back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kto sa chce dozvedieť, musí pátrať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ľubomír Veselický /  Na  začiatku bola pozvánka na stretnutie k pripravovanej Koncepcii rozvoja kultúry v Seredi z 9. 11. 2023 v znení: „Mesto Sereď pripravuje novú Koncepciu pre rozvoj kultúry na roky 2024-2028. Pozývame všetkých, ktorým záleží na smerovaní kultúry v našom meste na stretnutie, ktoré sa uskutoční vo veľkej zasadačke na MsÚ v Seredi dňa 22. novembra 2023 t.j. v stredu o 16.00 hod.“

Stretnutie sa uskutočnilo. Žiaľ nie každý sa ho mohol zúčastniť priamo. Čakal som, že sa na webovej stránke mesta do konca týždňa objaví aspoň krátka správička o výsledku, lebo organizátor akcie žiaľ nezabezpečil videozáznam, ktorý by umožnil sledovať stretnutie v priamom prenose, alebo aj po ňom.

V pondelok 27. 11. 2023 som sa mailom pracovníčky Oddelenia školstva a kultúry spýtal, kedy bude správa o priebehu a záveroch stretnutia zverejnená a kto ju pripraví? Odpoveď? Správa vraj nebude zverejnená, nakoľko išlo o pracovné stretnutie.

Nič proti pracovným stretnutiam. Len všetci štyria prítomní občania sa nečakane stali účastníkmi pracovného stretnutia, aj keď v pozvánke o pracovnom stretnutí zmienka nebola. A pretože z pracovných stretnutí sa občanom informácie nepodávajú, je všetko v poriadku! Skutočne? Kde do pekla sa zasa stratila sľubovaná transparentnosť?

Nebudem rozoberať gramatiku zápisnice. Väčšina zachytených výrokov však svojim obsahom vytvárala iba obraz chaosu. No schválne. Citát zo zápisnice:

„MD: do programovej časti navrhuje doplniť  vytvorenie Informačného centra do podkrovia nad priestorom Múzea v meste Sereď – kde by mohli sídliť aj Seredské novinky. Ďalej vytvoriť tabule, ktoré by mali spopularizovali cestovný ruch ako aj históriu mesta + QR Kód. Takto by sa zvýšila úroveň pre návštevníkov mesta – všetko by mali pod jednou strechou“

- Článok pokračuje pod reklamou -

Niekoľko poznámok. Informácie o meste bežne  poskytuje pokladňa kina NOVA. Poskytujú ich aj zamestnankyne kancelárie prvého kontaktu. Tieto miesta ostanú prístupné aj naďalej. Otázkou je, kto  bude po informácie o Seredi chodiť do podkrovia múzea.  Tabule s fotografiami, ktoré dokumentujú históriu Serede sú na rekonštruovanom námestí od 29. 6. 2012.  Zodpovedná redaktorka Seredských noviniek má kanceláriu  budove MsÚ. Čo by tak potom v „sídle SN“ ešte mohlo byť? Hádam iba ten archív mestských novín,  ktorý som odovzdal pani Fačkovcovej.

Dokonalou zmesou slovného balastu bez konkrétnych návrhov je zápis tohto príspevku:

„MH: mali by sme si stanoviť základné body, z ktorých budeme vychádzať. Komunikácia je slabá treba určiť konkrétnu osobu, ktorá bude zodpovedná. Najväčší problém vidím ten právny stav kto je oprávnený žiadateľ, vlastník a organizátor. Urobiť v tomto jasno a upresniť kto čo môže a načo má oprávnenie a zodpovednosť. Je tu jedna hlavná osoba, ktorá vlastne rozhoduje o všetkom v rámci kultúry.“

Pár poznámok. Diskutujúca podľa zápisu žiadne základné body nenavrhla. Neuviedla koho komunikácia je slabá a čo slabosť komunikácie preukazuje.  Nenavrhla kto má byť tá konkrétna osoba  a za čo bude zodpovedná. Nepovedala ani to, aký právny stav považuje za problémový. Nespomenula ani to, čo jej nie je jasné v oblasti zodpovednosti  a zodpovednosti za čo?  Z tejto časti zápisnice naozaj nie je možné zistiť o čo konkrétne ide.

„MSD: knižnica nepodáva žiadosti na výzvy a chcela som sa spýtať p.Čavojského , ktorý tu nie je koľko bolo podaných žiadostí na výzvy? Všetko záleží  na ľuďoch ako bude kultúra vyzerať“

Diskutujúca obišla fakt, že mesto má svojho projektového manažéra, ktorý sleduje vyhlásenie všetkých výziev a podľa ich aktuálnosti pri podaní žiadostí spolupracuje s vedúcimi oddelení úradu a aj riaditeľom DK. Aktuálne boli takto získané peniaze na bezbariérový vstup do knižnice a nové nábytkové vybavenie na umiestnenie kníh. Výzvy na predkladanie menších projektov (napr. doplnenie knižného fondu) si manažuje riaditeľ DK a vedúci kina NOVA. Neviem, či diskutujúca hovorila z nevedomosti, alebo sledovala nejaký vlastný  zámer.

„IG: ak chceme niečo aby rástlo potrebujeme mať základňu. Dnes v Seredi chýba tá základňa a ak sa vyriešia právne stavy kultúrneho domu a podarilo by sa , aby kultúrny dom zastával funkciu kreatívneho centra, ktoré spája a inšpiruje ľudí. Mesto Sereď má knižnicu na úrovni väčšej dediny. Možno by stálo na zamyslenie, že knižnica má obrovský potenciál, ktorý nie je využitý“

Netuším, ako je možné, že od volieb do orgánov samospráv obcí v roku 1990, sme dokázali žiť bez základne, ktorá nám údajne chýba.  Čo by ju malo tvoriť, diskutujúca neprezradila. Aké právne stavy Domu kultúry sú nevyriešené, to nepovedala? A knižnica? Predchádzajúce pracovníčky odišli do dôchodku na vlastnú žiadosť.  Dnešná vedúca knižnice končí bakalárske štúdium  v odbore mediálne a komunikačné štúdiá na Univerzite sv. Cyrila a Metoda, fakulta masmediálnej komunikácie a bude pokračovať štúdiom magisterským.  Druhá pracovníčka je absolventkou akreditovaného kurzu Knihovník špecialista na prácu s deťmi a mládežou v SNK 2023. V knižnici máme viac ako 50 tisíc kníh. Prístup do nej je bezbariérový a o niekoľko dní budú knihy umiestnené v nových regálových zostavách. Takto vyzerajú knižnice vo väčších dedinách? Naozaj by ma zaujímalo, kedy I. Gálusová v našej knižnici bola.

A to by už hádam stačilo. Pozorný čitateľ po prečítaní celej zápisnice  asi rýchlo príde na to, že podľa účastníkov „pracovného stretnutia“  je najväčšou prekážkou  rozvoja  kultúry v našom meste  riaditeľ Domu kultúry.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zabudnime, že pod jeho vedením a s veľkým úsilím Branislava Koričanského máme v Seredi jedno z najmodernejších a najúspešnejších kín na Slovensku, v ktorom sa ako v prvom začal na premietanie používať laserový zdroj svetla. Čo na tom, že počas vedenia Domu kultúry Františkom Čavojským mali Seredčania možnosť vidieť vystúpenia hudobných hostí ako Peter Lipa, klaviristka Zuzana Berešová a huslista Pavel Burdych, Adam Ďurica, Slovenské kontrabasové kvarteto – Filip Jaro, Andrej Spišiak, Ján Borza a Samuel Alexander, Ivan a Alena Čermákoví a  hudobné  združenie Tubarose z Bratislavy, Kabát revival,IMT Smile, Hana Zagorová s Petrom Rezekom, Funny Fellows, trio Afrodité a Felix Slováček, Katarína Knechtová a Cigánski diabli, Richard Rikon. roková ikona Suzi Quatro, Michal David, Laco Deczi a Celula New York, NAZARETH, Lucie Bílá, The Golden Voices of GOSPEL, Miriam Rodriguez Brüllová, Miro Jaroš, KANDRÁČOVCI,   PRÚDY, ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA, Papre Moon Trio, Duo Rytmus,  INEKAFE a Metropolis, OLYMPIC, Peter Cmorík, Sheyla Bonnick s repertoárom skupiny BoneyM, Whitesnake, Limpbizkit, Jaromír Nohavica, Goran Bregovič, Apocalyptica.  Obdobný by bol aj výpočet divadelných predstavení. Pravidelným hosťom je u nás  Radošinské naivné divadlo , ale videli sme aj Bolka Polívku v hre DNA, či vystúpenia  Miroslava Donutila alebo Borisa Filana.

V novembri 2022 prišiel do poslaneckého zboru tím progresívcov. Nová metla vraj dobre metie. Otázkou ale je, či sú vymetané tie správne miesta. Uvidíme.

 

Stanovisko vedúcej oddelenia školstva, športu a kultúry Mgr. Silvie Kováčovej:

Dňa 22. novembra 2023 sa vo veľkej zasadačke MsÚ  uskutočnilo o 15.00 h pracovné stretnutie tímu pre prípravu Koncepcie rozvoja kultúry mesta Sereď na obdobie rokov 2024 – 2028 (ďalej len „koncepcia“). Stretnutia sa zúčastnili primátor mesta Ondrej Kurbel, koordinátorka prípravy koncepcií, zástupkyňa primátora Mária Fačkovcová, členovia pracovného tímu k príprave koncepcie Matej Godáň,  Mária Diková, Patrik Eckert, Silvia Kováčová, Marek Čulaga a Xénia Višvardová. O 16.00 h sa malo začať stretnutie s odbornou verejnosťou. Jej účastníci Dagmar Šajbidorová, Miroslava Sabová Dudášová, Martina Hilkovičová,  Tomáš Šesták, Marcel Červenka, Ivana Gálusová a Regina Kružliková začali prichádzať už skôr a zapájali sa do diskusie aj počas pracovného stretnutia.

Na základe toho bola z viac ako trojhodinového stretnutia vyhotovená jediná zápisnica. Zápisnica zachytáva verne priebeh diskusie, čo je možné skontrolovať so záznamom zo stretnutia, ktorý je k dispozícii u zapisovateľky. Mesto Sereď má naozaj pripravenú štúdiu k vybudovaniu informačného centra a spracovaný projekt na tabule prezentujúce významné budovy, o ktorých hovorila pani Diková. Slabé stránky a ohrozenia v prevádzkovaní domu kultúry v podnájme budovy vo vlastníctve mesta Sereď, ktorú má v nájme Správa majetku Sereď, s.r.o., nepociťovala len pani Hilkovičová. Určite sa ukážu v SWOT analýze koncepcie. Každá kultúrna ustanovizeň a zoskupenie ľudí participujúce na ochrane a rozvoji kultúrneho dedičstva, tvorbe, rozvoji, ochrane, obnove a prezentácii duchovných a kultúrnych hodnôt v našom meste, bude mať v koncepcii miesto, ak o to prejaví záujem. A teda aj dom kultúry bude môcť predstaviť realizované skvalitnenia ponúkaných služieb a zámery modernizácie do budúcnosti.

V zápisnici sú uvedené aj závery prijaté na stretnutí s termínom: Všetci prítomní prisľúbili v termíne do 01. 12. 2023 pripomienkovať predložené návrhy obsahu koncepcie, dotazníka pre odbornú verejnosť a dotazníka pre širokú verejnosť. Predložené pripomienky budú zapracované do dotazníkov, ktoré budú zverejnené na informačných kanáloch mesta. Prostredníctvom nich budú môcť nie len občania nášho mesta prezentovať nie len svoje postrehy a skúsenosti s dotykmi s kultúrou v Seredi, ale aj predkladať pripomienky, podnety a návrhy na jej skvalitnenie.

Všetky zozbierané údaje budú podkladom aj pre zostavenie programovej časti koncepcie, ktorá bude zahŕňať strategický cieľ rozvoja kultúry s výhľadom do roku 2028 a priority a opatrenia spolu s nositeľom úlohy a predpokladaným termínom realizácie. Návrh koncepcie bude zverejnený na pripomienkovanie.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Na margo zverejnenia tohto článku v SOL.
    Keď do diskusie na SOL napíšem svoje názory som parazit. Keď vlastník SOL uchmatne môj článok z webovej stránky mesta Sereď , tak to parazitovanie nie je.

  2. samozrejme, ze nie je. Je to predstavenie parazita. Akesi upozornenie na koho si davat pozor.
    Dobre, nie?
    skus to pridat k mytom ako mytus cislo xy – o parazitoch.

  3. Ľubomír Veselický 6. decembra 2023, 12:38 Pri – najskor ten clanok. Nie, prebratie blogu zverejneneho na webe platenom obcanmi (teda aj nami) inym mediom, parazitovanim nie je. Je to informovanie verejnostia to dokonca na naklady slukromneho media. Uz 16 rokov. Ale to predsa dobre vies, alebo si to vedel minimalne po dobu, kedy si bol obcanmi plateny na pozicii zastupcu Tvojho „majitela“.

    A teraz k tomu parazitovi.

    Co tento pojem znamena, zistis napr. vo Wikipedii.

    A preco Ta nim nazyvam ja?

    Lubos, nie kvoli prispevku v diskusii. Dokonca ani nazorom. Keby som diskusiu nechcel, bola by blokovana.

    Tak teda k veci. Parazit si pre mna preto, lebo co Ta poznam, NIKDY si publikovanie svojich nazorov nerobil na SVOJE VLASTNE NAKLADY. Pre tazsie chapajucich – vzdy si vyuzil / zneuzil pracu a vybudovane medium niekoho ineho.

    Pred volbami si si reklamnu kampan urobil na naklady SOL (teda mna) a to publikovanim viac ako 130 clankov. Su v archive. Aby si ludom bol na ociach a nemal si temu na kritiku Vranovica, pisal si aspon recepty na varenie.

    Ani na tom by nebolo vlastne nic zle, mozno len amoralne. Ved si bol pri vzniku SOL, tak s tym z mojej strany bolo pocitane.

    Nasledne,kedsi sa dostal do druhej najvyssej funkcie v meste, velmi rychlo si zistil, ze Tebou publikovany text „poukazovat na nedostatky“ uz nevyhovuje Tebe a po kritike zjavnych spinavosti rebenych v samosprave, ani Tvojmu sefovi – neskor „majitelovi“. (ozaj,nevies kto definoval toho majitela a preco? vazne je to trefne)

    Prestal si dvihat telefon a zacal si sa schovavat ako potkan a aj z kancelarie MsU si radsej utiekol, ked som nahodou pri ceste okolo mal zaujem pobavit sa.
    Telefon si nedvihal napriek tomu, ze si bol hovorcom a priamo v pracovnej naplni si mal komunikaciu s mediami.

    Ked som sa dozvedel, ze poberas nezakonne vyplacane odmeny snad desatrocie a ze Ti Mesto Sered zaslalo predzalobnu vyzvu na vratenie niekolko desiatok tisic Eur pochopil som, ze ja som asi Tvoj najmensi problem.
    Pocas 12 rokov!! si pisal, povoloval publikovat a svoje myty prezentoval znovu nie za svoje peniaze. Takze nielenze si odmeny poberal nezakonne, ale znovu Ta nic nestalo ani jedine slovo (ani klamstvo) uverejnene na webe platenom mestom, teda nami obcanmi.

    No a po volbach si sa znovu vratil do SOL. Svojvolne a cielene tu publikujes reklamy a klamstva,ktore Ti neschvalila ani redakcna rada SN.

    Preto som napisal Lubos, ze si sa sem prehryzol a ze si ako svab alebo plostica. Len netusim, ci by zafungoval biolit. Ten sice parazitov likviduje, no moralku a etiku nazad nikomu nevracia.

    A to, ako si skoncil, je pre Teba to najhorsie. Preto Ta tu trpim. Ako nutne zlo. A tak to zatial zostane…

  4. Veslo zaloz si svoj veb a tam sa mozes prezentovat a Cavojskeho ste si tam dosadili ty aj s bruchom a pani co robi v kniznici je Cavojskeho rodina tak tam moze robit aj bez vzdelania a co robi p.Koricansky v tom kine ved doobeda sa tam neda dozvonit

  5. Anonym 6. decembra 2023, 16:06!
    Svojim „duchaplným“ komentárom si potvrdil pravdivosť výroku:
    Ľudia nie sú sprostejší ako boli v minulosti. Len vďaka internetu majú možnosť šíriť svoju hlúposť ďalej.
    Nepoznáš fakty. Slušne a správne nedokážeš napísať ani dve priezviská ľudí, ktorých spomínaš. Pre mňa bola a je vedúcou oddelenia školstva, športu a kultúry Mgr. Silvia Kováčová. Žiadna Kováčka! Ing. Krajčovič ju nikam nedosadzoval, pretože na MsÚ Sereď pracovala dávno predtým, ako on nastúpil do funkcie prednostu úradu.

  6. ale ale veslo, ja som nepovedal že Kováčku dotiahol na úrad brucho s krajčom. Ale že ju tam dosadil.
    To znamená že vedúcou oddelenia sa stala po slávnych výberových konaniach ktoré vypísal brucho. Pomerne presne tu dokážeš citovať z rôznych paragrafov či starých článkov tak isto si budeš vedieť dohľadať, čo hovorili a písalí tí, čo sa tých výberových konaní zúčastnili. Ako bolo dopredu jasné kto bude víťazom.
    Možno aj preto že spomenutá pani je akoby náhodou setranicou spomenutého pána. A možno si ešte dokážeš v Seredských novinkách dohľadať ako v jednom z rozhovorov sa brucho vyjadril dávno pred tým ako bolo vyhlásené výberové konanie na prednostu že krajčo bude prednostom. Ako to ten brucho mohol vedieť že zrovna krajčo vyhrá? Asi mal kryštálovú gulu.

  7. To iste bolo aj s vyberovym konanim na riaditela Dk ziadne nebolo to iste v kniznici vsade sama rodina

  8. Pán Veselický,najskôr mi bolo proti srsti keď vás pán Majko nazýval parazitom a podobne.Prešla som si nejaké vaše články a odpovede.Aj tú vyžšie.Ani ste nazareagoval na pána Majka, len si vypisujete kľudne ďalej. Pán Veselický, pán Majko má pravdu, ste parazit.A keby som mala tú možnosť,ja by som vás zmazala a zablokovala.

  9. A praveze nie, nemazat. A nechat jeho slovami-
    Ľudia nie sú sprostejší ako boli v minulosti. Len vďaka internetu majú možnosť šíriť svoju hlúposť ďalej
    nech siri…

  10. Nati 6. decembra 2023, 20:08!
    Majiteľ SOL ma môže vymazať kedy len chce. S mnohými príspevkami a nielen mojimi to bežne robí. Ale aby mal na SOL aspoň niečo o Seredi preberá články z webovej stránky mesta a niektoré mu píše I. Tóthová. Čítanosť článkov na SOL je zhruba desaťkrát vyššia ako čítanosť článkov na webovej stránke mesta. Toho si je majiteľ SOL dobre vedomý. Vysoká návštevnosť znamená vyššie príjmy z reklamy. A tak ma tu chudáčisko trpí ako nutné zlo a tak to zatiaľ zostane. Presnejšie, zostane to tak dovtedy, kým mu aj moje články a diskusie k nim budú prinášať euríčka. Potešilo ma, keď ste potvrdili, že ste si prešli nejaké moje články. Ďakujem. Čítajte ich aj ďalej. Určite sa dozviete veľa zaujímavého.

  11. Pán Veselický napíšte čo vám pán Majko zmazal.Ja nepoznám nikoho,komu by niečo zmazal.A to sem píše niekoľko kolegov čo majú aj iné nazory ako pán Majko.

  12. Nati, sleduj ako dlho to tu vydrží.
    Anonym 6. decembra 2023, 19:09!
    Primátor Tomčányi si vybral prednostu presne tak, ako si prednostku Páleníkovú vybral Ondrej Kurbel. Rozdiel je iba v tom, že ten prvý bol na čele úradu dvanásť rokov a pani Páleniková to vzdala po necelom roku. Nik rozumný nebude ani dnes vyčítať súčasnému primátorovi, keď si na pozíciu prednostky vyberie osobu, ktorej meno spomínal na stretnutí s občanmi 1. 12. 2023. Každý riadiaci pracovník má právo vybrať si toho, komu dôveruje. Každý, kto pri výberovom konaní neuspeje, vníma svoj neúspech ako prehru , no hovorí o nej ako o krivde. Myslím, že spochybňovanie výberových konaní pred dvanástimi rokmi je rovnako zbytočné ako posudzovanie obsadzovania vedúcich pozícií na MsÚ v tomto roku hoci aj bez výberového konania.

  13. Áno, je to dobré, že sa pánu LV zverejňujú články. Aspoň sa čoraz väčšie množstvo ľudí môže presviedčať, ako sa zhovaďuje pred celým mestom. Lebo naozaj ľudia nie sú sprostejší, náš pán najmúdrejší…Arogancia a hlúposť je strašne zlá kombinácia
    Pán LV, prečo sa nedržíte svojho predsavzatia, že svoje komentáre na všetko čo sa deje v meste, budete písať na svojom facebooku? Zistili ste, že ani vaši priatelia ich nelajkujú? To je už naozajstný dôvod na sebareflexiu a zamyslenie sa nad sebou.
    Ľúto mi je vašich najbližších rodinných príslušníkov. Nezaslúžia si takúto hanbu.

  14. Primátor Tomčányi si vybral prednostu presne tak, ako si prednostku Páleníkovú vybral Ondrej Kurbel. Rozdiel je iba v tom, že ten prvý bol na čele úradu dvanásť rokov a pani Páleniková to vzdala po necelom roku. Nik rozumný nebude ani dnes vyčítať súčasnému primátorovi, keď si na pozíciu prednostky vyberie osobu, ktorej meno spomínal na stretnutí s občanmi 1. 12. 2023. Každý riadiaci pracovník má právo vybrať si toho, komu dôveruje. Každý, kto pri výberovom konaní neuspeje, vníma svoj neúspech ako prehru , no hovorí o nej ako o krivde. Myslím, že spochybňovanie výberových konaní pred dvanástimi rokmi je rovnako zbytočné ako posudzovanie obsadzovania vedúcich pozícií na MsÚ v tomto roku hoci aj bez výberového konania.

  15. veslo ty si strašný kecal. Rozdiel medzi Kurbelom a bruchom je ten, že brucho sa farizejsky tváril ako demokrat a vypísal výberové konanie na prednostu napriek tomu že vedel že ho „vyhrá“ krajčo Nikto nespochybňuje že mal právo si vybrať prednostu len to hranie sa na demokrata…….

  16. Anonym 8. decembra 2023, 9:03!
    Rozdiel je aj v tom, že Martin Tomčányi výberové konanie na pozíciu prednostu vyhlásil, ale Ondrej Kurbel si pani Páleníkovú vybral priamo bez vyhlásenia výberového konania.

  17. Lubos Veselicky – tak teda veci sa maju tato:

    – registrovalisme 5 X vlozeny Tvoj prispevok (ospravedlnenie v nom nie je) do tejto diskusie s rovnakym obsahom.

    Prispevky boli automaticky systemom presunute na moderovanie.

    V snahe zistit dovody (kedze Ty si NIKDY NEMAL ZMAZANE NIC), si dostal odkaz,aby si vlozil jednoduchy prispevok s neutralnym obsahom.

    To si vykonal a prispevok system pustil.

    Zistovali sme teda dalej – hodiny NEzaplatenej prace ani legalne a ani nezakonne,ako si bol plateny Ty. A to my nie sme volenymi zastupcami a Ty si bol. Ale urobili sme to – a preco?

    Lebo sme nikdy neboli ako Ty Lubos s Tvojim majitelom a nikdy sa k takym praktikam neznizime. A to ani pri zavratnom rozdieli – tu vsetko platime my, a vam sme to platili rovnako.

    Jednoducho nie sme bezcharakterne spine.

    Pokracujem, zistovanie nebolo jednoduche, hodne sme hladali a – nasli sme.

    Takze teda takto:

    System vyuzivany nami od tohto leta je momentalne najnovsi (vlastne ako vzdy, ked investujeme do zmien hodne penazi a energie) a zjavne NIEJE BLBY.

    Iba nedavno si Ty rozposlal na 197 e-mailov svoje vyplakavanie, ze Ti odmietli zverejnit na SN Tvoje clanky.

    Lubos, neviem, ako sa tvarila taka upratovacka, kucharka a pod. z Tvojho adresara, no pri takomto utoku zjavnym nezmyslom, sa Ti ozvala aj redaktorka TASR s reakciou, aby si sakontroloval a nespamoval normalnych ludi bez ich dovolenia.
    Nie, nebola sama, ona si len dala robotu (venovala Ti cas) s reakciou – ostatni Ta proste zablokovali, prehodili do spamu aby si neotravoval a – to ma nasledky.

    V modernej dobe totiz chovanie Teba dinosaura vyhodnocuje system, nie nejaky brigadnik za pécéčkom v kancelárii. A tieto systémy boli riadené AI uz v case, kedy sme my netusili, ako bude AI fungovat.

    Technologie AI neskutocne napreduju. Dokonca rychlejsie, ako my starneme a osprostievame.

    Takze dnes si (pomerne urcite) na blockliste tam,kde to ani netusis. A to nie samotna IP adresa, ale e-mail a znaky, s ktorymi pracuju algoritmy na urovni, ktoru netusime.

    No a moderne legalne zaobstarane systemy o ktore sa ich prevádzkovatel stara, sustavne prijimaju aktualizacie a su stale mudrejsie. Aj proti spamerom a hackerom.
    Je taky kolotoc – raz je popredu jeden, nasledne druhy a dookola.

    Zaver:

    Manualne som Ti ja osobne schvalil 2 prispevky srovnakym obsahom – po jednom z kazdeho dna.

    Rada do zivota za pocitacom:

    Nedavaj za sebou viac krat jeden prispevok – systemTeba uz inym systemom vyhodnoteneho za spamera, vyhodnoti za spamera „na druhu.“ A tak Ti zablokuje rovnaky prispevok, aj keby si odhodil stranicku knizku a pozrel by si sa, ake hluposti pises.

    Potom to je uz len na tom, ci na Teba niekto zivy a mysliaci, este ma zaludok.

    A Lubos, ak budes takto pokracovat, onedlho si neobjednas ani PIZZU cez formular na stranke priemernej pizzerie alebo vyzerky, lebo aj tam automat vyhodnoti, ze zaoberat sa Tvojou poziadavkou je stratou casu.

    Neni za co…

  18. veslo neverím že by si bol tak blbý že nevidíš rozdiel medzi farizejom ktorí sa tvári ako demokrat a vypíše výberové konanie napriek tomu že víťaza vybral ešte pred jeho vyhlásením a niekym kto si vyberie prednostu poďla vladtného uváženia. Tak mohol postupovať aj brucho ale on potreboval zo seba robiť demokrata. A v tom je to farizejstvo tvojho chlebodárcu

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované