back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V sobotu 18. novembra nás čaká Noc divadiel 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Divadlo Jána Palárika v Trnave |MM|   Na Noc divadiel sme pripravili zaujímavý program s prehliadkami a tento rok opäť uvedieme obľúbený formát #stagestream – živé vysielanie rozhlasovej hry priamo z javiska divadla. Štrnásty ročník noci otvorených divadiel sa uskutoční v sobotu 18. novembra 2023.

Na jednu noc sa otvoria brány divadiel na Slovensku a po celej Európe. V rámci tohto podujatia môžu diváci na chvíľu zažiť divadelný život za oponou.

NOC DIVADIEL 2023

16.30 – 18.30 Detské zážitkové prehliadky Stratená rukavička

V sprievode našich hercov spolu s deťmi preskúmame „tajné“ miestnosti divadla a objavíme napríklad aj to, ako vyzerajú kulisy zblízka a aké záhady sa odohrávajú za oponou. Sprevádzať nás bude rozprávkový príbeh Stratená rukavička. Pomôžu nám deti nájsť zatúlanú kamarátku? Pre deti sme pripravili aj malé prekvapenie. Po skončení si môžu príbeh rukavičky odniesť domov v podobe malej knižky a príbeh o nerozlučnom priateľstve spríjemní večerný čas s deťmi kedykoľvek.

Rezervujte si svoj termín už teraz, počet miest je limitovaný. Prvá dobrodružná cesta divadelným bludiskom sa začína o 16.30 h.

REZERVÁCIA VSTUPENIEK STRATENÁ RUKAVIČKA

- Článok pokračuje pod reklamou -

19.00 – 20.00 #stagestream živé vysielanie rozhlasovej hry podľa divadelnej hry Pavla Weissa Krvavé víno

Jedným z bodov programu je aj unikátny projekt #stagestream. Budete mať možnosť zúčastniť sa na živom nahrávaní rozhlasovej hry podľa divadelnej hry Pavla Weissa Krvavé víno, ktoré odvysiela Rádio Devín. Text získal Cenu DJP v rámci súťaže DRÁMA 2022 a vychádza zo zachovanej korešpondencie kontroverzného slovenského spisovateľa Františka Hečka, autora románu Červené víno či Drevená dedina, ktorý sa narodil v neďalekej obci Suchá nad Parnou. V hre sa nielen dozviete, aký vplyv na jeho tvorbu mal trnavský región, no na pôdoryse Hečkovho životného príbehu sa zjavia aj ďalšie otázky. Do akej miery bol naozaj talentovaným autorom? Ustál rodinné krízy, prezliekanie kabátov, dva totalitné režimy či obchodovanie s umením s morálnymi hranicami? A akú hodnotu má zachovanie si čestnej tváre?

REZERVÁCIA VSTUPENIEK KRVAVÉ VÍNO

20.30 – 22.30 Prehliadky divadla Potulky zákulisím

Na Noci divadiel je pre mnohých najkrajšie to, že sa dá vidieť všetko za oponou. Nepremeškajte vynovené prehliadky – Potulky zákulisím v priestoroch divadla. Vo vyhradenom čase sa môžete poprechádzať zákulisím a počas prehliadky nahliadnuť aj do hereckých šatní, navštíviť maskérňu či divadelný fundus. Účastníci prehliadky sa stanú na chvíľu súčasťou života v divadle. Návštevníci sa môžu pozrieť na miesta, po ktorých chodili a chodia inšpiratívne osobnosti umeleckého sveta.

Rezervujte si svoj termín už teraz, počet miest je limitovaný. Prvé večerné prehliadky sa začínajú o 20.30 h.

REZERVÁCIA VSTUPENIEK POTULKY ZÁKULISÍM

Počas chladného novembrového večera sa môžete prísť zahriať na divadelný dvorček, kde nájdete teplé nápoje a niečo na zahryznutie. Toto miesto je veľmi obľúbené a najmä pred predstavením sa tu stretávajú herci. Tešíme sa na rozhovory a deň plný divadelnej mágie.

Netradičné medzinárodné podujatie spája slovenské a európske divadlá a na Slovensku ho koordinuje Divadelný ústav Bratislava. Podujatie je bez vstupného. Veríme, že s nami strávite neopakovateľný večer, z ktorého vám zostanú výnimočné spomienky či nové priateľstvá.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované