back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredské novinky 8/2023 sú na ceste do Vašich poštových schránok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Vianočné vydanie mesačníka Seredské novinky je práve na ceste do Vašich poštových schránok. Čo si v nich nájdete?

Radnica informuje o najaktuálnejších projektoch, novinkách a zverejňuje užitočné správy pre svojich obyvateľov.

Prijmete aj vy tento rok koledníkov? Dobrú novinu budú po seredských domácnostiach cez Vianoce nosiť detskí eRkári.

Novinky vás tradične prevedú sumárom uplynulých udalostí v Seredi, pozornosť zamerali na významné stretnutie bývalých spolužiakov po 60-tich rokov, či na ocenenú majsterku ľudovej umeleckej výroby Moniku Kunovú.

Sadlové pečivo, Rumové mesiačiky, Dolnostredské makové pupáky, či Pečená kačka s červenou kapustou. Špeciálna príloha vás ponúkne domácimi tradičnými receptami od čitateľov Seredských noviniek, s ktorými si môžete obohatiť aj váš rodinný, sviatočne prestretý, stôl.

Aká bola kedysi vianočná Sereď? Dodržiaval sa celodenný pôst, s koledami chodili rodiny, i miestni Cigáni, deti sa korčuľovali v kvintákoch a sánkovali sa na títeši. Viac si prečítate v rubrike Otázka mesiaca.

- Článok pokračuje pod reklamou -

VZN šité na mieru pre tohtoročný Silvester. To je nariadenie, ktoré mesto schválilo a ním celoročne zakázalo pyrotechniku v Seredi. Viac k téme v rubrike Bezpečné mesto.

Aké predmety obohatili mestské múzeum v Seredi?

Kam za mladým vínom? Zatúlame sa do šintavského chotára, kde nastalo obdobie vinárskej renesancie a kde tamojší spolok vinohradníkov a vinárov pozýva na koštovku tohtoročnej úrody. Tá bude už v sobotu 2. decembra.

Traja výhercovia, ktorí správne vylúštili tajničku v predchádzajúcom čísle, ktorí získavajú rodinný vstup do Mestského múzea v Seredi (výhercovia: Viktória Zacharová, Iveta Gálová, Tomáš Bartek). Výhru si môžu prevziať v Mestskom múzeu.

Program Kino Nova je opäť pestrý. Okrem neho si prečítajte aj program na celé vianočné obdobie v Seredi a najmä na VIANOČNÉ TRHY, ktoré sa na Námestí slobody uskutočnia 15. – 18. decembra.

Seredské novinky v novom šate sú distribuované do vašich schránok Slovenskou poštou. Budeme veľmi radi, ak nás o doručení / nedoručení budete informovať, aby sme vedeli zabezpečiť prípadné vylepšenia v distribúcii. Kontakt: zuzana.slahuckova@sered.sk, zodpovedná redaktorka Seredské novinky. Potešíme sa aj spätnej väzbe, ako sa vám novinky páčili.

 

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. preco elektronicka verzia seredskych noviniek sa uploaduje tak neskoro?

    napr. oktobrova verzia v polke novembra (napr to potom program kina nova na oktober v novembri ma asi tak nulovy vyznam)

    rovnako decembrova je zevraj na ceste do nasich schranok ale online ani prd

  2. mozno prave na podnet mojej otazky kompetenti zareagovali

    ako som pisala vyssie vacsinou tie novinky su tam uploadovane na konca mesiaca alebo dalsi mesiac (napr. oktobrove vydanie v novembri)

    tak nehovor ze kecam

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované