back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Oddnes bude opäť viac policajtov v teréne. Dopravno-bezpečnostná akcia „Disciplína“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Polícia prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti na cestách. Dôvodom je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, najmä zníženie počtu dopravných nehôd, pri ktorých vyhasínajú nevinné životy ľudí.

V najbližších dňoch bude na cestách opäť viac policajtov. Od dnešného dňa, 20. novembra 2023, až do nedele bude dopravno-bezpečnostná akcia s názvom „Disciplína“. Policajti si posvietia na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel. Na základe výsledkov analýz dopravných nehôd sa policajti zamerajú aj na kontrolu dodržiavania tých pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami vzniku  smrteľných nehôd.

Na deň 24. novembra 2023 je naplánovaná dopravno-preventívna akcia s názvom „Reflex“. Táto akcia je zameraná na kontrolu dodržiavania povinností chodcov, najmä na ich povinnosť nosenia reflexných prvkov. Tento malý doplnok je veľmi dôležitý, predovšetkým v týchto dňoch, keď sa skoro stmieva, môže zachrániť život. Pre vodičov sa vďaka nemu stanú chodci viditeľnými a stihnú včas zareagovať a predísť stretu auta s nimi.

Do akcie „Reflex“ sa zapoja príslušníci dopravnej a poriadkovej služby. Policajní preventisti budú chodcom rozdávať reflexné prvky. Odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru distribuoval na jednotlivé krajské riaditeľstvá Policajného zboru takmer 9 000 reflexných prvkov, ministerstvo dopravy SR prispelo ďalšou tisíckou prvkov.Veríme, že aj takáto forma osvety prispeje k vyššej bezpečnosti najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky. Prispejte aj vy tým, že budete ďalej šíriť informácie o dôležitosti používania reflexných prvkov, zdôraznil Tomáš Vrábel, zástupca riaditeľa odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Dňa 25. novembra 2023 bude na území Slovenska akcia s názvom „Katarína“. Policajti dopravnej a poriadkovej polície budú najmä na miestach zvýšenej koncentrácie ľudí, teda v okolí kultúrnych zariadení, diskoték, pohostinstiev a podobne. Posvietia si predovšetkým na alkohol u vodičov motorových a nemotorových vozidiel a u chodcov, cyklistov a kolobežkárov na používanie reflexných prvkov.

Od začiatku roka do 20. 11. 2023 evidujeme 10 236 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 227 osôb, ťažko sa zranilo 754 a ľahko 4 410 osôb.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované