back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AVATAR – najväčší festival jógy, zdravia, meditácie a duchovného poznania opäť v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V dňoch 21. a 22. októbra sa do Serede opäť vrátil najväčší festival jógy, zdravia, meditácie a duchovného poznania – AVATAR. Podujatie je v našom meste už tradičnou udalosťou, ktorá dvakrát ročne priláka stovky návštevníkov z celého Slovenska.

AVATAR festival nie je iba udalosťou pre zasvätených praktikantov jógy a meditácie, ale je otvorený pre každého, kto hľadá alternatívny spôsob, ako zlepšiť svoje fyzické či mentálne zdravie a prehĺbiť svoje duchovné poznanie. Festival ponúka širokú škálu cvičení, koncertov, workshopov a prednášok, prebiehali súčasne v estrádnej, divadelnej a banketovej sále Domu kultúry, priľahlých učebniach, kaviarni a v telocvični gymnázia.

Pravidelnými účastníkmi sú Jozef Banáš či Fredy Aysi s dcérou Vierkou. Tento rok sem zavítala aj herečka a speváčka Barbora Švidraňová a to priamo ako prednášajúca. Na margo svojho vystúpenia povedala: „Vďaka rôznym workshopom a seminárom, ktoré som za posledné roky absolvovala, sa snažím preniknúť k hlbším vedomostiam a skúsenostiam, aby som mohla svoje dary a talenty kultivovať, a priniesť ľuďom nielen oddych a zábavu, ale rozšírenie obzorov a pozdvihnutie ducha. Keďže sa pohybujem aj vo svete komercie a mainstreamu, ale fascinuje ma alternatívny a otvorenejší prístup k životu, cítim potrebu začať prepájať tieto dva svety a nájsť tak rovnováhu, balans a zlatú strednú cestu, vďaka ktorej by sme mohli nájsť zmysel pre spoluprácu, radosť a mier.“

Pre tých, ktorí sú zvedaví na duchovné poznávanie, boli k dispozícii meditačné workshopy a prednášky o rôznych duchovných učeniach a praktikách. Výživa a zdravý životný štýl sú ďalšími kľúčovými prvkami AVATAR festivalu. Návštevníci mohli opäť ochutnať vegánske a vegetariánske jedlá, dozvedieť sa o účinkoch rôznych byliniek, korenín či čajov. Tí, ktorí sa chceli dozvedieť viac o tradičných liečebných metódach a alternatívnej medicíne, festival aj tento rok ponúkal široký výber workshopov a prednášok o tradičných i moderných spôsoboch starostlivosti o telo a dušu. Návštevníci sa mohli oboznámiť s s masážami, reflexológiou a terapiou krištáľovými kameňmi, sviečkami a olejmi.

Navyše AVATAR ponúkal aj množstvo hudobných vystúpení a umeleckých predstavení, ktoré poskytli zážitok pre všetky zmysly. Nechýbali bubovačky, óhmovačky či hry na tibetské misky. Okrem hudby sa tu pravidelne organizujú aj rôzne cvičenia zamerané na prepojenie tela i mysle, na zlepšenie koncentrácie a uvoľnenie stresu. Na festivale nájdu odpoveď na otázky aj tí , ktorí si chcú prehĺbiť svoje pochopenie o sebe, živote, vzťahoch a fungovaní života.

Obľube sa pravidelne teší aj bohatý AVATAR trh s mnohými EZO – EKO – ETHNO – BIO – HAND MADE stánkami. Návštevníci si na festivale opäť mohli zakúpiť rôzne výrobky, ktoré pohladia dušu i telo. V ponuke boli aj tento raz tibetské misy, jógové pomôcky, drevené pyramídy, vydymovadlá, sviečky, liečivé bylinky, kvalitný domáci med, panenský olivový oleje, liečivé kamene, prírodnú kozmetiku, ručne robené šperky, tibetské deky a šatky, budhistické sošky, doplnky výživy. Každý rok na festival zavítajú aj čajovníci z čajovne SURYA a Dobromilka s jej VEGE tímom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Organizátori Dagmar Dayiesha a Daniel Dayaniel Máčovskí spolu s AVATAR FEST tímom uviedli, že vždy pripravujú súbežne päť – šesť prebiehajúcich programov počas celého festivalu tak, aby si návštevníci mohli vybrať to, čo ich najviac zaujíma. „Niektoré programy sa s miernou obmenou zvyknú opakovať z posledných akcií, ale je to preto, že ak ich niekto nestihol, alebo na festivale vôbec nebol, určite padnú vhod. Navyše poznanie mnohých prednášajúcich je v ich oblasti tak obsiahle a prínosné, že počúvať ich aj viac krát určite vždy prinesie človeku rozšírenie jeho obzorov. Veríme, že s nám spoločne opäť podarilo vytvoriť krásne, zmyslupne prínosné podujatie.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované