa v kaštieli a parku spravilo veľké nič. To je fakt a naozaj trikrát to už nemôže byť zhoda náhod, že „niečo nevyšlo“ ale jednoducho ukážka kde je priorita bývalého vedenia mesta.
    Kecy o tom, že kaštieľ sa dá zachrániť len z externých zdrojov sú tiež takým evrgrínom rokov minulých – milí pán ex-viceprimator choď sa pozrieť na kaštieľ ako sú spravené komíny. To ste mohli s majiteľom dať spraviť za tých 12 rokov. Ani vám to nenapadlo. Rozpočet to nezruinovalo, pamiatke to technicky výrazne pomohlo ale áno podľa teba sa to bez externých zdrojov nedá.
    Verejná zbierka, ktorá mala akože byť anketou medzi štadiónom a kaštieľom je ten najdementnejsi nápad aký existuje. To je už dotiahnutie Hier o život rovno do Serede. Čo by ste riešili ešte takto nabudúce? Či zachovať Dom kultúry alebo opatrovateľskú službu?
    K štadiónu opäť len fakty.
    Buchta vybavil peniaze na Úrade vlády, mal n Jake rokovania na SFZ. Tak si tvoj majiteľ povedal, veď nech si to teda postavia futbalisti. Po druhom stretnutí s projektantom muselo byť jasné že prvoligový štadión sa v danej lokalite postaviť nedá, určite nie za ten rozpočet cca.5 mil. No a teda potom nasledovali 2 roky mlčania. Tvoj majiteľ, ty, Andrasik alebo futbalisti nikto ani nemukol o tomto zásadnom probléme. A namiesto toho aby ste hľadali reálne východiská, tak ste nechali futbalových megalomanov živiť sen o San Sire. Lebo veď „to je ich projekt“ (áno presne takto fungoval tvoj majiteľ, takto sa zbaviť neformálne zodpovednosti, ale na papier to nikdy nedal). No a keď sa to dostalo celé do problémov, tak ste sa zrazu začali angažovať, všetko bol problém, Korona, slávik, verejné obstarávanie (ako vždy pri vás!).
    Až dva milióny prepadli pre neschopnosť.
    Zas raz ste si našli (ako v prípade kaštieľa) tisíc výhovoriek ako je na vine niekto/niečo iné. Ale výsledok môžeme všetci sami vidieť na štadióne aj dnes.
    No a prečo stále spomíname to vaše vedenie? Prečo tieto témy otvárame aj pri článku ladovni?
    Nuž preto lebo (najmä) tvoj majiteľ pri akejkoľvek kritike bral všetko ako osobný útok. A tak sa za tie roky zatvoril do takej svojej ulity, kde si myslel, že on (a jemu blízky) vedia všetko najlepšie a „opozícia“ či verejnosť má vlastné držať ústa a čakať s čím blahorodie príde a následne tomu zatlieskaťa ten kto to neurobil bol nepriateľ.
    A to teba ako správneho nasledovníka premenilo n človeka, ktorý tiež len videl vo všetko hroznú a zlú kritiku a tak sa rozhodol na ňu nereagovať. Nuž a keď sa primátorom stal Ondrej Kurbel tak si si povedal, že ty budeš tiež kritizovať všetko! Ako to robili oni!
    Akurát, že každý kto má trochu rozumu (a nezaslepené oči) vidí v tvojej kritike a kritike „tvojho“ vedenia dosť zásadné rozdiely.
    PS: To, že niečo nie je ešte v rozpočte, neznamená, že to nebude, zavolaj kamosovi Tiborovi, ten ti vysvetlí, že decembrový rozpočet „je len taký nástrel, ktorý ešte budeme meniť podľa toho koľko bude peňazí“ a potom pán prednosta porobil miliónové zmeny bez intenzívnej diskusie a stretnutí v 1. či 2. zmene rozpočtu a všetko bolo “ v cajku“.

  21. Táto silná reakcia potvrdzuje iba jedno. Neschopnosť uznať, že nie pre neochotu a nezáujem mesta, ale z presne pomenovaných príčin nemohli byť v kaštieli urobené žiadne práce. K štadiónu. Dva milióny z Úradu vlády nemuseli prepadnúť, keby návrh primátora Tomčányiho , že mesto dá ďalšie dva, ak dva dá ŠKF. To bolo reálne východisko.Nebolo to mesto, kto do tejto skladačky nechcel ísť.
    A to hovorím iba o tribúne. Keby „redakcia“ SOL účelovo nevymazala môj prvý link čitatelia diskusie by sa mohli dozvedieť aj toto:
    „Po konzultáciách s projektovými firmami, ktoré majú skúsenosti s výstavbou prvoligových štadiónov na Slovensku, by takáto výstavba štadióna stála minimálne 18 000 000 €, tak aby splnila dané požiadavky a mesto Sereď by muselo prejsť zmenou organizácie dopravy a vybudovať záchytné parkovisko s minimálne 1000 parkovacích miest, odkiaľ by bolo potrebné zabezpečiť kyvadlovú dopravu.“

    A teraz sa pozrime na financovanie aktuálnych denných potrieb mesta. Štadión ani kaštieľ medzi nimi nie sú. Najlepším dokumentom je rozpočet na rok 2024 uverejnený v materiáloch nedávneho zastupiteľstva. Ďalším bude správa o hospodárení mesta za rok 2023, ktorá by mala byť predmetom rokovania 18. 4. 2024. Aký bude stav na účte mesta, stav rezervného fondu, to bude celkom zaujímavé čítanie. Ale určite nie optimistické.
    Preto odporúčam každému upokojiť hormóny a začať rozmýšľať chladnou hlavou.

  22. Rozmýšľať chladnou hlavou (alebo stačilo iba rozmýšľať) ste mali pri tom štadióne vy.
    Píšete na obranu majiteľa pekne, ale úplne obchadzate fakt že dva roky sa s celým projektom nič nedialo. Kedy sa váš majiteľ dozvedel že štadión bude stáť výrazne viac? Pár týždňov/mesiacov po obdržaní peňazí z UV alebo 2 roky odvtedy? Ak to vedel skôr, čo robil preto aby peniaze boli účelne využité? A ak sa to dozvedel po rokoch tak čo robili ľudia ako Bucha, Starecek a Andrasik počas tých dvoch rokov?
    Celý proces „chystania“ štadiónu bol zahalený absolútnym embargom nie, že verejnosť ale ani poslanci nemali žiadne informácie od vedenia mesta. Je jasné prečo, jednoducho sa vám do toho tak ako v prípade kaštieľa nechcelo ísť. Veľa roboty, vybavovania a ľudia čo to mali na starosti boli neschopní, klasika v Seredi.
    Pozrite pán V, nie je hanba, že sa to nepodarilo, lebo áno všeličo sa môže stať. Ale hanba je ako sa to snažíte zatĺkať a vždy hľadáte vinníkov inde. Proste aby ste vždy boli vy chrumkaví. Chlapské je povedať, áno nepodarilo sa to pre toto a toto. Možno keby sa vedenie mesta do štadiónu vložilo hneď na začiatku kedy muselo byť jasné, že štadión na prvú ligu z takéhoto rozpočtu nebude a dal by sa realistický plán, že sa spraví to čo sa za tie peniaze dá, nech máme aspon dôstojne podmienky na trénovanie mohli sme byť na tom dnes inak. Ale áno, ono to je ťažko keď ľudia z futbalového klubu toho vedia veľa na ľudí vo vedení mesta, potom sa ťažko dajú robiť takéto kroky – ale to sa od vás samozrejme nedozvieme. Vy radšej opäť tému presuniete na niečo iné, obídete závažné postrehy ako to bolo „za vás“ a budete sa tváriť aký ste múdry a chytrý. Ale to čo tu po vás (ne)zostalo za 12 rokov vás netrápi, hlavne, že si nájdete mikrotemu na okydavanie.

  23. Ľubomír Veselický 27. decembra 2023, 10:50 Pri – napisal si, citujem:

    „Keby „redakcia“ SOL účelovo nevymazala môj prvý link čitatelia diskusie by sa mohli dozvedieť aj toto:“

    Lubos, znovu cielene klames a to napriek tomu, ze som si dal osobne pracu s tym, aby som Ti napisal, preco doslo k zmazaniu linkov.

    PORUSIL SI PRAVIDLA DISKUSIE. Znovu a to niekolky raz. Ignorujes autoritu – prilis dlho si bol vo funckii, kde si si dovoloval prilis vela.

    Nie, nie si za to plne zodpovedny Ty, ty si len zneuzival a parazitoval ako obycajne. Zodpovednost za Tvoje konanie / nekonanie nesie Tvoj nadriadeny exprimator Tomcanyi.

    Ale k veci.

    Upozornil som Ta, ze ak este raz porusis pravidla diskusie, budes blokovany.

    Uz vies, ze ja na rozdiel od Teba neklamem.

    Si vlastne prvy diskutujuci, ktory realne tak systematicky a cielene porusoval pravidla diskusie a ucelovo klamal, ktoremu administrator blokol komentovanie pod menom.

    Ako dalej?

    V tomto case ja osobne tvorim clanok o Tvojej osobe a parazitovani na SOL, ucelovom klamani a zverejnovani nepravdivych udajov.
    V clanku budu fakty, linky a tam sa verejnost dozvie, ako spinavo utocis na SOL a dlhodobo dehonestujes tvorcov media.

    Nasledne budes mat moznost VEREJNE SA OSPRAVEDLNIT.

    Potom sa mozeme bavit o Tvojej moznosti prispievat do SOL za predpokladu dodrziavania pravidiel diskusie.

    Vyhrali ste volby a „mohli ste vsetko“. Su horsie veci, ktore sa udiali- je otazkou casu, kedy bude zname kompletne krytie v policii, prokurature a justicii. Nestoji otazka ci, ale kedy…

    Tu ale vsetko nemozete. A Ty Lubos po Tvojich podlych, zakernych a spinavych utokoch budes moct to, co Ti dovoli administrator. 😉

  24. pre anonym
    Myslím že to bolo jasne, zreteľne a pravdivo popísané. Pamätám si ako som na zastupiteľstve povedal, že štadión v rozsahu ako nám ho Bucha a spol predložili bude výrazne drahší ako nám tvrdili . Ja som to vtedy ak si dobre pamätám odhadoval na nejakých 7 či osem miliónov. Vtedy som bol vyhlásený za blázna a nepriateľa futbalistov. A to sme sa až o rok či dva dozvedeli že to je ešte o 10 milónov viac ako bol môj odhad. Keby sa od samého začiatku boli predstavili reálne projekty tak sme mohli mať preinvestované tie dva milióny a k tomu by niečo dalo mesto a tribúna by dnes bolo zrekonštruovaná. Ale každý kto tvrdil že je to ekonomický nezmysel bol ihneď vyhlásený za triedneho nepriateľa a nepriateľa futbalistov. A tak páni futbalisti dnes máte čo ste chceli. Stažujte sa u pána Tomčányiho a spol

  25. Pre Veselického
    Spýtam sa inak, načo nám bolo trepať sa do 1.ligy? Všetci, aj tí najzarytejší fanúšikovia vedeli, že Sereď nemá peniaze ani štadión nato, aby sme mohli hostiť prvoligové tímy. Taktiež, že mesto nemá dostatok peňazí na výstavbu nového štadiónu. Aj napriek týmto problémom, ste sa do nej nahrnuli, lebo…..hlasy a podpora. Veselický pri Vás a vašich ex partajníkoch ma napadá hláška z legendárnej komédie – ,,Kam sme to dopracovali vieme všetci, ale ako z toho von?“ Po 12 rokoch šafárenia ostala v Seredi doslova záplava problémov. Hocičo vyčítate novému vedeniu, vyčítajte neschopnosti a arogancii vašej ako aj vašich spolustolovníkov na Msú, ktorí nikdy nenašli odvahu baviť sa s ľuďmi a vypočuť si ich kritiku, alebo odpovedať im na otázky. Ste totiž do seba zahľadení arogantní egoisti, ktorí si mysleli, že zožrali všetku múdrosť sveta a Sereď nie je mesto občanov ale váš veľkostatok. Dúfam, že nikto z býv. vedenia sa na Msú už nikdy nevrátia. Patríte na smetisko dejín.

  26. Akákoľvek kritika, poukázanie na chyby či návrh na riešenie čohokoľvek bolo považované za útok na Tomčányiho a Krajčoviča. Na Veselického nie, lebo ten tam bol len taký šašo ktorý o ničom nerozhodoval. Nie raz ho Krajčovič postavil do pozoru. Jeho úlohou aj podľa jeho vlastného vyjadrenia bolo schytávať údery miesto primátora. A tiež obhajovať kroky, hoci aj nezákonné, primátora Tomčányiho. Stačí si spomenúť na zbavenia mandátu poslanca Hanusa. Používali ho na všetku špinavú robotu, ktorú nechcel nikto robiť. A on to vďačne za svoj nemalý plat robil.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované