back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor v teréne: na Spádovej ulici pripomenuli obyvatelia svoje dlhodobé problémy, pridali nové podnety a dozvedeli sa o príjemných novinách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Októbrová hodina otázok vzala na seba podobu prechádzky primátora s obyvateľmi po lokalitách Spádovej ulice. Rezonovali staronové požiadavky, prísľub primátora na niektoré rýchle zásahy a Ondrej Kurbel prezradil aj dobrú správu spojenú s rozvojom športovísk nielen v tejto lokalite.

Obyvatelia Spádovej ulice, aj prostredníctvom svojich volených zástupcov, oslovili radnicu v minulosti už niekoľkokrát. Žiadajú, aby riešila prepadnutú kanalizáciu, nebezpečne blízku a úzku komunikáciu popod okná bytových domov, rýchlych šoférov, či málo parkovacích miest. Okrem známych podnetov by obyvatelia uvítali aj nové vypuklé zrkadlo na križovatke pri detskom domove, obnovu niektorých poškodených lavičiek, osadenie značky zóna 20 a aj čisté sídlisko bez psích exkrementov.

Mesto sa teda v praxi oboznámilo s požiadavkami obyvateľov. „Sú veci, s ktorými vieme pohnúť ihneď bez nejakých veľkých finančných nákladov. V jarnom období vymeníme poškodené lavičky, preveríme možnosti osadenia vypuklého zrkadla, odstránime staré nevzhľadné a nevyužívané sušiaky, preveríme nahlásené stromy. Náročnejší je projekt obnovy komunikácie, s ktorou ruka v ruke ide aj riešenie parkovania a prestavba zelene,“ vysvetlil primátor Ondrej Kurbel. Obnova komunikácií v tejto lokalite teda nie je len o obnove povrchov. „Ide o komplexný projekt, ktorého náročnosť vo fáze realizácie odhadujem rádovo v státisícoch eur. Preto sa budeme snažiť o postupnú realizáciu,“ doplnil primátor. Pre porovnanie, mesto Sereď gazduje s približne 18–miliónovým rozpočtom na jeden rok. Územie teda potrebuje komplexný projekt, ktorý bude mesto konzultovať s jeho obyvateľmi.

 

Poslanci v teréne

O stretnutie s občanmi sa zaujímali aj poslanci mestského zastupiteľstva Miroslava Sabová Dudášová a Erik Štefanek, priamo na stretnutie prišli Martina Hilkovičová a Anton Dúbravec. Ten sa o vyriešenie problémov obyvateľov Spádovej snaží dlhodobo. „Už tretie volebné obdobie upozorňujem na zlý stav cesty a chodníkov medzi Spádovou ulicou a ulicou A. Hlinku a celkovo na zlú dopravnú situáciu tejto lokality. Je dobré, ak sa primátor o toto osobne zaujímal. Snáď sa konečne veci pohnú k zdarnému riešeniu, aby občania mohli byť spokojní,“ zhodnotil Dúbravec.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Pribudnú dve športové plochy 

Dobrou správou je, že mesto plánuje v dohľadnej dobe zrealizovať v tejto lokalite hneď dve nové investície. Pokryje ich z externých zdrojov. „Reagujeme na výzvu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. Staré a zabudnuté basketbalové ihrisko na Spádovej ulici plánujeme premeniť na modernú plochu s cvičiacimi prvkami, určenú pre seniorov. Druhú plochu, hneď vedľa detského ihriska Žihadielko, chceme vynoviť a vybaviť novými športovými funkciami. Vznikne tu aj multifunkčné ihrisko a pribudnú zariadenia pre nadšencov cvičenia s váhou vlastného tela. Veríme, že napriek veľmi napnutým termínom tejto výzvy, budeme úspešní,“ informoval primátor Ondrej Kurbel o jednej z časti jeho plánov. Pokračovaním športového projektu z rovnakých externých zdrojov bude podľa neho aj novinka pre obyvateľov Horného Čepeňa. Doplnenie moderných prvkov na športovanie má byť realizované aj v areáli futbalového štadióna na Športovej ulici. Všetky spomenuté investície plánuje mesto realizovať ešte v roku 2023.

 

foto: autor

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. takto to treba robiť . Osobne sa zaujímať o problémy občanov. Nový primátor má uplne oný prístup ako pán Tomčányi😀
    Ten sa zaujímal len o svoje kšefty a my sme mu boli ukradnutí

  2. Máme hlavne mostový problém v meste !!! A parkovací problém !!!Pán primoš, nech sa Ti darí a Boh pomáha !!!

  3. Takto majú chodiť volení zástupcovia medzi ľudí a pýtať sa, no zároveň odpovedať, čo je možné za rozpočet spraviť a čo nie.

  4. Pan primator hlavne nech tlaci na vystavbu zeleznicneho mosta
    Myslim , ze to trapi x ludi a nie dake sportovisko
    Ten most je velka ostuda vedenia Serede

  5. Ostuda to je. Velka. Ale statu. Nie mesta. Mesto s tym kompetencne nema ako pohnut. Existuje uz nejaky termin? Na osadenie docasneho premostenia, na zaciatok rekonstrukcie, na otvorenie noveho mosta? Je to uz niekolko mesiacov od zatvorenia mosta. Dal uz spravca mosta aspon nejaky termin na nieco? Alebo to stoji kvoli volbam, ze za par tyzdnov tam aj tak budu novi ludia o tom rozhodovat?

  6. Možno by vám mohol pomôcť pán zelensky,že by vám vyhodil ten most do povetria a tak by sa to možno skôr pohlo,on nemá s tím problém a ešte keby ste mu zaplatili zajtra môže byť most minulostou. Na Ukrajinu sú peniaze ale pre prostich slovákov není nič ,aspom vydite zaco nás majú naši vyvolení a na akej strane stoja, hanba nám tupim slovákom a bude to horšie,lebo táto Tupá mladá generácia je neschopná a nemožná. Keby tam urobili rampu tak odvážnejší na tých drahých luksusnich karach a dobrodruhovia mohli ten most preskakovat,od križovatky by sa dalo nabehnúť na 120km rýchlosť ktorá je potrebná na preletnie mosta.Neviem či si tam nejdem otvoriť atrakciu kim nájdu lowe a zhotoviteľa. S pozdravom dobrodruh.

  7. Pedro 22. októbra 2023, 14:59 Pri
    Nemyslim si ze mlada generacia je tupa a neschopna. Podla mna navrat mafianov Fica a Pellegriniho a chuja Danka zapricinila bo volbach skor starsia generacia, z dovodov akejsi nostalgie alebo co. Myslia ze nas vytrhnu zo sraciek, ale kde na to vezmu peniaze?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované