back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Archívy SeredOnLine.sk sú plne funkčné a stále bezplatne online

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prechodom na najmodernejší administračný systém v septembri 2023, nastali ďalšie problémy s archívom verzie SeredOnLine.sk z rokov 2008-2019. Vtedajší redakčný systém bol naprogramovaný spôsobom, ktorý dnes už štandardne prehliadačmi podporovaný nie je.

Vývoj spôsobil problémy so zobrazovaním niektorých znakov v publikovaných textoch. Keďže ide o desiatky tisíc článkov publikovaných online, odstránenie problému s trvalejším efektom bolo náročné a to ako na financie, tak energiu a čas.

Archív je verejnosti prístupný v tzv. statickej verzii, teda nie je možná diskusia pod článkami a rovnako nie sú možné úpravy článkov.

Nároky na bezpečnosť v online priestore narastajú takmer denne a udržiavanie stoviek GB dát je mimoriadne náročné, čo dokazuje aj fakt, že dnes už prakticky žiadne médiá nemajú 16 ročný archív k dispozícii online. Ak niektoré média archív majú, je spoplatnený a to spravidla už pri materiáloch publikovaných niekoľko mesiacov dozadu.

SeredOnLine.sk má k dispozícii servery s niekoľko TB diskami a tak nateraz ešte držíme archívy online. Uvedomujeme si totiž potrebu zachovávať kroniku mesta, jeho vývoja, tunelovania samosprávy, nehospodárneho nakladania s verejnými financiami, zneužívanie moci predstaviteľmi samosprávy, ale aj hodnotu zadokumentovaných káuz, ako napr. prenájom tepelného hospodárstva, zápas občanov o čistú vodu z verejného vodovodu, kradnutie punčových zákuskov bývalým poslancom študentom SŠ na stužkovej a pod.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ubezpečujeme širokú verejnosť, že archív SOL je zálohovaný na viacerých serveroch a niekoľkých externých HDD, ktoré sú z bezpečnostných dôvodov uložené dokonca na viacerých miestach nezávisle od seba.

Za kompletné vyhotovenie nového SOL, zvládnutie bezpečného prechodu SOL na nový administračný a redakčný systém a jeho následnú údržbu a navonok bezproblémové prevádzkovanie, ako aj za oživenie online archívov a ich sprevádzkovanie, srdečne ďakujem synovi Denisovi, ktorý na SOL strávil a trávi tisícky hodín.

Denis Majko je zároveň autorom nielen webu SOL, ale aj ďalších médií ako Reporter24.sk, naEXpediciu.sk, Múzea totality, Bezpečné mesto, Transparentná samospráva a projektu Socializmus.sk s jeho podprojektami.

Dnešným dňom je teda ukončená transformácia SOL na redakčný systém umožňujúci dlhodobý a systematický rozvoj média do budúcnosti.

O ďalších úspešných projektoch budeme verejnosť informovať priebežne.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované