back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Marek Gála: „Je to mojou povinnosťou oboznámiť obyvateľov obce po obdržaní fotografií, rodičov detí, v akom prostredí fungujú ich deti v škole…“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Marek Gála

15 h 

POZVÁNKA NA OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO v stredu 29.11.2023 o 17:00 hod. v sále Kultúrneho domu:

Body programu sú v prílohe.

Jednotlivé body sa týkajú hlavne nových VZN, ako aj poplatkov a daní, ktoré sa v podstate všetky navyšujú, niekedy aj o 100% aj v prípade prebytkového rozpočtu, v preklade to znamená, že zvyšovanie niektorých poplatkov a daní by nemuselo byť úplne nevyhnutné.

Je to samozrejme na zvážení a prioritách obce, minimálne dôchodcovia, ohrozené skupiny by mali mať niektoré úľavy.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Taktiež VZN, ktoré má upravovať nové podmienky nájmu obecných pozemkov, aj tých, ktoré neboli doposiaľ definované, ich užívania a daní, ako aj možnosti organizovať akcie, ktoré sú po novom návrhu dosť diskutabilné a neberú do úvahy osobitý zreteľ prospešnosti pre samotných obyvateľov za účelom spájania sa a pomoci komunite si navzájom bez vidiny zisku, prípadne charitatívneho cieľa, pomoci, rozvoja.
Séria ostatných fotiek sa ku mne dostala nedávno, je to momentálny stav zariadenia telocvične Základnej školy v Šoporni, príslušných šatní, športových pomôcok a hygienických zariadení. Dovolím si tvrdiť, že od postavenia školy je nafotené zázemie v nedotknutom stave a už roky je doslova v kritickom stave.

Je to mojou povinnosťou oboznámiť obyvateľov obce po obdržaní fotografií, rodičov detí, v akom prostredí fungujú ich deti v škole a neodkladne sa musíme poslanci pokúsiť napraviť tento doslova alarmujúci stav.

Marek Gála

 

zdroj text+foto: FB/Šoporňa/ Marek Gála
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pekný hnoj tá Šoporňa. Šak keďVám ju starosta rozkráda a občania sa prizerajú ako debili…

  2. No fuj,na grcanie🙈. Netuším, či je tam riaditeľ alebo riaditeľka,zrejme tam v tých priestoroch neboli pár rokov!A v takom prostredí vyrastajú deti! Šoporňa, mamičky,oteckovia žiakov, robte s tým niečo!

  3. Po komušoch potopa. Štát zdochol, všetko dal na obce, obce peniaze nemajú. Čudná demokracia, eurofondy sa rozkrádaju. Po úradoch štátu sedia hlupáci.

  4. Pan Gála, dúfam že nechcete vyrábať politiku proti starostovi. V prvom rade ste tento problém máj riešiť so starostom a poslancami obecného zastupiteľstva. Takto ste aj vy zodpovedný, za stav sociálneho zariadenia školy.

  5. Som poslancom necelý rok a tento stav pretrváva už niekoľko rokov, čo je evidentné na fotografiách.
    Trvám na tom, aby boli rodičia detí zo školy taktiež informovaní o stave vybavenia školy v ktorej denne fungujú.

  6. Pre Anonym 27. novembra 2023, 12:35 Pri
    verím, že si myslel na ministerstvá. tam hľadaj vinníkov

  7. škola nemôže za to že nemá peniaze na rekonštrukciu, za to môže v prvom rade jej zriaďovateľ (teda obec), riaditeľ sa môže aj na hlavu postaviť.

  8. Obec si zobrala neuveriteľný úver na výstavbu hangaru v centre obce, ktorý je ako päsť na oko, ale peniaze na sociálne zariadenia v škole nenasla… Určite je to chyba Mareka Galu,ktorý je rok poslancom OZ… teda podľa niektorých diskutujúcich…

    A nemôže to byť chyba starostu obce, ktorý je starostom už 3 funkčné obdobie, keď sa nemýlim???

    Samozrejme z časti je to chyba aj predchádzajúcich, ale teda keď sa ten súčasný starosta z tohoto článku dozvie o tomto probléme, mal by ho riešiť…

  9. Školská inšpekcia nefunguje? Žiadna kontrola nechodí divné či nie? Sociálne zariadenie je prvoradé, ak nespĺňa normu, škola by nemala vyučovať. Čo okresný hygienik nechodí?

  10. Minister decká to rozmlatili už 20 rokov dozadu. V tých šatniach nieje prstom pohnute len im tam lavičky ubúdajú

  11. Môj názor je ten, že situácia zariadenia školy je neospravedlniteľná z dôvodu kontextu dostatku financií obce a taktiež diskutabilné investície do multifunkčnej plochy státisíce eur a nemalé prostriedky ešte budú obec čakať na dobudovanie plus drahá prevádzka plochy, zároveň sa takmer nehýbeme v rekonštrukcii budovy Starej škôlky, Rajčury, infraštruktúry.
    Určite budem tlačiť ako poslanec na to, aby sa tento stav v škole, ako aj iných potrebných vecí okamžite riešil.

  12. Funguje to tak aj vo veľkej politike. Poukazuje sa na chyby iných.
    Treba odfotit, vybaviť nápravu a potom uverejniť fotky že pozrite ako to vyzeralo a ako to vyzerá teraz lebo som mal záujem to dať do poriadku preto som išiel do politike niečo urobiť a nie poukazovať.
    Toto keď sa zmení aj v parlamente, určite to bude lepšia cesta.
    Tým som nechcel napísať nič zlé na Mareka

  13. pre Marek Gála: ste rok vo funkcii a namiesto riesenia upozornujete. Nie ste plateni za upozornovanie ale za riesenie problemov. Tym ze sa vyhovarate na to ze ste tam iba rok nam vlastne hovorite, ze po skonceni vasho funkcneho obdobia to teda uz bude vsetko v poriadku. Sme zvedavi 🙂

  14. Prepáčte, ja sa nevyhováram.
    Pred 2 dňami som obdržal fotografie a pripadá mi to povinnosťou upozorniť aj rodičov v škole neodkladne na stav, ktorý doslova ohrozuje ich zdravie, viď uvoľnený vypínač svetla.
    Len potom nechápem Vášmu komentu, poslanec je tu na to, aby komunikoval aj s obyvateľmi, ktorí ho volili, nevolili práve preto, aby zastupoval ich záujmy, ak ho obyvateľ osloví s fotografiami konkrétneho problému, tak očakáva, že poslanec aj začne problém riešiť.
    Taktiež to budem riešiť na zajtrajšom zastupiteľstve s ostatnými poslancami a navrhnem okamžité riešenie.
    To sa týka aj iných vecí v obci.

  15. Ak žijete v Šoporni, tak ste určite postrehli, že s dobrovoľníkmi sa staráme o Melečku, aj obecné pozemky, kosíme, vysádzame stromy, lavičky, ohnisko z vlastných peňazí, nie obecných.
    Taktiež Čarováh je v našej réžii dobrovoľníkov.

  16. Som z našek skoly preč len pár rokov ale viem, že keď som z nej odchádzal , bola tam nová šatňa . Prečo nezverejníme aj tie fotky ? Boli ste tam vôbec niekedy? Chodili ste vôbec do tej školy ?

  17. Áno chodil som do ZŠ Šoporňa a môžem skonštatovať, že fotografie od nespokojných rodičov zodpovedajú stavu z pred 50 rokov, ako aj vybavenia.
    Jedna z 3 šatní sa upravovala roky dozadu, kde nemajú prístup chlapci, len dievčatá, aj tá by už zniesla zlepšenia, ostatné priestory sú v dezolátnom stave, vrátane wc, umývadiel, stavebných častí…

  18. Už sa poslancom môže stať hocikto rozkradnuta Šoporňa vieme kto presne a strcte si celú hnusnu Šoporňu co tam ani ta škôlka nieje dobrá jebnute učiteľky

  19. A čo ten starosta? Už začal niečo robiť, či stále len rieši svoj biznis alebo ešte vtedy keď má z toho aj on prospech?

  20. Preto je zákaz chodiť do telocvične rodičom „vstup len pre zamestnancov“
    aby rodičia nevideli v akom stave sú šatne a telocvične.

  21. Čo komunisti postavili sa nezveľaďuje, čo tam po tom, že búda čochvíľa padne, potom je už ale neskoro.Tak to vyzerá v celej republike ,na najzákladnejšie veci niet peňazí.

  22. drahi komentujuci, peniaze by aj boli, treba sa pytat vlad za ostatne roky, preco sa u nas cerpali eurofondy, tak ako sa cerpali… a je to jedno, lebo tych istych vagabundov si zvolime znova a znova, cize sme v stave, co sme si privodili sami, svojou hlupostou..

  23. Marek ved si tam chodil tiež a bolo to tam vždy není to chyba rodičov ze tam je bordel? chodil som stebou do triedy áno ty si bol trocha utiahnuty tutmak mamin cecek tak teraz ideš si to takto kompenzovať? Ved choď na úrad a tam to povec a nie túto mamkin cecek sa ideš robkat ôk? Marek netrapos a rieš to na úradoch a nie na fb máj už gule

  24. Riešim to aj na úrade s poslancami, Váš komentár je z tých, na ktoré sa príliš nereaguje.
    Ak máte gule, tak sa podpíšte, prípadne napíšte na fb, pod svojou identitou, za ktorú sa asi hanbíte, čo naznačuje štýl písania, myšlienky a pravopis.
    Mamin síce som, ale od 7 rokov som nebol doma do 18 rokov ani cez prázdniny, lebo všetok čas po škole v týždni, cez víkend som venoval futbalu, aj cez prázdniny, teda asi tak..
    Chyba rodičov? To je asi vtip.
    Deti v škole prichádzajú do kontaktu s týmto prostredím, čo je neprijateľné a do veľkej miery ich to negatívne ovplyvňuje.

  25. Uf tazky komunizmus na tych fotkach.. Ale ved niektori si stale chvalia, ze ako bolo za komacov vyborne, tak si tam mozu ist z nostalgie obcas posediet..

  26. Trepes tu svoje zvratky na povrch,za komunistov tie satne boli nove ,vybudovane,ak by vtedy riaditel skoly zanedbal toalety,alebo satne a 35 rokov neurobil ziadnu rekonstrukciu tak by ho ti komunisti zavreli.
    V tej dobe som nemal rad socializmus,no musim skonstatovat,ze niektore veci boli dobre.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované