back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Členovia Cyklistického klubu AB Sereď si v roku 2023 osvojili triatlon

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Cyklistický klub AB Sereď /  V uplynulej sezóne sa členovia Cyklistického klubu AB Sereď zúčastňovali okrem cyklistických podujatí aj pretekov v multišportových disciplínach .

Marcel Miko ,po úspešnej kvalifikácii a neskôr účasti na Majstrovstvách sveta v Xterre (terénny triatlon :1,5km plávania/30km Horská cyklistika/10km cezpoľný beh) pritiahol a vytvoril tréningovú skupinu s ďalšími staro -novými členmi Lukášom Kochanom a Vilkom Bodišom(obaja v minulosti aktívne pretekajúci a reprezentujúci od žiackych až po juniorské kategórie v disciplíne MTB cross country).Skupinu v tejto sezóne doplnil ešte Filip Haršány ,mladý nádejný pretekár prestupujúci z bratislavského triatlonového klubu Triax. Spoločne absolvovali zimnú a jarnú tréningovú prípravu a v sezóne absolvovali 2 kolá Svetového pohára v Xterre v Taliansku (Xterra Italy,Jazero Garda) a v Čechách (Xterra Czech v Prachaticiach) s cieľom nazbierať prvé skúsenosti a pokúsiť sa vybojovať si kvalifikačnú miestenku na sebtembrové Majstrovstvá sveta v Xterre v Talianskom Molvene(Dolomity) Okrem účasti v Xterre sa zúčastnili aj Majstrovstiev Slovenska v kross triatlone konajúcich sa tradične v Banskej Štiavnici. Postupové miestenky na Majstrovstvá sveta sa žiaľ vybojovať nepodarilo, ale výsledkovo sa chalani umiestňovali do 15.miesta čo je prísľubom dosiahnutia miestenky na MS v budúcej sezóne .

V sezóne, v rámci prípravy chlapci absolvovali množstvo MTB maratónov (Baynach MTB maraton v Bojničkách a Beregy-Borody MTB maratón vo Dvorníkoch) ako aj Vysokohorský extrémny duatlon o Cenu Žiarskej chaty v Žiarskej doline. Momentálne sú chalani v plnej príprave na nadchádzajúcu sezónu,trénujú spolu v bazéne aj na atletickom ovále ,zimnú prípravu zakončia koncom februára sústredením na Tenerife(Kanárske ostrovy) a následne vstúpia do novej sezóny absolvovaním jarných kôl Svetového pohára v Xterre v Grécku a v Taliansku.

V lete budú pokračovať účasťou na Majstrovstvách Európy v Xterre v Čechach a ďalších pretekoch v Nemecku s cieľom opäť sa pokúsiť vybojovať si miestenku v klubových Seredských farbách na septembrové Majstrovstvá Sveta v Taliansku.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované