back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Aký bude váš 13. dôchodok v novembri 2023? Kalkulačka Sociálnej poisťovne vám ho vypočíta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sociálna poisťovňa |MM| Sociálna poisťovňa pripravila pre poberateľov dôchodku Kalkulačku na výpočet 13. dôchodku a zverejnila ju na svojej webovej stránke. Použitie kalkulačky je jednoduché. Poberateľ dôchodku do nej vpíše sumu dôchodku, resp. jednotlivých dôchodkov, ktoré poberá. Po kliknutí na políčko Vypočítať ihneď zistí v akej sume mu patrí 13. dôchodok v novembri 2023.

Kalkulačka umožňuje zápis aj v inej mene ako euro, pričom sama prepočíta inú menu na euro (suma dôchodku v eurách sa zaokrúhľuje na najbližší eurocent nadol). Na prepočet dôchodku z cudziny sa použije referenčný výmenný kurz určený Európskou centrálnou bankou alebo Národnou bankou Slovenska, ktorý je platný 1. septembra 2023.

Sociálna poisťovňa vyplatí 13. dôchodok v novembri 2023 automaticky, o 13. dôchodok teda netreba osobitne žiadať.

Maximálna suma 13. dôchodku v novembri 2023 bude 300,00 eur a dostanú ju tí, ktorí poberajú dôchodok v sume 268,88 eur a nižší.

Poberateľom dôchodku v rozpätí od 268,89 eur do 963,32 eur sa suma 13. dôchodku bude znižovať až do minimálnej sumy 50,01 eur. Najnižší 13. dôchodok v sume 50,00 eur dostanú poberatelia, ktorí poberajú dôchodok 963,33 eur a vyšší.

Kalkulačku nájdete TU:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Kalkulačka na výpočet 13. dôchodku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ako vypočítavajú výšku dôchodku, že im to vychádza až na centy? Taká presnosť! Aj 13. dôchodok je pre každého iný, keď sa každému jednako zvýšili ceny, prečo selektujú ľudí? Tí, čo majú vyšší dôchodok že dlhšie pracovali, alebo mali viac zodpovednú prácu sú teraz trestaní, že robili, že im teraz pošlú 50€, alebo aj nič? Prečo to nazývajú dôchodkom, keď je to iba príspevok? Nech sa to naučia správne pomenovať a nie z ľudí robiť blbcov!

  2. mohol si voliť Matoviča (alebo môžeš nabudúce) a bude 13ty dôchodok, ak ho náhodou niekto zruší

  3. Fico navrhol 13tydochodok. 13ty dôchodok je výplod špinavej politickej hry, hlavne sa pričinil pán Kollar aby bol schválený, bolo tesne pred voľbami do parlamentu. Dôchodok sa mal vyplácať v sume ktorú dôchodca dostáva podľa výmeru, keď má 500 mesačne tak 500 bude 13ty.Po volbach pán Kollar povedal že on nevedel ze peňazí je málo na 13ty dôchodok. Tak sa vymyslela tabuľka kto koľko dostane v akej výške 13ty dochodok. Hlavná vec že pán Kollar či Krajniak sa dostali do parlamentu, ľudia naleteli.

  4. Mňa rozčuľujú tie zavádzajúce slová : 13. dôchodok a tiež, že všetci dôchodcovia ho nedostanú. Vykrikujú to do sveta ako sa starajú o dôchodcov, že dostávajú 13. dôchodok. Teraz vám napíšem, čo píšu v rozhodnutí o zvýšení dôchodkov: …percento kumulatívneho medzimesačného rastu spotrebiteľských cien za domácnosť dôchodcov bolo určené Štatistickým úradom SR.
    Dotaz: ako vie ŠÚ aké má náklady dôchodca? Mám podozrenie, že tieto obchodné reťazce dávajú ŠÚ údaje na základe tých kartičiek. Kde je ochrana osobných údajov? Keď má dôchodok 350€, nemôže minúť 800€. Tak nech dajú dôchodok vo výške 1500€, tak ako si oni nadelili a potom uvidia, či aj dôchodcovia nevedia minúť viac!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované