back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Co se z Československa vyváželo za socialismu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zamysleli ste sa niekedy na tým, čo bývalé socialistické Československo vyvážalo do zahraničia?

Najlepšie sa odpoveď na túto otázku opätovne dozvieme z dobových dokumentov a spravodajstva natočených v danej dobe a to v tomto dokumente:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Kamarát môj terazky sa môžeš zbaliť a začať svoj život kde chceš. Vtedy keď si sa zbalil, udal ťa sused a nedostal si sa ani po hranice. Ľudia si vôbec neuvedomujú aké možnosti dnes majú. Sú nenažratí, každý by chcel mať a vlastniť a potom plačú že nemajú na to čo ani v skutočnosti nepotrebujú.

  2. Že vás to baví,táto posadnutosť so socializmom,ktorý vlastne ani nikdy neexistoval,ale sa len budoval.Len nadpis? Tak čo sa vyvazalo?

  3. Anonym 22. decembra 2023, 9:13 – mojko a nemas to pomylene trochu? Mozes ale nemusis pracovat, za sociku si musel, mozes a nemusis cestovat do zahranicia, za sociku si nemohol. Mozes a nemusis mat sukromny majetok, za sociku si nemohol. Takze kedy sme boli krajina otrokov?
    Ty si nim bol, si a vzdy aj zostanes zo svojim zaostalym myslenim.

  4. Bolo tomu tak. Neexistoval sukromny majetok. Osobny najetok ano, ale sukromne vlastnenie vyrobnych prostriedkov nebolo povolene. Ten stat bol, aky bol, ale k vykoristovaniu cloveka clovekom v nom nedochadzalo. Ani k takej rozsiahlej ekonomickej kriminalite, ako teraz, kedze stat tocil peniaze len v ramci statnych podnikov. Nedochadzalo k prelievaniu verejnych penazi do sukromnych ruk v radoch milionov vtedajsich korun, dnesnych eur. Za socializmu veru ziadni Vybohovia ani Kocnerovci vily v Monaku ani jachty nevlastnili. To je z nasich penazi to bohatstvo pijavic napojenych na stat.

  5. Ja9:13 Debata je čo sa vyvážalo na západ za socializmu, skoro nič. Dnes vo veľkom dovážame za drahé peniaze, a to čo vyvážame je zahraničný výrobok vyrobený v zahraničnom podniku na Slovensku. Slovák má akurát prácu, hlavný zisk ide do zahraničia. 9:32 koľko máš rokov keď počuješ?

  6. Ja9:13 Debata je čo sa vyvážalo na západ za socializmu, skoro nič. Dnes vo veľkom dovážame za drahé peniaze, a to čo vyvážame je zahraničný výrobok vyrobený v zahraničnom podniku na Slovensku. Slovák má akurát prácu, hlavný zisk ide do zahraničia. 9:32 koľko máš rokov keď poučuješ?

  7. Vies o tom, ze dane platia u nas. Aj ten Slovak aj ta firma.
    A vies o tom, ze zisk je to co ostane bud tebe, ked podnikas, alebo tej firme co ta zamestnava.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované