back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Národná cena starostlivosti – DOBRÉ SRDCE 2023 pozná svojich víťazov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb prostredníctvom Národnej ceny starostlivosti DOBRÉ SRDCE každoročne oceňuje najlepších pracovníkov v sociálnych službách. Autorkou projektu, predsedníčkou APSS v SR a predsedníčkou poroty DOBRÉHO SRDCA je Anna Ghannamová. Tento rok sa konal štvrtý ročník ankety a porota rozhodla o víťazoch v šiestich kategóriách. Výnimočný galavečer odvysiela RTVS Dvojka 7. októbra 2023.

Tohtoročná anketa sa niesla v duchu „Drobná i veľká pomoc je rovnako dôležitá“. Podmienkou nominovaných pracovníkov z oblasti sociálnej starostlivosti bola ich minimálne trojročná prax v oblasti poskytovaných služieb.

Ocenené osobnosti v jednotlivých kategóriách

– Katarína Magátová z o.z. Dôstojnosť Horné Štitáre v kategórií Sestra v sociálnych službách
– Marta Valovičová z obce Banka v kategórií Opatrovateľka v sociálnych službách
– Mária Kóšová zo Zariadenia sociálnych služieb Kreatív Klasov v kategórií Manažér v sociálnych službách
– Miriam Orbisová z n.o. ASTRA Nové Zámky v kategórií Odborný pracovník v sociálnych službách
– Zuzana Stavrovská – komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím v kategórií Špeciálne ocenenie Dobré srdce za výnimočný prínos pre sociálne služby
– Caritas Slovakia – Slovenská katolícka charita v kategórií Poskytovateľ sociálnych služieb (práve im venujeme niekoľko nasledujúcich riadkov)

SKCH už 96 rokov napĺňa poslanie byť blízko pri človeku

Na Slovensku je SKCH najväčšia a najstaršia charita, ktorá poskytuje pomoc nielen doma ale aj v zahraničí. Ocenenie „Dobré srdce“ prevzal generálny sekretár Miroslav Dzurech. Charita podľa jeho slov pomáha všade tam, kde vidí a vníma nenaplnenú potrebu ľudí na dôstojný život. Ocenenie prevzal za viac ako 1600 pracovníkov, ktorí pracujú v diecéznych a arcidiecéznych charitách a za pár rokov oslávia storočnicu založenia organizácie SKCH. Týmito slovami sa prítomným z pódia prihovoril Miroslav Dzurech a poďakoval všetkým pracovníkom za ich obetavú prácu ako aj asociácii za ocenenie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Farská charita v Seredi

Pod Slovenskú katolícku charitu spadajú arcidiecézne a diecézne charity. Na miesta, kde tieto nemajú strediská, prinášajú pomoc pre núdznych ľudí farské charity. Jedna z nich už niekoľko rokov funguje aj v Seredi so sídlom na Novomestskej ulici. Farská charita je predĺženou rukou Trnavskej arcidiecéznej charity, funguje pod farským úradom a obetaví dobrovoľníci prostredníctvom nej pomáhajú ľuďom bez domova, rodinám v hmotnej núdzi, osamelým matkám či seniorom, odídencom a všetkým, ktorí sa ocitnú v neľahkej situácii.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované