back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

KTO VLASTNE ODPOČÚVAL PRIESTORY NAKA?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
KTO VLASTNE ODPOČÚVAL PRIESTORY NAKA?
V prípade odpočúvania priestorov vyšetrovateľov a operatívy NAKA zo strany Úradu inšpekčnej služby vyšli najavo závažné skutočnosti, ktoré významným spôsobom spochybňujú ako zákonnosť, tak aj vierohodnosť tohto odpočúvania.
Podľa § 114 ods. 4 Trestného poriadku musí odpočúvanie a prepisy realizovať „príslušný útvar Policajného zboru”, čo v tomto konkrétnom prípade znamená Úrad inšpekčnej služby prostredníctvom svojho odboru špeciálnych činností.
Boli získané listinné aj vecné dôkazy svedčiace o tom, že odpočúvanie priestorov NAKA v tomto prípade realizoval niekto iný než Úrad inšpekčnej služby prostredníctvom svojho odboru špeciálnych činností. Podľa vyjadrení vtedajších fukncionárov tohto odboru špeciálnych činností, ktorý realizuje odpočúvania a ich prepisy pre ÚIS (1) títo nevedia, kto nainštaloval techniku do priestorov NAKA, kedy sa tak stalo a aká technika bola na to použitá, (2) pričom to však určite nebola ich technika a neinštalovali ju osoby z tohto odboru a služobné záznamy o zavedení techniky, (3) nikdy nevideli záznamové zariadenie alebo jeho médium s originálom záznamu a vždy im niekto doručil len CD a (4) služobné záznamy o zavedení a realizácii týchto odpočúvaní sa nepísali podľa skutočnosti, ale na základe inštrukcií nadriadeného (ktorý medzičasom zomrel). Zároveň bolo potvrdené, že minimálne v čase, kedy malo podľa súdneho príkazu dôjsť k zavedeniu odpočúvacej techniky do jedného z monitorovaných priestorov, mali všetci technici odboru špeciálnych činností ÚIS dovolenku (takže je vylúčené, aby to robili oni).
Uvedené znamená, že tieto odpočúvania boli realizované v rozpore s § 114 ods. 4 Trestného poriadku a s príkazom súdu, teda nezákonným spôsobom. Zo zistených skutočností vyplýva dôvodné podozrenie, že odpočúvacia technika bola do monitorovaných priestorov zavedená neoprávnenou osobou (či orgánom) bez súdneho príkazu a následné zabezpečenie súdnych príkazov na návrh Krajskej prokuratúry Bratislava mohlo slúžiť iba na „legalizáciu” už skôr nasadeného nelegálneho odpočúvania.
(Aj) z tohto dôvodu naďalej pretrvávajú naše dôvodné pochybnosti o tom, že v spise sa nachádzajú kompletné zvukové záznamy.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované