back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kus ľadu z kamiónu rozbil nové policajné auto hliadky zo Serede

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Našťastie si to odnieslo iba predné čelné sklo a strecha policajného auta Toyota Raw 4.

ĽAD PADOL Z KAMIÓNU NA DIAĽNICI R1

Kus ľadu padol na seredských policajtov pri presune hliadky po diaľnici R1, smerom do Trnavy.Ten sa uvoľnil z plachty kamiónu a vážne poškodil čelné sklo. Pri škodovej udalosti sa našťastie nikto vážne nezranil.

Vodič kamiónu hovoril, že si ráno kamión očistil. Nuž, niekde v „Matrixe“ nastala chyba a diaľniční policajti ho za tento prehrešok vyriešili v blokovom konaní za 30 eur.

MEMENTO PRE OSTATNÝCH

Upozorňujeme vodičov, aby si skôr, ako sa vydajú na cesty, dôkladne očistili autá od snehu a ľadu a nejazdili iba s „tankovým výrezom“.

Okrem zhoršeného rozhľadu pri šoférovaní, môžu väčšie kusy ľadu navyše spôsobiť aj vážne následky na živote a zdraví.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. ráno som išiel po bratislavskej od slovnaftky na r1, z priemyselnej vyšiel kamion NMH s.r.o. a z toho tak odletoval ľad že som si radšej nechal poriadny odstup lebo by to dopadlo asi podobne. Následne odbocil na r1 smer nitra a ako pridal tak to bola katastrofa, toľko ľadu čo odletovalo že som sa ho bál aj obehnúť. toto môže spôsobiť veľké problémy a aj haváriu a na diaľnici to sranda určite nebude keď zrazu neuvidíš pred sebou absolútne nič

  2. Áno, stále v zime z kamiónov odletujú kusy ľadu, vôbec to neriešia, pokým sa nič nestane, len potom je už zvyčajne neskoro, mali by byť zodpovednejší

  3. Kamionista=sofer z povolania=profesionalny sofer.
    Ak si nedokaze ocistit sneh, nech odovzda vodicak. Hnilaci hnili lebo je to vysoko a nechce sa im. Taky clovek nema co robit za volantom a uz vobec nie riadit kamion.

  4. 30€ pokuta to fakt srandujete? Minimalne 1000€ a keď nemáš na mieste zobrať vodičák aby si zapamätal že si ma očistiť náves. Nerobí to žiadny vodič nakladneho auta pritom ide o ohrozenie na živote.

  5. To ako naozaj 30€ má prinútiť niekoho, kto je očividne úplne ignorantský idiot aby ním nebol? To je výsmech nie? Hlavne, že za rýchlosť vyššiu o 20km/h na diaľnici dávajú viac, čo naozaj väčšinou nikoho neohrozuje.

  6. Odjakziva sa vedelo ze vodic kamionu nie je najbystrejsi clovek, krutit s volantom dokazu aj zeny, ale trosku snehu odrhnut, nato treba byt chlap a nie sracka.

  7. Ako je tu vydno tu je každy expert…ale kamion vydel len ak okolo neho prechadzal!! Otazka:ako ma vodič odhrnut ten sneh z navesu???

  8. pre Ferino: Lopatou, metlou, pre mňa za mňa čajovou lyžičkou. To je problém kamionistu, dôležitejšie je asi to aby niekoho neohrozil na živote.

  9. Tak ako vodič osobného auta muso mať auto čisté, bez snehu a ľadu, má to robiť aj kamionista. Ako? Jeho starosť, určite na to majú postup. Je to strašné, ísť za takýmto kamiónom. Vedome ohrozujú zdravie a životy ďalších vodičov. Pokuta 30€ je na výsmech ľudí, ktorých ohrozuje.

  10. Tak ako vodič osobného auta muso mať auto čisté, bez snehu a ľadu, má to robiť aj kamionista. Ako? Jeho starosť, určite na to majú postup. Je to strašné, ísť za takýmto kamiónom. Vedome ohrozujú zdravie a životy ďalších vodičov. Pokuta 30€ je na výsmech ľudí, ktorých ohrozuje.

  11. Určite nie je dobré mať ľad na navese,ale všetci mudrlanti, čo sú tak chytrý, nech ide do výšky 4 metre, stúpne na klzku plachtu a neslabilnu podlahu a ide odhadzovat ľad. Zo vnútra navea to nejde,a keď spíš cez noc na parkovisku a v noci to napadá a zamrzne, čo teraz. Nemáš tam ani ako vyliezť. Tiež platí nejaká bezpečnosť pri práci. Štát má zabezpečiť na parkoviskach vysoké
    rampy na zhadzovanie snehu a ľadu.ked spadnete zvrchu návesu, nikto vám nič nedá, pochybili ste samí, nemáte tam čo robiť, . Týmto sa nechcem zastávať kamionistov, ale mal by si každý mudrlant skúsiť, 90percent by tam ani neviliezlo.Štat by mal spraviť opatrenia , a nielen brať dane. Ešte raz,nezastavam sa kamionistov, ale aj trochu porozumení.

  12. Pre Anonym
    Ty chmulo, Tebe by som vodicak zobral aj z rodným listom na doživotie za takéto primitívne názory a reči.

  13. Presne tak, výška 4 metre je charakterizovaná ako práca vo výške a vzhľadom na klzký povrch by musel byť šofér ešte aj istený ! Nariadiť je krásne ,ale realizácia odporuje ostatným predpisom. Sme na Slovensku haloooo . Odletujúci ľad je nebezpečný ,ale radšej nech ľad odletí ,ako má spadnúť šofér z návesu . PS ukážte mi toho ,kto tam vylezie a ako ? Kto bude chodiť po tej zhrňovacej plachte ,alebo po tom “ plastovom“ korpuse. Rád sa prídem pozrieť 🙂

  14. To je taký istý nezmysel, ako že máš mať stále čitateľnú ŠPZ 🙂 . Všetci si čistíme ŠPZ počas jazdy keď sneží , že 😀 .

  15. Hlavne ze všetci vodiči osobných vozidiel majú očistené vozidla pokiaľ sa vydajú na cestu. Nebuďte smiešny. Každý len keca,ale realita je iná. A k tomu čisteniu návesu vodičom….áno,má to mat čisté. Ale!!! Chcem vidieť toho múdreho,čo sem píše príspevky o 1000e pokute a odobratie vodičku ABY TO ČISTENIE PREDVIEDOL trebárs ráno o tretej keď kamión vyráža na cestu…presne ako píšu niektorí,čo do toho trocha vidia…ten vodič tam nemá čo hľadať! Bezpečnosť práce. A pokiaľ od niekoho vyzadujem niečo, tak mu k tomu vytvorím podmienky…tak ako iných štátoch EU. Postavili na cerpackach mostíky na odstránenie snehu a ľadu. Aj tie nie sú všade. Reagovať na príspevky niektorých mudrlantov sa mi zdá od veci, lebo blbec vždy blbec bude a nim aj zostane.
    Šťastlivo..

  16. Ja ako šofér nemôžem ísť do výšky 4 metre bez istenia. Keď spadnem nikto mi nič nedá. Stačí postaviť rampy na pumpach a parkoviskach ako je to napríklad v Rakúsku a potom môžme kritizovať šoférov.

  17. jasne ze im treba drbnut pokutu aspon tisic euro take reci ze vysoko a blabla sumi ukradnute to aj ja mozem tvrdit ze dam si dva poldeci a tri piva a som jak rybicka a este mozem za jazdy facebukovat a telefonovat jak kazdy treti kamionista

  18. Haloo štát ma zabezpečiť rampy na pumpach? Jazdíte pre štátnu firmu ked to ma štát zabezpečiť? Mate rozne česmad, uniu autodopravcov a neviem koho ešte tak nech vam oni zabezpečia rampy spolu s vlastníkom autodopravy pre ktorú robíte a nie štát. Ano je pravda že je nebezpečné vyliezť na zamrznutý náves ale dajte si ked vam odleti ľad a zasiahne niekoho v osobnom aute alebo chodca a nedajbože ho zabijete potom budete čo hovoriť? alebo sorry nešťastná nahoda stalo ja som nemal ako ten ľad odstrániť? Alebo keby sa nahodou vam stane taky pripad ze inemu kamionistovi odletí ľad a zrani vasho blizkeho (ženu, dieťa) tiez si budete zastávať šoféra?

  19. Anonym pumpa 30. novembra 2023, 16:36 – mohli ho aj predbiehať, ten ľad z návesov odletuje aj do strán nie len dozadu.
    Je to veľmi nebezpečné keď oproti vodičovi osobného auta ide kamión a odletí mu z návesu kus ľadu ktorý bez problémov prerazí čelné sklo a napácha nemalé škody nie len na majetku ale hlavne na zdraví vodiča či spolujazdca. Myslím, že taký prípad sa aj tento rok stal keď kus ľadu zasiahol chlapca v aute a zranil ho.
    Pokuta 30 eur je na smiech. Takto smiešna pokuta žiadneho vodiča neprinúti odpratať ten ľad z návesu. Otázne samozrejme je ako to má vodič odpratať a neohroziť seba samého. Pripadá mi to ako začarovaný kruh. Rampy na odpočívadlách či pumpách by boli fajn ale čo vodič ktorý má cez noc kamión niekde vo firme? Kým k takej rampe niekde na pumpe príde tak mu ľad aj sám opadá. Na to by mali byť vybavené kamióny rebríkmi a nejakým spôsobom istenia aby to bolo aj pre toho vodiča kamiónu bezpečné inak je to naozaj začarovaný kruh.
    Mimochodom, mňa by ste tam hore tiež nedostali, nie preto, že by som sa bál ale preto, že by mi nikto nič nedal v prípade pádu a následného úrazu. Asi je lepšie zaplatiť pokutu 30 Eur ako byť do konca života mrzák s polámanou chrbticou a bez nároku na odškodné a pod.

  20. No v Rakúsku asi nie je pokuta 30 eur ako u nás.
    Kamionov je na ceste neskutočne veľa,aby sme kamiony neobiehali a držali si dosť veľky odstup.

  21. Pre sused – ja som v kamióne nikdy nebol, len som napísal, že by ma na tú strechu tiež nikto nedostal. Nemusíš byť hneď útočný! Ty by si tam snáď liezol? Alebo patríš do kategórie ľudí ktorí vodu kážu, víno pijú?
    Samozrejme je správne, že si to má vodič zo zákona odpratať a je správne aj pokutovať ho ak tak neurobí no otázka je ako to urobiť aby on sám pri tom odpratávaní neporušil zákony o BOZP? Na to by mali dopravcovia, prevádzkovatelia odpočívadiel ale aj samotné logistické parky myslieť a zabezpečiť zariadenia na to aby si mohli vodiči bezpečne splniť svoju povinnosť. Inak je to proste začarovaný kruh. Poleziem hore = porušenie zákona, neodpracem to = porušenie zákona, moc na výber nemajú.

  22. Bez tých kamionistov by si sa ani nevysral lebo aj ten papier ti dovezu a chcem vidieť tých co výlezu na zamrznutý náves len kecať na kamionistov a z osobného auta si niekto nevie očistiť sneh…

  23. hovno ocistil , nevidel som kamionistu ktory by to ocistil, v lete po dazdoch vas splachne voda, v zime zajebe lad. Mna skoro zajebalo 2x. Lebo kamionisti

  24. Očistiť si strechu návesu v zimných podmienkach reálne nevykonateľné, tam by išlo každému o život, aj preto pokuta iba 30€. Môj sused spadol s kamiónu a pád neprežil.

  25. Jazdím 24 rokov, keď vidím Vaše komentáre,smejem sa,o práci vodiča MKD nemáte mnohí ani šajn, žiaľ ani zákonodarcovia ktorý urobili tieto zákony,preto dostal iba 30eur, zamyslite sa,ako polezie do 4 m výšky,po tme,bez istenia,a podľa ZP tam nemá čo robiť,kam dá ten čas,na tachografe?do pauzy,do práce,kam? všetci vedia, že je to nevykonavateľné,pár parkovísk má akože rampy,ale, žiaľ.

  26. Všetkým mudrlanom z tých osobakov treba dat robit psychtesty ako robíme my každých 5 rokov a bude tu prázdno na cestách tupci budú bez vodicakov

  27. Nikto. Nechce aby ho trafil ľad. Nikto nechce spadnúť z návesu. Štát berie cestné dane, mýto,a dane z príjmov. Všetci mudrlanti sa zamyslite že či by ste tam vyliezli. Verte tomu že každý z tých vodičov má usko u zadku,aby niekoho netrafil padajúci ľad. Verte tomu. Samozrejme že máte pravdu že mu nemá nič padať. Ale v tomto momente je to náklad, ktorý nikto nechce. Treba postaviť rampy a potom ak to neodstráni je adekvátna pokuta. Inak je to zbytočne. Treba na to myslieť,a dodržať väčší rozostup. Hlavne pri výjazde z parkoviska, benzínky. Všetkým hodne šťastia.

  28. je skoda, ze pri nasich cenach dialnic nevystali peniaze, aby na parkoviskach boli rampy na ocistenie navesov od ladu, tak isto sukromne parkoviska by mohli dostat od statu nejaky stimul, aby zriadili taketo zariadenia.. ten sofer, co vyhovara na mudrlantov v komentaroch a ake je to nebezpecne, by si mal uvedomit, ze to je jeho povinnost a je zaujimave, ze niektore firmy vedia svojich ludi vybavit a pripravit na to, moj tatko jazdil 20 rokov s navesom a to uz tak 10 rokov nejazdi, no vzdy cistili naves od ladu a nikdy sa mu nic nestalo.. predpokladal by som, ze za ostatne roky su na tom technologie lepsie a su aj dostupnejsie..

  29. Jazdil som s kamiónom a vždy som to mal očistené, mal som pod návesom hliníkový rebrík, náves je široký 2,5 m, takže nebol problém z jednej strany očistiť 1,2m a druhú polovičku z druhej strany, ale ukážte mi ktorí vodiči majú taký rebrík, pokiaľ ho nemá tak nečisti, a tí policajti sa vyznamenali tiež, ja by som sa opýtal nech mi ukáže ako to čistil aj nemá rebrík tak pokuta min. 500 €

  30. Feri 1. decembra 2023, 9:09 Pri

    Aspoň jeden kamionista ktorý sa na nič nevyhovoril. Ďakujem že aj taký ľudia existujú aj keď ich je málo.

  31. Feri súhlas, ale ako sa policajti vyznamenali? Sadzobník ich nepustí, maximálna výška pokuty je daná zákonom. Nemôžu strieľať cifry od brucha.

  32. U nás sa len inkasuje mýto,keď sa zaviedlo,tak bolo 8 centov za km,dnes o hodne viac,ale kvalita ciest, vybavenosť,to neustále zaostáva.Diery v cestách,dokonca aj na diáľniciach,dá sa tam značka a je vybavené.Oprava v nedohľadne.Za ďaľšie slabá výučba v autoškolách a hlavne krátka,dcéru som musel po autoškole doúčať,lebo hodne vecí sa tam neučili.Autoškoly to je dnes dobrý biznis.Keď som chodil do autoškoly v roku 1970,tak trvalo to 4 mesiace.A bola kvalitná,rovnako aj inštruktori,teraz sú noví vodiči urýchľovaní,lebo ich nie je dosť.A za moc nestoja,česť výnimkám.Môžem porovnávať, pretože som za volantom strávil skoro 30 rokov zo všetkým,čo má kolesá.Táto práca nie je adekvátne ohodnotená, jedine asi vtedy,ak má kamión alebo autobus živnostník, ktorý je zároveň vlastník,dispečer aj vodič.K tomu snehu na autách a autobusoch na ich strechách,u nás v SAD bolo zakázané čistenie snehu z rebríka,chodilo sa do umývarky,kde to voda spláchla.Keď chcú dávať pokuty,nech sa vybudujú bezpečné rampy v dostatočnom množstve vo firmách aj na parkoviskách a potom môžete dávať pokuty aj 5 tisíc.Po ceste z F cez I som videl v A rám a v hornej časti rotačnú kefu na odstraňovanie snehu z kamiónov.To bolo pred mesiacom,už boli na zimu nachystaný.Kedy takéto niečo postavia u nás?Za 20 či 50 rokov?Tu u nás nie je nikto za nič zodpovedný a odnesie si to ten,čo je posledný na konci.Hovorí sa tomu systém padajúceho hovna.

  33. Ten čo vymyslel pokutu 30€ za neočistene vozidlo zrejme veľa rozumu nemal. Chvála bohu že policajti žijú. Aj somári tvoria zákon?

  34. Suhlasim,kde je podstata?Kde su peniaze za km/cent? Cesty nicia je iste,platia aj za tie lokalne? Asi nie,su pretazene navesy?Urcite,kto to kontroluje ? Iba obcas.Majitelia kamionov zarabaju,vodici menej,a zbytok ludi ma to vsetko doplatit?Preco? Ceny PHM su pohyblive, videl niekto znizenie ceny za dodany tovar? Takze sa pytam, ked mi poskodi auto mam s vodicom plakat?Asi nie, nech si policia robi svoju pracu.Urcite nebudu vysledky hned,ale ludia okolo celeho :kolotoca: to budu musiet riesit.A nie obycajni ludia(z nasich penazi🫠)pekny den

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované