back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ako v Seredi parkovať po novom? Odpovedá Mestská polícia – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / 1. októbra 2023, teda len pred niekoľkými dňami bol novelizovaný zákon o cestnej premávke, ktorý striktne určuje zákaz parkovania na chodníkoch.

Táto novela zákona vyvolala množstvo otázok, nielen u samotných občanov a obyvateľov miest a dedín, ale aj v samosprávach a zložkách, ktorých úlohou je kontrolovať dodržiavanie tohto zákona.

Jedna vec je striktná citácia zákona a druhá jeho aplikácia priamo v praxi. Na konkrétne situácie s parkovaním priamo v niektorých lokalitách mesta Sereď sme sa pozreli s vedením Mestskej polície. Je najlepším riešením pre občanov a vodičov vysvetlenie aplikácie tohto zákona priamo od policajtov, ktorí jeho dodržiavanie budú kontrolovať.

Viac v priloženom videu:

Legislatíva je prijatá obdobná, ako platí v štátoch Európskej únie. Problémom ale je, prispôsobenie ciest, chodníkov a ostatnej infraštruktúry v krajinách EÚ, čo ale u nás absentuje, alebo napreduje mimoriadne pomaly. Mnohé z ciest v našich mestách a na dedinách neumožňujú odstaviť auto na vozovke z dôvodu jej nedostatočnej šírky. V momente, kedy vodič nemôže parkovať na chodníku, alebo z časti na chodníku, v mnohých prípadoch nemá parkovať kde.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Riešenia hľadala Mestská polícia už skôr a na platnosť novely zákona sa pripravovala s návrhmi, ako umožniť tam, kde to technicky možné bolo, parkovanie z časti na chodníku. Nie všade však takéto parkovanie je možné a preto sa dajú predpokladať situácie, kedy vodičovi nebude úplne jasné, či parkuje správne. Ak nie ste si istí, máte obavy, alebo nejasnosti a chcete preventívne predísť porušeniu zákona, napíšte svoje poznatky alebo otázky do mailu: seredonline@seredonline.sk, prípadne do diskusie, najlepšie pošlite fotografiu konkrétneho miesta a my zabezpečíme vyjadrenie kompetentných zložiek ku konkrétnemu prípadu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Na Garbiarskej vedľa pôvodného rodinného domu parkujú na celom chodníku pravidelne dve autá a jedna biela firemná dodávka. Toto miesto nie je označené ako parkovné a po chodníku sa nedá absolútne prejsť. Vodiči ignorujú zákon.

  2. V celej Dolnej Strede sa nic nezmenilo ! Stale stoja jak buzeranti napol na ceste a napol na chodniku !

  3. Laci velmi dobre si to zhodnotil,najskor malo mesto-stat spravit parkovacie miesta,alebo domy a az potom menit zakon o parkovani na chodnikoch.Taka zeleznica v Seredi nema ani parkovisko,tak kde maju parkovat vodici ktori idu na vlak?
    Myslim si a nie len ja,ze znova v tejto veci zlyhala vlada.

  4. Anka treba sa popozerat okolo seba kym zacnes znova frflat. Je tam dopravna znacka ktora dovoluje parkovanie na chodniku celym autom.

  5. Na Legionárskej je dopr. značkou povolene parkovanie na chodníku celým vozidlom a to už najmenej 2 roky, treba si aj všímať a nielen trepať… 😉

  6. Zákon o zákaze parkovania na chodníku bol najskôr prijatí ku skoršiemu dátumu, potom sa platnosť predĺžila na 1.10.2023 a kompletní aj tak konali alebo konajú na poslednú chvíľu… čo dodať?

  7. Takto je to všade a so všetkým. Odloží sa účinnosť ustanovenia o zákaze parkovania na chodníkoch a kompetentní teraz rozmýšľajú čo robiť. Mali na to dobrý rok a pol.

  8. Pri nareli by mali kontrolovať tam sa neda prechádzať keď tam stoja jak kokoti ani po ceste ani po chodníku

  9. Ja keď idem po chodníku a neprejdem tade kvôli auto je nem mu do neho alebo mu od jebem zrkadlo vždy alebo poskriabe kufor!!!

  10. ALE VY STE JEBNUTY SLOVACI, NEZABUDAJTE ZE STE JEBLINY SPROSTE. CELE CO DOSIAHNE TENTO ZAKON JE ZE BUDETE MAT NAVYSE VSADE TABULE PRE POVOLENE PARKOVANIE LEBO STE BANDA JEBLIN CO SA NEVIE 30 ROKOV POSUNUT NIKAM A VSETOK MOZOG EMIGROVAL.

  11. Pre ,,REPUBLIKA JEBLÍN ,, :: Priateľu ja s Tebov plne súhlasím 👍👍👍👍👍👍👍👍🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝 super a múdro napísané

  12. Alebo ako sa parkuje na hulvata rano pred budovou cirkevnej zakladnej skoly, ked rodicia deti parkuju v zakaze, ohrozuju cuvanim do protismeru prichadzajuce deti….

  13. Tak ja nerozumiem, načo je ten zákon o zákaze parkovania na chodníku, keď značkou môžeme tento zákon prebiť ? Nemajú značenia podliehať zákonom ? Načo je potom taký zákon v praxi ?Keď vyslovene ani tam nie je iná alternatíva kadiaľ má chodec prejsť.

  14. Neviem kto dovolil na Garbiarskej parkovať na chodníku, lebo cez tie dodávky vôbec nie je vidieť keď idem z činžiaku na Novomestskej, či nejde neake auto, keď chcem prejsť na druhú stranu, otázka času, keď tam niekoho zrazí auto. Tiež by ste si mali posvietiť na Malú uličku oproti činskej reštike a na Pekarsku ulicu, kde si stoja stále veselo na chodníku.

  15. Ja ked vidim auto stáť alebo parkovať tak ho kľudne obejdem a nebudem picovat na nikoho.a podla mna je to dobra picovina kto tento zakon vymyslel co ti jebe.to malo ostat tak ako to je.Ale nie co by zeny s kočíkmi sa budu stazovat radšej.sak.kore chycim a obejdem to a ne koktske zákony co vymýšľajú. Na do piče so vsetkym.teraz budj zarábať mestá na ľuďoch.dobry biznis čistý keš do vačku banda jedna skurvena seredska politická. Adpon ten Kurbel dal postavit nove chodníky tam a hentam dobre mas pochvalu Kurbelko odomna,ale na Tomcanyho nemáš a nebudeš mať. Kamaratko.

  16. Biela Audina na malej uličke, kde je jednosmerka, auto na chodníku a chodec nemá kade prejsť a čierny Mercedes na Pekarskej, čo ani matka s kočíkom neprejde.

  17. Ja som si omotala okolo kočíka ostnatý drát a každý vílet po chodníku kde parkuje dáky neandrtálec pekne ošúcham kočik o auto tam a naspäť pre istotu

  18. Dufam,ze aj tvojmu panghartovi raz niekto omota okolo gagora ostnaty drot a dobre zatiahne,nech pekne dlho skuci a skemre o zivot.

  19. Ten debilko nadomno dobre to napísala treba to skrabat najlepšie z kľúčom kapotu alebo jebnut na svetlo dobre to napísala a drôt by som omotal tebe ty buzerant určite si jeden z kokoti co parkuje tiež na chodníku tebe by som ho do jebal najviac ty geco

  20. hlavne pekne rozpiste, ako poskodzujete cudzi majetok vo verejnej komunikacii.. polovica z ludi, co tu nadava ani nema auto a zrejme nepoznate dopravne znacky, nedajboze dopravne predpisy.. chyba je tam, ze nase cesty niesu prisposobene, nemame dostatok parkovacich miest, cize je pekne ze nejaka tupa opica sa rozhodne poskriabat niekomu auto, pretoze parkuje na chodniku, lebo nema kde inde zaparkovat, no na druhej strane sa nemoze cudovat, ked jej majitel auta da cez papulu, alebo jej pride dom pekny papierik s predvolanim a nasledne si fajne zaplati opravu skod 🙂

  21. Na Dolnomajerskej ulici sú až takmer všetky parkovacie miesta rozpredané. Tak by bolo načase, aby mesto prestalo kšeftovať s parkovacími miestami. Vyzerá to ako na strelnici Potom sa tvária, ako keby spadli z jahody. Potom robia parkoviská, kde je kúsok zelene. Koľko miest zaberajú podnikové autá?
    Keď už niekto zaparkuje na chodníku, nech zaparkuje tak, aby neprekážal chodcom! Chodníky sú hlavne pre chodcov.

  22. Ty nedávaj takéto oslovenie pre druhých! To si nechaj pre seba! Podľa seba, súdim teba. Možne, že ty si ten panchart.

  23. Aaa, to ty budes ta kurva co skriabe po autach? Aj toho parchanta tak naucis? Sa necuduj ked ti niekto rozkope ten smradlavy ksicht.

  24. Takže nikto mi neodpovedal, prečo dopravné značky nepodliehajú zákonu ? A načo je potom taký zákon, keď si značkami vytvoríme vlastné mikrozákony ?

  25. Na priblblé otázky sa ťažko odpovedá. Prečo dopravné značky nepodliehajú zákonu? To je čo A otázku? Ty si Dankova sestra? Ešte raz a špeciálne pre teba – parkovanie na chodníku je zakázané, výnimkou sú len úseky, na ktorých to umožní príslušné dopravné značenie alebo dopravné zariadenie.

  26. Súhlasím s Tebou, dobre si to napísal. Ako sa hovorí : Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá dôvod. Niektorí ľudia sú zlí a zákerní. Toto je zákon, ako od ľudí dostať len peniaze, nič iné v tom nevidím. Keď vyberú na pokutách napríklad v Seredi 50 tisíc, o to im štát dá menej príspevok. A zostane vláde a peniažky si rozdelia. O tom to celé je.

  27. Pre hehe áno prečo nie? Oni dostanú pokutu aj ja 33ehehe ale oni majú dijebane auta rak im treba nehnevaj sa ale ty tiež parkujes ako pica

  28. Ďakujem za urážky…ale to vypovedá o vašom IQ. Ja chápem, že mesto si tam môže dať značky, ale o čom je potom to schválenie zákona, keď všade stačí len osadiť značky, kde sa už parkuje ? Úplne zbytočný zákon, nemeniaci v mestách NIČ. Jediný prínos je zvýšenie tržieb firiem vyrábajúcich značky a firiem ich osádzajúcich. Hádam ste už pochopili.

  29. Nie Anička, celé si to nepochopila ty. Účel toho ustanovenia sa určite prejaví, to len ty nič nechceš vidieť. A ver, že aj tie dopravné značky „podliehajú zákonu“, keď už mám použiť tvoju rétoriku.

  30. Anonym 19:45..Ty si ale naozaj prejavil svoju „Ynteligenciju“! :-))
    Však tá Anička má pravdu, ale Ty o nej ani len netušíš!!

  31. Na Legionárskej je značka,že sa môže parkovať len na 1/2 chodníka,nie na celom.Na jednej stránke bola diskusia,kde bolo odfotené auto,ako parkuje a majiteľ auta sa tam vyjadril,že sám na seba zavolal mestských policajtov a tí mu povedali,že tak parkovať môže,lebo ľudia majú na druhej strane 2 metrový chodník.Tak ja som z toho už jeleň.

  32. Anonym 22. októbra 2023, 11:13 Pri

    Mestský policajt tu nie je na to a nemá ani takú zákonnú právomoc, aby robil výklad zákona Národnej rady SR, alebo menil v praxi svojim výkladom a rozhodnutím jeho znenie.

  33. Parking, samozrejme,že máš pravdu,ale tak to napísal ten pán, ktorý na seba vraj zavolal policajtov, ešte sa tam vyhrážal,že nech sa príspevok odstráni ,lebo je to typ pre zlodejov,aby mu ukradli auto🙈.Ten príspevok je už odstránený,ale pamätám si,že ten pán sa volal Koleno.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované