back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Program Domu kultúry na november. V ponuke je divadlo, koncert aj vystúpenie pre deti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Jeseň je v plnom prúde a zima nám pomaly klope na dvere. Dlhé večery sú priam stvorené a návštevu kina či divadla. Dom kultúry v Seredi pripravil na november nasledujúci program, na ktorý Vás srdečne pozýva:

Pravda

Dátum: 7. 11. 2023 o 19:00 hod.
Vstupné: 20,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Michel je úspešný, šarmantný a sexi. A samozrejme, vždy o krok pred ostatnými. To, že už pol roka podvádza svoju manželku so ženou svojho najlepšieho priateľa, považuje za úplne normálnu a prirodzenú vec. Remeslo poloprávd, milosrdných lží a “zahmlievania” na všetky strany, ovláda priam majstrovsky. Je to totiž jeho povinnosť. Nemôže predsa pravdou ubližovať ľuďom, na ktorých mu záleží. „Keby si ľudia jedného dňa prestali klamať, nezostal by na svete ani jediný pár pokope. Totálna globálna katastrofa. Znamenalo by to vlastne zánik našej civilizácie.“ To sú slová Michela, hlavného predstaviteľa brilantnej komédie Floriana Zellera, v podaní Divadla 13.Opona. V hlavnej úlohe resp. alternácii: Marek Majeský, Peter Sklár / Viktor Vincze st., Soňa Norisová, Helena Krajčiová / Martina Bučková.

Miško s líškou

Dátum: 11. 11. 2023 o 16:00 hod.
Vstupné: 8,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Divadelno-pesničková šou pre deti. Múdry a zvedavý chlapec Miško so svojou veselou kamarátkou Líškou deti zabavia a tiež hravou formou naučia rozoznávať farby, čísla, či druhy počasia. Spoločne si zacvičia a zatancujú, upracú izbičku aj oslávia narodeniny. Farebné kulisy, pútavé rekvizity a chytľavá hudba rozžiaria všetky detské oči. Predstavenie Miška s líškou naučí deti čo je to ekológia, ako správne triediť alebo eliminovať odpad a tiež prečo chrániť našu prírodu, a prečo sú pre nás stromy také dôležité.

RND – Deti doby

Dátum: 21. 11. 2023 o 18:00 hod.
Vstupné: 23,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

- Článok pokračuje pod reklamou -

K 60. výročiu vzniku Radošinského naivného divadla (25. decembra 2023) zamýšľa dramatik Stanislav Štepka, autor a zakladateľ divadla, v hre Deti doby podať celistvý javiskovo-poetický obraz života v našej krajine, kde sa akoby náhodou od roku 1963 vyskytuje aj známe malé vidiecke divadlo. Na scéne sledujeme javiskovo štylizované slovenské päťdesiatročné životné osudy dvoch odlišných rodín od roku 1950 po rok 2000: osirelú rodinu neskôr ľahkovážneho dobrodruha a zástancu podozrivých životných spôsobov a riešení Vlada Piovarčiho a jeho krásnej sestry Terezy, a životný, no zároveň aj divadelný a intímny príbeh vidiečana Laca, ktorý sa vo svojom amatérskom divadelnom i ľudskom spôsobe života usiluje okrem iného uveriť tomu, že „dobrý človek stále niekde žije“. Priam v zrýchlenom filmovom strihu sledujeme na javisku od detských rokov až po rok 2000 pestré, no rozdielne dva životné a myšlienkové svety, ale aj prekvapivý vývoj, nečakané zvraty a názorové odlišnosti, zažijeme hľadanie i zrod lásky a trvalých vzťahov, spoznáme plastické a spletité rodinné príbehy našich dobových protagonistov. U Vlada Piovarčiho sledujeme jeho nekonvenčný až kontroverzný spôsob života, ktorý nemá ďaleko ku kriminálu, a u Laca zase umelecký svet, ktorý má od počiatku znaky budúceho naivného divadla. Obidvoch hlavných protagonistov život svojsky skúša, ale aj v mnohom pospája, aby svojím polstoročným kľukatým životným príbehom nepriamo podali správu o živote a divadle v našej krajine.

DUO JAMAHA ,,Roztočíme to tour 2023”

Dátum: 24. 11. 2023 o 18:00 hod.
Vstupné: 13,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Pozývame Vás na nové koncertné turné hudobnej skupiny DUO JAMAHA ,,Roztočíme to tour 2023”, kde zaznejú nielen novinky z nového albumu, ale aj staršie hity a šlágre, ktoré poznáte z televízie. Na koncerte okrem melodických temperamentných piesní nechýba pravý záhorácky humor, Stand-up vystúpenie jedného z členov tejto skupiny zaručuje skvelú zábavu!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované