back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Klimatickej konferencie OSN v Dubaji sa zúčastnila aj prezidentka Zuzana Čaputová

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Zuzana Čaputová – prezidentka SR /  „Klimatická konferencia OSN je aj príležitosťou na výmenu skúseností a nadviazanie kontaktov. Súčasťou mojej delegácie preto boli aj podnikatelia, zástupcovia samospráv a mladí klimatickí lídri.

Slovenské firmy z oblasti zelených technológií a inovácií mali v spolupráci so Slovak Investment and Trade Development Agency (SARIO) možnosť stretnúť svojich partnerov zo súkromného sektora z rôznych krajín sveta. Na podnikateľskom fóre predstavili svoje projekty partnerom z Dubajskej obchodnej a priemyselnej komory aj predstaviteľom viacerých investičných fondov. Zástupcovia z regiónu Blízkeho a Stredného východu prejavili záujem o slovenské know-how, technológie a riešenia a preskúmajú možnosti investovania na Slovensku do prezentovaných inovatívnych projektov a partnerstiev. Budovaním mostov a nových kontaktov si zároveň zabezpečia aj prístup k dodatočnému kapitálu.

Naša mládežnícka delegátka Kristína Smiešková dostala príležitosť moderovať panelovú diskusiu, na ktorej prezentovala aj požiadavky mladých ľudí zo Slovenska. Mnohí z nich vnímajú klimatickú krízu ako najväčšiu hrozbu svojej budúcnosti. Teší ma, že práve mladí rozpoznali svoju úlohu byť kritickým hlasom a vytvárajú tlak na politických reprezentantov, aby sa zaviazali k ambicióznejším klimatickým cieľom.

O väčšie zastúpenie pri rozhodovaní a o väčšie právomoci sa uchádzajú aj predstavitelia samospráv. Prítomní zástupcovia Košíc, Bratislavy a Komárna si mali možnosť vypočuť prezentácie veľkých svetových miest, ktoré ukázali, že úspešnejšie sú tie, ktorým štát dôveruje, dáva im kompetencie aj financie. Samosprávy sa účinne a kompetentne dokážu vysporiadať s dôsledkami klimatickej krízy a ukazuje sa, že s väčšími kompetenciami sa vedia podieľať aj na odstraňovaní jej príčin“.

 

zdroj: FB/Zuzana Čaputová
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované