back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sereďan volal na políciu, že chce ukončiť svoj život

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Počas 16 rokov fungovania Seredonline sme v redakcii zažili hodne podnetov sťažností, požiadaviek, tipov od občanov a tak niečo „akože nové“ prekvapí len ťažko.

Krátko pred polnocou, zo soboty na nedeľu sa na nás telefonicky obrátila osoba s výzvou, aby sme prišli s kamerou na urgentný príjem do nemocnice v Galante. Osoba podľa vlastných slov nedôverovala lekárom, mala pochybnosti o ich fundovanosti a dokonca aj oblečení v službe. Išlo o človeka, ktorý nám sám oznámil, že sa pokúsil spáchať samovraždu a teraz čaká na príjme na psychiatrické oddelenie.

Pre citlivosť prípadu samozrejme nebudeme rozoberať nič konkrétnejšie, len pripomenieme neustále sa zhoršujúci stav vo vnímaní aktuálneho diania vo svete i doma u mnohými citlivejšími a labilnejšími ľuďmi.

Najmä izolácia počas opatrení zameraných zamedzeniu šírenia Covid-19 a následná vojna a strach z ohrozenia mnohým ľuďom neprospeli. Sústavný tlak na financie, riziko straty práce, strach zo zdravotných problémov vlastných i blízkych ľudí nemusí každý znášať bez problémov a depresie môžu vyvolať aj reakcie, ktoré môžu byť pre ostatných ľudí nepochopiteľné.

Asi je potrebné zamyslieť sa nad úplným preformátovaním spoločnosti s správania sa v tejto spravidla náročnej digitálnej dobe, čo je ale úlohou odborníkov a malo by byť aj elít vedúcich jednotlivé krajiny.

Samozrejme, že volajúcej osobe z príjmu na psychiatriu v nemocnici sme nedokázali vysvetliť absurdnosť jej požiadavky, veríme však, že o ňu bolo a je dostatočne postarané odborníkmi, aby svoje vyhrážanie sa zopakovaním pokusu o samovraždu nebolo naplnené úspechom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Z polície sme k prípadu obdržali nasledovné stanoviská:

Vyjadrenie hovorcu Mestskej polície Petra Sokola:

Mestská polícia dňa 4.11.2023 v čase 23,21 hod. prijala od OOPZ Sereď telef. dožiadanie o pomoc pri asistencii záchranárom RZP, ktorí smerujú na Novomestskú ulicu.

Na čísle 158 obdržali niekoľko desiatok hlásení od občana mesta, ktorý sa vyhráža samovraždou.

Hliadka MsP sa na mieste spojila so záchranármi a na ich žiadosť hliadka vykonala aj doprovod na príslušné oddelenie do nemocnice v Galante, nakoľko sa sťažovateľ choval nepríčetne a nevyspytateľne. V nemocnici si ho následne prevzali hliadky OOPZ a MsP.

 

Vyjadrenie hovorkyne KR PZ Trnava Zlatici Antalovej:

Môžeme potvrdiť, že v sobotu, krátko pred polnocou prijala polícia oznámenie od RZP, ktorá žiadala asistenciu k agresívnej osobe v meste Sereď.

Vzhľadom na vyťaženosť policajných hliadok sme požiadali o súčinnosť kolegov z Mestskej polície Sereď, ktorý doprovod úspešne vykonali. Krátko po polnoci boli policajti vyslaní k tej istej osobe, ktorá sa mala už v tom čase nachádzať v galantskej nemocnici.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Policajná hliadka z Galanty sa po príchode na miesto spojila s ošetrujúcim lekárom a podľa potreby vykonala, v súvislosti s osobou, asistenciu nemocničnému personálu.

Vzhľadom na citlivosť prípadu nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nevie sa kto to bol?Mozno mal ten clovek problemy a nenasiel sa nikto kto by sa s nim aspon porozpraval..aj to niekedy velmi pomoze..je mi to velmi luto snad bude v poriadku

  2. Je a bol chory tam mu pomôžu nasadia lieky pospi si 2 týždne a ostatne je na nom co ďalej a je v božích rukav.drzim palce kamarát

  3. Budem citovať z článku:
    „Osoba podľa vlastných slov nedôverovala lekárom, mala pochybnosti o ich fundovanosti a dokonca aj oblečení v službe“.
    Považujem sa za psychický zdravého jedinca a nikdy som sa nepokúsil o samovraždu. Za posledné roky som ako doprovod svojich príbuzných navštívil pohotovosť, ale hlavne urgentný príjem nespočetné krát. Pri každej jednej vynútenej návšteve zdravotníckeho zariadenia som nielen ja, ale aj moja manželka, prípadne syn mali zjavné pochybnosti o fundovanosti, odbornosti personálu a snahe pomôcť pacientovi zdravotníckeho zariadenia. V niektorých momentoch sa človeku rozum pozastavoval nad tým, čo človek musel strpieť a absolvovať. Kto nevidel, nezažil – nepochopí napr. aj v takej nepodstatnej veci ako je oblečenie personálu. Vyššie spomínaný psychiatrický pacient z nočnej doby zo soboty na nedeľu mal plnú pravdu.

  4. Je normálne že keď prídete na pohotovosť so zdravotným problemom a oni sa vás hneď medzi dverami opýtajú: máte psychické problémy? Namiesto poriadneho vyšetrenia vám hneď diagnostikujú že nie ste chorý,je to iba vo vašej hlave…Galanta celé zle a nič sa s tým nerobi

  5. O fungovaní galantskho urgentnu mám pochybnosti aj ja. A to značné!
    Vďaka ich neschopnosti, arogantnosti a neprofesionalite som pred mesiacom prišiel o manželku.
    Samozrejme už som dal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
    Totiž ak príde človek trpiaci bolesťami, s vysokou teplotou, opuchmi a na pokraji života.., tak ho najskôr vyhodia, o tri dni, miesto vyšetrení mu spravia iba rtg a obratom hp pošlú domov a o ďalšie dva dni budú po ňom bliakať, že kde bol doteraz. Samozrejme o ďalšie dva dni zomrela na sepsu zo zlyhania obličiek..
    A potom sa divíme, že nám tu umierajú 50 ročný ľudia.

  6. Vdovec, mám podobnú skúsenosť ktorá sa skončila trvalým poškodením zdravia. Úrad pre dohľad je mafia, nedopustia stíhanie lekára pokiaľ sa prípad nemedializuje. V našom prípade sa stratili všetky prijímacie a prepúšťacie správy s GA nemocnice, doktori sa nedokázali rozpamätať, prípad skončil tak že k porušeniu nedošlo. Vivat Paška ktorý rozkradol zdravotníctvo, dúfam že pomáličky horí v pekle.

  7. Anonym, mám všetky prepúšťacie správy a hlavne správu z obhliadky, ktorá potvrdzuje, že sa ani nemôžu vyhovoriť na inú príčinu smrti.. (Infarkt, mozgová príhoda alebo iná skrytá choroba) Defacto zomrela zdravá osoba.
    Ale môžu si byť istý, že ak úrad bude dlho váhať, či tváriť sa, že nič sa nestalo.., tak idem ďalej.

  8. Galantská nemocnica je postrachom pre ľudí z okolia. Zomrel mi tam nedávno švagor. Priviezli ho s úrazom hlavy. Spadol a mal otras mozgu. Počas dňa nebolo možné zohnať lekára, aby sme mali informácie o jeho zdravotnom stave. Celý čas bol na JISKE. Počas navstevnych hodín tam nebol žiaden lekár. ???
    O dva týždne zomrel.

  9. Galantská nemocnica je postrachom pre ľudí z okolia. Zomrel mi tam nedávno švagor. Priviezli ho s úrazom hlavy. Spadol a mal otras mozgu. Počas dňa nebolo možné zohnať lekára, aby sme mali informácie o jeho zdravotnom stave. Celý čas bol na JISKE. Počas navstevnych hodín tam nebol žiaden lekár. ???
    O dva týždne zomrel.

  10. Anonym 8. novembra 2023, 8:45 Pri
    Paška sa z tohto sveta porúčal, ležiac na zemi parkoviska pred nemocnicou, oblečený v teplákoch…ani ukradnuté milióny si do večnosti nevzal.

  11. Vdovec na Tvojom mieste bez akýchkoľvek okolností by som už dávno podal cestou Generálnej prokuratúry trestné oznámenie na neznámeho páchateľa z radov zamestnancov Nemocnice, ktorý v rozpore so svojimi povinnosťami hoci mal konať nekonal, postupoval v rozpore so stanovenými lekárskymi postupmi, čím svojím konaním ( nedbalostným, úmyselným ?) zavinil smrť človeka.

  12. „Citujem“, takto som ešte nerozmýšľal. Ja som si zatiaľ všetko najskor preveril u iných lekárov, ktorí mi potvrdili, že tam jednoznačne šlo o pochybenie, lebo ak by prvýkrát, keď ju doviezla rzp,
    urobili odbery, tak k tomu nemuselo dôjsť. A pytevná správa to všetko potvrdzuje..
    Takže ďakujem za tip, je to jedna z možností, ktorou sa môžem začať uberať.
    Ja mám pochopenie, keď niekto má zlý deň a je odporný na pacienta, ja mám pochopenie, keď niekto pochybí a určí zlú diagnózu. Ale keď si niekto sa vyje*e na svoje povinnosti, keď ide o životy.., taký človek tam nemá čo robiť.

  13. Vdovec žiadny zlý deň, žiadne pochybenie, žiadne zle určená diagnóza. Prečítal si si všetky vyššie uvedené diskusné príspevky a tam hľadaj odpoveď na svoju neistotu. Nezáujem, lajdáctvo, podceňovanie, opovrhovanie to je to čo tam panuje a v dôsledku čoho majú ľudia takú skúsenosť ako prezentujú vo svojich diskusných príspevkoch. Ani jeden príspevok, ktorý by bol pozitívny, ktorý by poukazoval na progres v tomto zariadení. Temnota tam prevláda už dlhé roky. Neváhaj, porad sa s právnikom a konaj, len takýmto prístupom možno odkryť to zlé čo tam panuje.

  14. Prinesiete správu posudok od odborníka že srdce je zväčšené a odborník v Galante klame ze všetko je vporiadku. Odborník špecialista ma informoval v hlavnom meste že srdce je zväčšené. Je vám na odpadnutie 200 tepov za min a nechajú vás čakať 3 hod.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované