back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vodovod je už napúšťaný vodou, na pitie však zatiaľ vhodná nie je! Cisterny pristavia do viacerých lokalít

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Dnes pred deviatou hodinou rannou bol primátor mesta informovaný, že poruchu na vodovodnom potrubí sa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. (správcovi infraštruktúry) podarilo odstrániť a začal s napúšťaním vodovodnej siete mesta. Na pitie táto voda zatiaľ vhodná nie je! O vhodnosti bude správca informovať samostatne!

Vodárenská spoločnosť začína s preplachovaním potrubia, pristúpi k rozborom vody a k hygienickej kontrole nezávadnosti. Až po týchto krokoch bude Západoslovenská vodárenská spoločnosť a.s. informovať verejnosť o tom, že môžu začať vodu z vodovou využívať aj na pitie. Do tej doby bude voda iba úžitkovej kvality!

Západoslovenská vodárenská spoločnosť a.s. v súčinnosti s mestom Sereď od dnes až do odvolania pripravila tri statické cisterny s úžitkovou vodou. Táto voda bude po prevarení vhodná aj na pitie a informácia bude umiestnená aj na pristavených cisternách.  

Tri cisterny budú umiestnené nasledovne:

  1. Ihrisko Horný Čepeň
  2. Kino Nova – parkovisko
  3. Priemyselná zóna – Amazon

Podľa informácií ZSVS sú už cisterny na stanovištiach. V prípade potreby a informácií je potrebné kontaktovať vodárne na 031 789 4810.

Zároveň bude po meste jazdiť mobilná cisterna s úžitkovou (vhodná na pitie po prevarení). Informácia o jej stanovištiach a časoch bude doplnené v tejto informácii ihneď po potvrdení od ZSVS.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Mesto Sereď si dovoľuje upozorniť veejnosť, že mesto nie je správcom vodovodnej infraštruktúry. Jej správcom je Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s. Akékoľvek náklady na údržbu, opravy a chod zabezpečuje Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s. Tá je povinná v prípade takýchto situácií zabezpečiť náhradné zásobovanie obyvateľov pitnou a úžitkovou vodou. Mesto v súčasnej situácii v súčinnosť so Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s. zabezpečuje prísun pitnej a úžitkovej vody.

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Kedy bude cisterna pre sídliská? Neviem prečo ich pristavujú tam kde sú domy, v domoch často majú vlastné studne tak to ani nepotrebujú. Situácia je URGENTNÁ.

  2. Neni este pitna a myslim si ze este ani zajtra nebude. Bude, az vsetkym odtecie ten hnoj. Pitna je nonstop k dispozicii na Meststkej Policii, na Spadovej a na bytovej sprave na Dolnomajerskej. Predpokladam ze v obchodoch su vody beznadejne vypredame.

  3. Super že už tečie, len som zvedavý kedy budú rozbory vody že už je pitná. A ešte by ma zaujímalo keď už dnes školy otvárajú za čo sa teším nech len pekne idú sa učiť deti. Ale keď bude v plnej prevádzke aj jedáleň že z akej vody budú variť???? A ako aj písala riaditeľka na Fándlyho že nech si deti prinesú svoju vodu lebo voda bude doobeda ešte asi zakalena…. Ona vie o rozboroch už od včera?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované