back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Október v znamení dvoch víťazstiev Martiny Hudákovej

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ŠK Cyklotour Sereď /  V októbri sa viacerí naši jazdci po náročnej sezóne rozhodli pre oddych, napriek tomu náš klub úspešne reprezentovali traja pretekári. Prinášame vám tradičný súhrn výsledkov z predošlého mesiaca.

Prvým jazdcom, ktorý sa zúčastnil na pretekoch v tomto mesiaci, bol Igor Daniš. Ten štartoval na 1. kole Slovenského pohára v cyklokrose v Selciach. Igor obsadil v kategórii Masters B 6. miesto a pripísal si do celkového hodnotenia Slovenského pohára 55 bodov. Slovenský pohár má celkovo deväť kôl, pričom tým posledným sú Majstrovstvá Slovenska.

Druhú októbrovú nedeľu sa Martina Hudáková a Peter Sýkora postavili na štart Baynach maratónu v Bojničkách. Štart a cieľ pretekov bol vo viniciach, priamo nad obcou, pričom trasa prepájala viacero zaujímavých miest regiónu s prejazdom areálu Hlohovského zámku.

Martina absolvovala MTB maratón po niekoľkých rokoch, to sa však na výsledku neodzrkadlilo. Na 23-kilometrovej trati nedala súperkám šancu a triumfovala. Peťo obsadil v kategórii Muži Elite od 19 do 39 rokov konečné 24. miesto.

 

„Na preteky som sa špeciálne nepripravovala, nakoľko som bola v tom čase už mimo sezóny. Mala som pred nimi rešpekt, pretože ruku po operácii nemám ešte stále v poriadku. Jazdu som si chcela najmä užiť. Po štarte som sa snažila prebojovať čo najviac dopredu a ísť naplno. Bolo to rýchle, iba hore a dolu a v kopcoch to bolo naozaj veľmi strmé. V cieli som neverila, že som vyhrala. Veľmi ma to potešilo,“ opísala dojmy z pretekov Maťa.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Hektické preteky poznačené pádmi

V polovici októbra súťažili v obci Dvorníky na 6. ročníku MTB Saneca maratóne opäť Martina Hudáková a Peter Sýkora. Krásne prostredie vinohradov s nezameniteľnými výhľadmi, náročné stúpania a pekné traily pri Váhu sedeli najmä Martine. Tá sa na 25-kilometrovej trati tešila z ďalšieho celkového víťazstva medzi ženami. Peter obsadil v kategórii 22. priečku.

„Preteky boli od začiatku trochu hektické a po príchode na štart sa ihneď odštartovalo. Od začiatku boli pády a pelotón sa zastavil. Musela som sa predierať z posledného miesta, čo ma stálo veľa energie. Snažila som sa skoncentrovať a ísť ďalej. Na konci pretekov som mala na mále, aby som nespadla a jazdila som už viac na istotu. Do cieľa som prišla v poriadku a to sú momenty, ktoré ma tešia. Po začutí, že prichádzam prvá, sa tento moment ešte znásobil. Všetky baby si idú za víťazstvom a štartovné pole je stále kvalitnejšie,“ zhodnotila Martina.

V nedeľu 22. októbra štartoval na 3. kole Slovenského pohára v cyklokrose Igor Daniš. Preteky v Trnave sprevádzali náročné podmienky, pričom bolo chladno, daždivo a veterno. Igor obsadil v kategórii Masters B 5. miesto a pripísal si do celkového hodnotenia Slovenského pohára 60 bodov. Najbližšie sa plánuje zúčastniť cyklokrosového Európskeho pohára v Šamoríne (17.11) a Majstovstiev Slovenska v Žiari nad Hronom (25.11).

 

Tento mesiac nebol len o pretekoch

V októbri sa okrem súťaženia spomínalo, konkrétne na bývalého predsedu a zakladateľa klubu Dušana Hoblíka. Dušan nás opustil pred piatimi rokmi.

Klub ŠK Cyklo-Tour Sereď založil so skupinou nadšencov v marci 2002 a v roku 2006 zorganizovali 1. ročník Sereďmaratónu. Do jeho portfólia patrili rôzne športové aktivity, najmä v oblasti cyklistiky, cykloturistiky, až po značenie cyklotrás. V jeho myšlienke, ktorá spája ľudí a zanecháva za sebou stopu v histórii slovenskej cyklistiky, chceme pokračovať aj naďalej. Viac informácií o histórii klubu a našich aktivitách nájdete na našej stránke v sekcii O klube.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

V októbri nám prišlo aj nové zimné cyklistické oblečenie, vďaka ktorému môžeme súťažiť a poctivo trénovať aj v zime. Ďakujeme mestu Sereď a partnerom BeMiCon, Elektromontáže Mládek, Verve, NyNa za podporu v oblečení.

Na záver vám odporúčame prečítať si rozhovor o tohtoročnej sezóne, nových posilách, ale aj ambíciách v nasledujúcej sezóne so športovým riaditeľom a jazdcom Ondrejom Mačajom. Článok nájdete na našej webovej stránke alebo po kliknutí na tento odkaz.

zdroj: cyklosered.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované