back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

PRÁVE TERAZ: Havária pri Šoporni – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Šoporňa | Na dopravné nehody kritická križovatka pri výjazde zo Šoporne na Šintavu, prípadne následne na rýchlostnú komunikáciu R1, je opätovne sčasti blokovaná pre dopravnú nehodu.

Síce je ťažko pochopiteľné nedanie prednosti v jazde na takto prehľadnej križovatke, na ktorej je od Šoporne dokonca dopravná značka STOP, daj prednosť v jazde, no z nejakých dôvodov minimálne časť vodičov prejazd týmto úsekom roky nezvláda.

Nestojí otázka či, ale kedy tu príde k dopravnej nehode so skutočne tragickými následkami.

Naozaj je takým problémom pre správcu komunikácie osadiť výstražné oranžové svetlo v smere od Šoporne, alebo doslovne mechanickú prekážku (spomaľovač), aby autá v takto nehodovej križovatke museli zastaviť?

Jazdite opatrne, nielen v tomto úseku, ale aj na rýchlostnej komunikácii R1 je hmla!

– – –

- Článok pokračuje pod reklamou -

AKTUALIZOVANÉ 20.12.2023 – tlačová správa KR PZ Trnava:

V pondelok popoludní došlo na výjazde z obce Šoporňa na obec Šintava k zrážke osobného auta a linkového autobusu. Pri udalosti sa nikto nezranil. Policajti alkohol ani u jedného z vodičov nezistili. Polícia vec eviduje ako škodovú udalosť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Mne tam 9 z 10 krát ked idem na dialnicu niekto vojde.Nieje problém,že by stopku nevideli,vždy namna každy pozrie a strelí to tam proste a rozhadzuje s rukami ešte namňa.Treba problém niekde inde hladať lebo mi to nejde do hlavy.Už aj smerovku davam doľava že chcem ist hore na dialnicu.Dám si kameru a kludne to aj natočim ako namna pozrú a vojdu tam…

  2. Ku tej hmle…vidieť koľko kreténov jazdí po cestách ,hneď jak padne hmla pekne sa to ukáže koľko ich je a ako kto vníma cestu.Žiadneho z tych tupcov nenapadne prepať tie blbe denne svetlá.Dnes rarita stretnut niekoho čo svietil.Zavreť toho žgrlavého idiota čo to uzakonil lebo nema 2.20€ na žiarovku raz za život

  3. Čo sa tam má osadiť ešte navyše??je tam jasná stopka . šofér má rozumieť dopravným značkám

  4. za ostatne 2 tyzdne druha nehoda na tej krizovatke… ale tak ludia chodia ako cicimbrusy v dnesnej dobe, cize sa necudujem…

  5. ake tabule este? sak ked je niekto retardovany a nevidi STOPku, tak mu treba zobrat vodicak… co by ste tam este chceli? vartasa v budke, ktory bude kontrolovat dodrziavanie dopravnych predpisov?

    1
  6. Je tam STOPKA.
    Kto spôsobil haváriu pokuta a automaticky zobrať vodičský preukaz.
    A namontovať kameru na križovatke a posielať 1000 € pokuty a brať vodičský

  7. Namiesto kamery tam treba dať rotačný guľomet, kto nezastaví nech ho rozflaka rotačak, radšej nech zomrie jeden ako iný nevinný čo si ide podľa predpisov

  8. Za hodinu je tam x kolízii. Postavte sa tam a pozerajte je to neuveritelný pohlad. Vodič stojí na stopke, čaká….čaká…od spodu sa blíži auto….čaká…ked je v bezprostrednej blízkosti, v nedobrzditelnej alebo takmer nedobrzditelnej vzdialenosti…vodič stojaci na stopke prudko vyštartuje.
    Pravdepodobne je to o neodhadnutí vzdialenosti…ešte stihnem. Alebo je to v nechápaní križovatky, že načo tam vlastne stojí. V každom prípade pripájať sa tam na dialnicu je des. Dávajte tam pozor na maximum, vodiči na stopke sa rozbiehajú aj keď ste už na ich úrovni a vidia vaše bočné dvere. Narazia do vás aj zboku alebo do zadnej časti auta.

  9. Aj ja som stál na STOPKE a mal som aj dieťa v zadu a jeden s prepáčením sopliak na čiernom superbecku ešte zanou trúbili a rozčuľoval sa z rukami ,prečo stojím na stopke ,nech si takýto vodiči ,stupňu do svedomia keď chce byť frajer na ceste nech ide na rolu sa učiť jazdiť nie mať veľké auto a machrovat ,ale sa správať na ceste ,ako normálny človek ,aby sme všetci prišli domov v poriadku.

  10. Tu sa často stáva,že vodiči odbočujúci na Šoporňu sa zaradia ako keby chceli odbočiť na Šoporňu no neodbočí,ťahá rovno na dialnicu.
    Ja vždy čakám

  11. Presne toto sa stalo mne. Dokonca vojaci, išli v odbačacom pruhu na Šoporňu. Nejako však nespomaľovali, tak som ostala stať a veru dobre, lebo oni si to naraz, bez smeroviek, švihli na diaľnicu

  12. Anonym, Daniela :
    Ano, aj ja mam velmi podobne skusenosti. Pozera Ti do oci a ide dalej. Este horsiu skusenost mam, ked idem zo Sintavy do Soporne. Smerovku zapinam uz pod mostom, aby bolo jasne, ze budem odbacat do bocneho pruhu smerom do Soporne. Auta prichadzajuce z mosta tam maju daj prednost v jazde, no 95% soferov to proste ignoruje a ked na nich zatrubim, niektori majitelia polorozpadnutych koncernovych sadzometov a par majitelov nikdy neburanych 25 rocnych hrdzavych baw maju tolko drzosti ze mi ukazu vztyceny prostrednik.

  13. Tam je naozaj ten problém, že aj keď vodič zastaví na stopke, pozerá sa na vás ako sa blížite od mosta a keď ste už blízko, vybehne vám do cesty. Správanie vodičov vychádzajúcich zo Šoporne je zvláštne, to nevidno na iných križovatkách. A druhá vec je, ako už je spomenuté vyššie, že vodiči prichádzajúci od rýchlostnej cesty vám nedajú prednosť, ak idete od Šintavy, lebo si z nevysvetliteľných dôvodov myslia, že ak idú z „diaľnice“, majú prednosť. Je to tam o držku niekedy.

  14. Bolo by dobre keby tam pri Poľovníkov stáli policajti a kdo poruši dať mu pokutu a najviac to robia češi a enzetaci

  15. Stopka je tam jasna, mozno by pomohlo na cestu velke zlte reflexne malovanie s napicom a hrubu ciaru. Hocikde sa namaluje na cestu kadejaka blbost a tam kde je treba, ziadne vodorovne znacenie.
    Ale najviac cudzinci idu jak na hlavnej keby boli

  16. Tvar tejto križovatky (vjazd/výjazd na R1) nie je šťastne vyriešený. Zrejme o tom rozhodovali peniaze ale tiež sa ku tomu vyjadroval aj DI. Nemajú sa s čím moc chváliť! Zdá sa, že škody ktoré sa tam stali na autách a ujmy na zdraví by „zaplatili“ iný bezpečnejší tvar pripájania sa na R1.
    Lenže počet havárií rôzneho druhu aj na iných cestách majú poväčšinou jedného spoločného menovateľa: tým sú nezodpovední vodiči. Nadobudnutie vodičského oprávnenia by malo začínať inde ako v autoškole. U psychológa na dôkladne prepracovanom teste. Ten vie odhaliť veľa o adeptovi na VO. Kto má záujem aby išlo všetko po starom?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované