back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nie, žiadna encyklopédia nepopisuje COVID-19 ako bežnú nádchu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Video na Facebooku zobrazuje stránku encyklopédie, kde sa „koronavírusy“ spájajú s príznakmi „prechladnutia“. Video je tak zneužité na tvrdenie, že pandémia koronavírusu vlastne nič nebolo a ide len „o nachladnutie“.

Zdroj videa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02Sgew8zus2rr1fAxRrAdNk3cgoAGW8JpW9Wg3SkEiaxAN1QV7j1YMcmz5PH9ZBW79l&id=100008775062745

COVID-19 JE LEN JEDNÝM Z KORONAVÍRUSOV

ℹ️Vyhľadaním predmetnej encyklopédie je možné overiť, že obálka zobrazená na Facebooku skutočne zodpovedá obálke knihy a je z roku 1989.

ℹ️Video zobrazuje stránku z encyklopédie, ktorá klasifikuje rôzne typy vírusov a spája ich so stavmi a chorobami, ktoré spôsobujú v ľudskom tele.

ℹ️Keď sa dostanete k nadpisu „Koronavírusy“ (množné číslo Coronavirus, čo je ekvivalentné slovu „koronavírusy“), môžete vidieť, že spôsobujú „bežné prechladnutie“.

- Článok pokračuje pod reklamou -

ℹ️Poukázanie na množné číslo je dôležité, pretože nedorozumenie, ktoré generuje príslušné video, pochádza práve z toho. Na svete nie je len jeden typ koronavírusu, ale veľa. Termín koronavírus sa používa kvôli tvaru týchto agensov, obklopených korunou, viditeľnými pod mikroskopom.

⬇️V súčasnosti existuje sedem typov koronavírusu schopných infikovať ľudí:

229E (alfa koronavírus);
NL63 (alfa koronavírus);
OC43 (beta koronavírus);
HKU1 (beta koronavírus);
MERS-CoV (MERS);
SARS-CoV (SARS);
SARS-CoV-2 (COVID-19).

Z nich sa posledné tri našli u ľudí po vytlačení knihy. Príručka preto odkazuje na iné typy koronavírusu, všetky menej agresívne ako SARS-CoV-2 (často nazývané názvom choroby, ktorú spôsobuje: Covid-19) a často spôsobujú bežné prechladnutia.
Ako je zrejmé z miliónov úmrtí zaznamenaných počas dvoch rokov pandémie, choroba spôsobená SARS-CoV-2 je oveľa horšia ako bežná nádcha. Potvrdzuje to aj samotný názov vírusu. Skratka SARS v skutočnosti znamená ťažký akútny respiračný syndróm . V tejto súvislosti WHO píše : „Ktokoľvek sa môže nakaziť SARS-CoV-2, vážne ochorieť a zomrieť v akomkoľvek veku.“

ZÁVER

Video na Facebooku zobrazuje stránku encyklopédie, kde sa „koronavírusy“ spájajú s príznakmi „prechladnutia“. Video je zneužité na tvrdenie, že pandémia je sprisahanie. Pravdou je, že SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje súčasnú pandémiu, je oveľa závažnejší ako bežné prechladnutie. Jeho príznaky nie sú zahrnuté v encyklopédii, pretože keď bola vytlačená v roku 1989, nebolo známe, že tento vírus môže infikovať ľudí.

Zdroj: https://www.open.online/2022/11/24/enciclopedia-medica-coronavirus-covid-raffreddore-fc/

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. a toto chce ten chuj ištók zakazat.
    tej bande kuriev vyhovuju dezolati, blbci a lahko ojebatelni otupjevavaci.
    ach jaj, co sme komu …..

  2. Typický príklad ako vznikajú nedorozumenia alebo aj naschvál práca. Ako povedal J.A.Komensky- sila pravdy je nepremozitelna, ak je vyzbrojená svetlom poznania. A to poznanie tu chýba, to je len také pseudopoznanie na úrovni materskej školy, možno ani to nie. Hlupáci začínajú ovládať túto planétu.

  3. To keby si máme vypikovávať nezmysly, ktoré sú na nete, tak do konca života ich všetky nespočítame. Načo je toto dobré ? Okrem toho, každý organizmus odpovedá na choroby inak, už to prosím pochopme a negeneralizujme a nestrašme. Pri jazde autom domov z práce máte omnoho väčšie riziko, že pri havárii zahyniete a berie to niekto do úvahy, či ešte ani nedovŕšime 17 rokov a už sa vrháme na vodičák ?…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované