back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zomrel legendárny hudobník a fotograf Vladimír Klčo

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel člen legendárnej skupiny Zenit a fotograf Vladimír Klčo ( * 25.12.1954 – † 1.10.2023 ). Smutnú správu oznámil na sociálnej sieti jeho syn Lukáš. Svojho otca opísal ako človeka, ktorý bol na prvý pohľad tichý človek, ale s výnimočným inteligentným zmyslom pre humor. „Bol si pre rodinu všetkým, nielen manžel, otec, dedko, ale aj motivátor, vizionár, učiteľ, skromný a pokorný šéf firmy, ktorá oslavuje tento rok 30 rokov od založenia.“

Kapela Zenit, ktorej bol Vladimír Klčo zakladateľom začala svoju kariéru v roku 1997 a stala sa jednou z popredných skupín slovenskej hudobnej scény. Medzi ich nesmrteľné hity patrili skladby Pigičaj, Keď Ťa nechá dievča alebo Milujem.

Vladimír Klčo bol Seredčanom známy aj ako fotograf. Jeho fotografie zachytávali dôležité momenty v živote tisícov ľudí. V posledných rokoch ho mnohí mohli stretávať na podujatiach, kde hral so skupinou Naši. Hoci toho veľa nenahovoril, spolu so skupinou dokázali rozospievať a roztancovať celý estrádnu sálu DK. Pravidelne hrával v Dennom centre pre seniorov, kde prinášal zábavu a dobrú náladu.

„Doma si bol nenahraditeľný, či už záhradník, šikovný kutil, ktorý čo chytil začalo fungovať ale aj psychológ, ktorý poznal odpoveď na každú otázku. Tvojím hnacím motorom bola práca, dokázal si aj nemožné a to do posledných chvíľ života. Stihol so toho viac ako niekto za 3 životy. Zákerná choroba Ťa vôbec neprekvapila, hrdinsky si jej odolával dlhé roky. Bohužiaľ aj taká silná osobnosť telom aj duchom si potrebujete oddýchnuť a vydať sa na ďalšiu cestu, ale už na druhom svete,“ píše v rozlúčke Lukáš.

Hudobný a fotografický svet tak stratil jednu z najvýznamnejších osobností. Jeho odkaz bude ale žiť ďalej v jeho dielach a spomienkach. Ako uzavrel poslednými slovami svoju správu syn Lukáš: „Dnes tvoj tlkot srdca síce zastal, ale Legendy, tie žijú večne“. Česť jeho pamiatke!

Posledná rozlúčka so zosnulým bude v piatok o 14:00 hodine na mestskom cintoríne v Seredi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ivetka, kapela začala o 20 rokov skôr…
    Ešte za socializmu, hrával Zenit pravidelne na prvomájových oslavách v Pate, to bola paráda, na ktorú sa nezabúda. Nech mu je zem ľahká!

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované