back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Konspirace 89, dokument

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ako to bolo s Nežnou / Sametovou revolúciou v novembri 1989 v Československu?

Rovnako, ako pri iných významných udalostiach vo svete, ani revolúcia v ´89 v Československu sa nevyhla konšpiráciám. Spochybniteľné je vlastne všetko. A najviac tými, ktorí o veciach vedia najmenej, alebo ich majú len načítané z rôznych zdrojov na internete, prípadne si na konšpiráciách postavia vlastnú propagáciu, či dokonca kariéru. Aj v politike.

V ďalšom výbornom dokumente ktorý odporúčame, sa nad konšpiráciami zamýšľajú aj odborníci.

Najlepším pohľadom na November ´89 a revolučné udalosti, sú nepochybne dobové dokumenty a materiály, ako tieto mimoriadne významné dni vnímali politici, príslušníci ZNB, ŠTB, disidenti totalitným režimom prenasledovaní ľudia, ale najviac samotná verejnosť.

Dostatok materiálov viažúcich sa k revolučným udalostiam Novembra´89, nájdete v knižnici Múzea totality.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Revolúcia teda nežná sa konala pod kontrolou komunistov. Komunisti vedeli ze je koniec socializmu v Československu. Bolo treba zaistiť rozumné prebratie moci bez násilností a to sa podarilo, chvála bohu. Demokratické sily zorganizovali demokratické voľby. Začala nová éra rozkrádania Československa. Po rozdelení Československa, bolo dokončené rozkradanie Slovenska, ale stále je čo kradnúť. Primitívne osoby nám vládli v poslednom období.

  2. To zas bude komentárov ako bolo vtedy dobre a ako je dnes všetko na pi…

    V podstate mi je jedno či to bolo organizované, vopred dohodnuté alebo nie. Hlavne, že tu už žiadny autoritársky režim nemáme (zatiaľ).
    V závere dokumentu povedal Jiří Pšenička „tie procesy nikdy nekončia a boj o slobodu, nezávislosť tiež nikdy nekončí. To nie je práca ktorá by bola navždy hotová to je práca pre každú ďalšiu generáciu ktorá ten boj musí znova vybojovať.“
    Myslím, že práve nad týmito slovami pána Pšeničku by sme sa na Slovensku mali silno zamyslieť, hlavne po návrate Fica k moci a tomu aké čistky jeho vláda robí, ako sa stavia k (nepriateľským) novinárom či neziskovým organizáciám.

  3. Jasne, a studenti zlomili rezim, ktory mal k dispozicii 10 nasobne viac vojakov a techniky ako teraz. Majko a teraz poprosime tu o cervenej ciapocke. Navrhujem Majka vymenovat za predsedu organizacneho tymu Silvestrovskeho programu, tolko srandy sme este nezazili.

  4. Mily Martin.
    Ak si si nevsimol, tak Fico vyhral volby, hadam si nemyslis, ze necha na poziciach ludi z predoslej vlady. Trocha logiky by to chcelo. A co sa tyka jeho pristupu k tym prasivym novinarom a politickym mimovladkam, to mu sluzi akurat ku cti. Dokonca na moj vkus jedna az prilis v rukavickach. Osobne si viem predstavit podstatne tvrdsie opatrenia. Toto je ta slavna demokracia, bastardovi nemozes ani vlas zkrivit.

  5. Silvester 17. novembra 2023, 13:13 Pri – diskusia ma zmysel c clovekom schopnym a ochotnym diskutovat. Diskusia pokrocila s tym, kto ma aspon zakladne vedomosti o diskutovanej teme.

  6. anonym 17. novembra 2023, 13:30 – upratovať si môže no netreba to preháňať a hlavne netreba pri tom porušovať zákon. A nevymieňa len ľudí ktorých dosadila predošlá vláda ale aj ľudí ktorí boli na svojom mieste aj viac ako 10 rokov a svojej práci rozumeli no pre Fica, jeho záujmy a jeho vládu sú proste nepohodlní.
    Nehovoriac o tom, že plánuje znižovať tresty za majetkovú trestnú činnosť či zmeniť volebný zákon. Prečo asi? Komu toto pomôže okrem Fica a jeho kamošov čo už sedia alebo im hrozí odsúdenie práve za majetkovú trestnú činnosť? Už keď nič iné tak práve znižovanie trestov na Slovensku ktoré je doslova prehnité korupciou by nám malo oči otvoriť.
    Čo sa médií týka, je jeho povinnosť ako premiéra (premiéra nás všetkých teda aj tých čo ho nevolili alebo s ním nesúhlasia) odpovedať na otázky, aj tie otázky ktoré sú mu nepohodlné.
    No snáď sa Slováci zobudia a nenechajú ho robiť si čo sa mu zachce.

  7. no nechaju ho robit si co chce v ramci zakona, ked dovolili pacientovi robit si co chcel a este ho aj debili volili, tak nieje o com

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované