back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Akú má vlastne na Slovensku hodnotu ľudský život?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Pred piatimi rokmi nájomný vrah na objednávku doteraz nepotrestaného objednávateľa – zločinca zabil dvoch mladých ľudí. Cena vraždy na objednávku zodpovedala cene osobného auta strednej triedy.

Za pár desiatok tisíc Eur vplyvný človek – skôr ľudský odpad – vymenil dva mladé ľudské životy. Aby mu novinár nezavadzal v biznise a jeho plánoch…

Pred zhruba rokom na mol ožratý Dušan Dědeček sadol do auta a vedome ho šoféroval cez mesto, nezvládol riadenie, havaroval a zabil 5 mladých ľudí a ďalších 20 zranil. Ako trest mu tento „srandovný štát“ vymeral 15 rokov väzenia. Teda 3 roky za každého mladého človeka, ktorý prišiel do Bratislavy študovať, aby možno v budúcnosti vynašiel liek na rakovinu, zachraňoval iných ako lekár, či spoločnosti prinášal nové vedecké objavy.

V obidvoch prípadoch konali konkrétni ľudia cielene, nehľadiac na nebezpečenstvo svojho konania pre spoločnosť a hľadeli len na svoj osobný prospech. Jeden sa chcel zbaviť nepohodlného novinára, iný ignoroval zákony a šoféroval v stave, v ktorom príčetný človek nemôže sadnúť ani na bicykel a presunúť sa z krčmy domov.

V oboch prípadoch prebiehalo náročné vyšetrovanie, do ktorého boli zapojené desiatky až stovky policajtov, znalcov a iných odborníkov. V oboch prípadoch štát vynaložil množstvo prostriedkov na zistenie všetkého, čo zistiť bolo potrebné pre vyšetrenie týchto pre spoločnosť brutálnych činov. V oboch prípadoch bola verejnosť neskutočne pobúrená až šokovaná z toho, čo sa v našej malej krajine v srdci vyspelej Európy môže stať. Kam až môže dospieť situácia, keď nie sú jasne a zrozumiteľne dané hranice pre každého rovnako, keď neplatia žiadne pomyslené čiary a nepísané zákony a keď morálka a etika sú len slovami, ktorých dnes už samotné vyslovenie vyznieva komicky.

Ľutujem Zlatku Kušnírovú, Jozefa Kuciaka a všetkých rodičov a pozostalých obetí, ktoré mohli žiť, keby si štát plnil povinnosti v čase, kedy to má zmysel a kedy je štát ako taký pre občanov potrebný.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ekonomické škody a problémy sú riešiteľné a napraviteľné. No na zlyhania a nimi spôsobené škody na morálke a etike spôsobia utrpenie nielen našim deťom, ale aj vnukom a ak sa nespamätáme, tak Slovensko  zostane trvale krajinou na mape Európy síce zaznačenou, no plnou smutných ľudí, bez akejkoľvek zmysluplnej budúcnosti.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Okresný súd v Trnave odsúdil na 15 rokov väzenia a prepadnutie majetku v prospech štátu Josefa Šipoša, ktorému našli policajti v dome v Dolných Zeleniciach v okrese Hlohovec začiatkom roku 2021 veľké množstvo sušenej konopy.
    Prepadnutým majetkom má byť predovšetkým rodinný dom. Ide v tomto prípade už o tretí rozsudok prvostupňového súdu, dva predchádzajúce Krajský súd v Trnave zrušil.

  2. V kapitalizme je ľudský život málo cenený. Ľudia sú len položky. Cenia sa iba prachy. Máš ich? Máš správne konexie? Máš vyhraté. Zažili sme takú špinavosť. Len preto, že protistrana nato mala.

  3. Toto je trošku pomýlený pohľad na pravo ako také. Právo by nemalo byť vedené štýlom oko za oko, zub za zub. Prepocitavanie trestu na počet obetí je úplne scestné a nebojím sa povedať aj cynické.
    Je rozdiel medzi úmyselným a nedbanlivostným trestným činom. Rozumiem,.že z laického pohľadu, alebo pohľadu na prvú to je nepochopiteľné, ale trest má mať v prvom rade výchovnú funkciu a každý potrestaný človek (okrem doživotných trestov – kde je úmysel nutnou podmienkou) by mal mať šancu na návrat do spoločnosti. To či ten človek bude vo väzení 15,20,25 rokov nikomu život nevráti.

  4. Súhlasím, že trest by mal mať výchovnú funkciu. Lenže 15 rokov za 5 zabitých mladých ľudí nie je trest ale paródia trestu. Sadol za volant ožratý – vedome, napriek protestom okolia, ak také boli, riadil vozidlo, porušil veškeré možné predpisy, ktoré sa dalo a spôsobil čo spôsobil. Vieme ako to na SK chodí. Z 15 rokov si odsedí možno 10, možno. Keďže sa jedná o nedbanlivostný t. čin, tak môže požiadať o podmienečné prepustenie po polovici trestu. A ak sa dostane po cca 8-9 rokov von, je to objektívne? Je to spravodlivé? Niekedy závidím Číne, že majú tresty aké majú.

  5. Divoký západ veru mal niečo aj do seba. Život za život. Ba aj tradičná talianska krvná pomsta. https://sk.wikipedia.org/wiki/Krvn%C3%A1_ asi musela mať nejaký význam. Humanizácia zas prináša nezvratné udalosti. Život je iba jeden. A žiaden iný nikto , nikdy už mať nebude. I keď to mnohí beztrestne hlásajú. Podľa mňa asi vznikne nové povolanie. Pomstiteľ. Tak na zdravie.

  6. Najväčším trestom je svedomie každého človeka, ak to svedomie vôbec má. Nikdy sa s tým nevyrovná a bude ho to prenasledovať po zvyšok svojho života.

  7. Nie na Slovensku, v západnom kapitalizme. Vitajte a zvykajte si. Vlci z wall streetu prežijú a čestní a chudobní skapú ! Odporná doba.

  8. Anonym 20:20 a čo tie hromadné protesty bez rúšok pod vedením tvojich zelených a červených mužíčkov, tie obete komu pripíšeme?

  9. Blbosti sa tu riešia ale že na východe SK bolo zemetrasenie nikde nič !
    Pán novinár halóóó !

  10. Pán sudca určite vie akú hodotu má Dedeček. Pána sudcu hodnota života nezaujíma. Justícia je absolútne nedôverihodná. To čo spáchal Dedeček je super vražda, ak by mal svedomie poprosí sudcu nech mu dá doživotie, a nebude sa ospravedlňovať rodinám. Čistá falošnost viac nič.

  11. Najväčším trestom je svedomie,ak ho niekto má.Ale smrť milovaného dieťaťa,zničené životy rodičov, súrodencov a rodín, ako sa dá pomôcť im? Žiadnym trestom.A vrcholom ubohosti je hodiť vinu na mŕtveho, zažili sme a musíme s tým žiť, pretože bojovať proti moci a peniazom… Majte na pamäti, že každému sa raz všetko vráti ,aj dobré aj zlé !

  12. „mohli žiť, keby si štát plnil povinnosti v čase, kedy to má zmysel a kedy je štát ako taký pre občanov potrebný.“
    Tomuto som neporozumel, co by to zmenilo na tom, co spachal vrah, alebo nezodpovedny obcan. Dopredu to predsa nikto nevedel.

  13. Ten človek sa konopou zaoberal dlhé roky. Tak isto zničil veľa životov a rodín. Trest je pre neho spravodlivý. Tiež súhlasím s tým, že za 5 životov mladých ľudí a aj mnoho zranených je to pre tak sebavedomého pána málo. Že oľutoval, to nič pre rodičov neznamená, to si môže niekam strčiť.

  14. A co takto kriminalnikovi odpíliť ruku za prvý zločin , za druhý zločin druhú ruku, za malú krádež prst a tak dalej

  15. Ziadny novinar nema pravo rozhodovat o tom kto dostane aky trest. Dedecka si zastavat nebudem
    Ja podobnu skusenost mam za sebou ked nafetovny sofer bez vodicaku zabil partnera, kde boli uzasni novinari a vypisovali clanky a stavali sa na stranu nas poskodenych a robili senzaciu, aby aj ten hajzel mal taku pravnu kvalifikaciu.
    Kde ste boli v stovke podobnych pripadov?!
    Nahanate len senzacie a stvete ludi proti sebe. Novinari sa pasovali za panov znalcov vsetkeho

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované