back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Mesto už zdobia nové informačné tabule

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  V ostatných týždňoch mohli obyvatelia a návštevníci mesta sledovať, ako sa vynovujú informačno – navigačné tabule. Ich obnovu zabezpečila radnica po tom, ako v júni tohto roka mestské zastupiteľstvo zmenou rozpočtu odobrilo návrh investovať 13-tisíc eur do tohto projektu.

Staré tabule, ktoré pomáhali pri orientácii v Seredi, už mali svoje najlepšie roky za sebou. „V mnohých prípadoch boli poveternostnými vplyvmi značne poškodené. Aj obyvatelia už dlhodobo kritizovali ich vzhľad a žiadali nás o ich obnovu,“ objasnil Marián Šišo, poverený vedením oddelenia realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania.

Nové a moderné tabule majú mať dlhšiu životnosť a slúžiť majú najmä pre peších v centrálnej časti nášho mesta, ale aj pre motoristov. „Naše oddelenie pritom s obmenou značenia uvažovalo aj v minulosti, avšak až v roku 2023 sa v rozpočte vyčlenili zdroje na ich realizáciu,“ doplnil Šišo.

Informačno – navigačný systém mesta sa skladá z dvoch zložiek. Aktuálne bol obnovený v jeho prvej, finančne náročnejšej časti. Finálna cena projektu bola 11 829,60 eur s DPH a obnovených bolo spolu 318 tabuliek. Druhá časť zahŕňa výmenu infotabúľ slúžiacich najmä pre lepšiu orientáciu motoristov a je situovaná v širšom centre mesta. S jej obnovou sa uvažuje až v ďalšej etape.

foto: dokumentácia k projektu

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A co akoze zacal?zelinu v meste pol roka zacinal kosit a nie a nie ju pokosit,ved je neschopny akejkolvek akcie,ale zabudol som,mudro ste napisal dobre zacal,pekne si zdvihol plat.

  2. pre dakujem 16. októbra 2023, 22:14 Pri – Vasa obmedzenost je obdivuhodna rovnako, ako potreba prezentovat ju verejne.

    Nie je vela veci, ktore by mal obcan o samosprave ovladat – co primatorovi stanovuje plat (od coho sa odvija) a kto ho moze navysit, by malo byt jednym zo zakladnych predpokladov, ak sa obcan k veci chce vyjadrovat.

  3. ten bulo kapitan mal pravdu – ludia otupjevavaju.
    jeden chruno napise, ze primator SI zdvihol plat a druhy sa tomu cuduje ako taky ony

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované