back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

SWAP V SALIBÁCH! – Zóna bez peňazí! Silvestrovská výmena oblečenia v Dolných Salibách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dobrovoľníci v Dolných Salibách už 8. krát organizujú výmenu oblečenia, ktorý sa uskutoční dňa 30. decembra 2023 doobeda od 9:00 do 11:00 hodín v miestnom kultúrnom dome. Záujemci si môžu priniesť detské, dámske a pánske oblečenie, doplnky v zachovalom stave. Všetko čo zostane, putuje ďalej ľuďom v núdzi. Vstupné. 2€.

Výmena oblečenia, alebo ako sme prebrali z angličtiny SWAP, je čoraz obľúbenejšia forma obnovenia šatníku. Je stále viac a viac ľudí, pre ktorých je dôležité, aby znížili svoju ekologickú stopu. Nakupujú menej, radi vyhľadávajú oblečenie z druhej ruky v second hand obchodoch a na SWAPoch. Na týchto podujatiach sa vymieňajú oblečenia a doplnky v zachovalom stave.

Mechanizmus SWAPu je veľmi jednoduché. Po vytriedení šatníku oblečenie treba preprať a vyžehliť, zabaliť do krabice alebo tašky a priniesť na miesto SWAPu. Pri vstupe zaplatíte vstupné a odovzdáte veci dobrovoľníkom, ktorí to vyložia. Každý si môže vyberať, skúšať a odniesť toľko vecí, koľko chce.

V Dolných Salibách prvýkrát organizovali výmenu oblečenia ešte v roku 2016. Aj napriek tomu, že organizátorky z celého srdca verili v tom, že to čo robia je dobré, potrebné a užitočné, predsa bolo otázne, či má SWAP miesto v malej dedinke, a či nie je to privilégium veľkých miest. Na šťastie výmena oblečenia mala veľký úspech a hneď padla myšlienka v tom pokračovať. Počas uplynulých rokoch sa sortiment rozšíril o detské a pánske oblečenie. Všetko, čo nenájde nového majiteľa na mieste, putuje ľuďom v núdzi cez Ekocharitu.

Organizátori srdečne očakávajú záujemcov na silvestrovskú výmenu oblečení v Dolných Salibách v kultúrnom dome dňa 30. decembra 2023. od 9:00 do 11:00 hodín. Vstupné 2€.

Faceboook udalosť SWAPu: https://fb.me/e/3voAfYzbn

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované