back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Sme tu, pripravení, poučení. Skúsenejší…“ – Róbert Fico

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Je deň po voľbách a výsledok je známy. Nielen nám doma, ale aj zahraničiu.

Sme malá krajina počtom obyvateľov nepresahujúca počet pasažierov denne prepravených metrom v Londýne. Ekonomiku máme trvale previazanú na krajiny EÚ, sme závislí (okrem elektriny) na import energií a bez zahraničných investorov z vyspelej časti krajín EÚ, by sme sa mohli vrátiť na lazy pásť ovce a baranov. Teda tam, kde sme niekedy v minulosti vlastne aj boli.

Je zložitá doba a postupne sa svet znovu delí na štáty demokratické a totalitné. Vlastne znovu stavia železnú oponu. Šancu má len stále užšia spolupráca a povedzme si pravdu – bez fondov EÚ nepotrvá dlho, jednoducho skončíme. Pohľad vyspelého sveta na nás je dôležitý.

Ako teda výsledok volieb na Slovensku vidí svet?

Tak teda takto:

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Čo tam toho čo píšu zahraničné média… snáď chceš potlačiť vôľu ľudu? Ak sa ti nepáči pál do zahraničia

  2. Dobre to vidi svet,Orban nam gratuluje,Babis je spokojny,Klaus nam gratuluje,urcite lepsie ako tajtrlik Simecka aj s tou fetackou bandou.

  3. Prečo asi? To pokrytectvo je neznesiteľné.Kto behal po zahraničí a klamal tam ,povedzte jeden príklad,kedy Smer nezdoraznil,že je za pevné členstvo Slovenská v EU,a v NATO.To za prvé,za druhé,demonizuje sa smer,lebo žiadne argumenty nie sú.Ved bol Smer na kolenách,kto ho znovu oživil.Len pokrytecvo,klamstvá,nemohúcnosť a zloba za posledné tri roky.Ved mali ústavnú väčšinu,mohli tvoriť a vládnuť podľa svojej predstavy,a čo spravili Myslíte,že to ľudí baví,tieto neustále klamstvá a arogancia.?

  4. Vy blbci smer tu bol 12 rokov a pozrite Jak tento stat vyzerá, nič nezlepsili. Stat je na kolenách a to nie len vďaka matovicovi. To je proste kontinuálna degradácia. Ale sprostej slovaci je to aj tak jedno. Ti čo majú rozum utečú do zahraničia a ostane tu HLAVNE nechopny a blby plevel.

  5. Čo tak aj používať rozum a nemanipulovať.
    Zbrojovky a lobisti pracovali na plné obrátky. Jasné že sa im nepáči že SVK hovorí nie zbraniam pre Ukrajinu. Sme síce malá krajina ale boja sa že ten oheň sa rozrastie aj do iných štátov a im padne miliardový biznis.
    Haščák robil PR aká je Ciganiková krásna že keby to čítal American tak si myslí že na SVK máme len škaredé ženy.
    Tu sa jedná o zbrojárenský priemysel ktorý točí miliardy dolárov.
    Ľudia nedajte sa do toho vtiahnuť lebo manipulujú sa veľké ako ja maličké médiá

  6. a vy si vazne myslite, ze Fico pojde proti eu a nato? z eu sa mu hrnu peniaze, ktore tu krasne rozkradali.. bude z neho nieco ako Orban, mozno bude brzdit nejake procesy, ale bude zobrat o eurofondy a ten po kom sa to hovno nasledkov zvezie budu obcania slovenska, nastastie mame dostatok sprostych ludi, aby im znova na par rokov stacilo vsetko zdovodnit tym, ze to je chyba predoslej vlady 🙂 to ze smer nedokazal vladnut tak aby viedol slovensko k rozkvetu ano v tych najlepsich ekonomickych casoch hovori same za seba… teda dokazali by, ale preco by to robili, ked sa ich volici dokazu zmierit s tym, ze ich proste okradaju…

  7. Anonym 2. októbra 2023, 0:04
    To som naozaj zvedavý ako sa Fico postaví k nášmu zbrojnemu priemyslu, ktorý ide momentálne na plné obrátky a mnohé z tých firiem sú v rukách štátu, zamestnávajú tisíce ľudí a momentálne pekne plnia štátnu kasu…
    https://ekonomika.pravda.sk/firmy-a-trhy/clanok/675697-slovenske-zbrojovky-zazivaju-zlate-casy-hlasia-velke-zisky-a-vo-velkom-zvysuju-vyrobu-prehlad-firiem/

    ak chce naplniť svoj sľub“ani náboj na Ukrajinu“, „chceme mier“ atď, znamená to de facto zastavenie výroby, prepustenie ľudí a likvidáciu zbrojného priemyslu u nás…no som zvedavý….čo myslíš, zlikviduje si Fico zbrojný priemysel?..

  8. ty si vôbec nepochopil príspevok. Prečítaj článok s fotkami a potom môj komentár.

  9. Ratafak plachta 2. októbra 2023, 7:25 Pri…tak ako si to myslel?…za ´mňa je tá otázka jasná – zastaví Fico vojenskú výrobu u nás aby naplnil svoj sľub „ani náboj ukrajine“?…podľa toho čo hovorí on, tak áno…

  10. takže myslíš, že budeme dodávať zbrane Rusku?…veď on „chce mier“, tak aby ho dosiahol začne predávať muníciu a zbrane agresorovi, áno?

  11. Ratafak,už si toľko nevymýšľaj a nefantaziruj.Horsie ako bolo za tie posledné roky,už ani nemôže byť.A uvidíme,keď vypláva tá všetka špina,čo sa nazhromaždila za posledné roky.

  12. Anonym 2. októbra 2023, 8:17 Pri…..aké fantazírovanie?…tak povedal Fico že už na Ukrajinu nepošle ani náboj, alebo nie?….tak logicky sa zamysli čo to asi znamená pre naše zbrojovky….

  13. Skúsim pre Ratafak plachta 2. októbra 2023, 8:09 Pri
    Osobne som presvedčený, že Fico vôbec nemá v pláne / ak sa spytuješ iba na neho, veď iba on nie Smer / zastavovať nejakú zbrojnú výrobu na Slovensku. Jeden idiot / nech mu je zem ľahká/ ako nositeľ americkej ideológie spolu s ďalšími obsmŕdačmi zničili náš priemysel orientovaný na zbrojnú výrobu. ZŤS -ky Martin – tanky T72, ZŤS a ZVS Dubnica nad Váhom a mnohé ďalšie. Jeho verejne proklamované rozhodnutie je nedodávať nič / čo sa týka vojnovej výzbroje vrátane munície atd / Ukrajine. Možno ešte na zamyslenie – však z čoho to tí Ukrajinci zaplatia? Ešte možno pomôcka – ani to obilie z onej zeme dávno nie je ich. Určite je americké ako bartel za dodávky smrti /zbraní a munície /.

  14. Ratafak, nepriamo si to tu už naznačil – takže podľa teba je podstatné a prioritné, že naše zbrojovky idú naplno? Že zmyslom pomoci Ukrajine je teda posielanie zbraní len preto, lebo náš štát z toho profituje? Obchod so smrťou je priorita? Týmto si vlastne len utvrdil teóriu, že prvoradé sú zisky zbrojoviek.

  15. Pre Róberta Fica – na začiatok by som ti odporučil zlikvidovať všetky skorumpované médiá, ktoré sa nazývajú nezávislé médiá ….. Slováci majú právo vedieť pravdu … aj a tom ako vznikla vojna na Ukrajine, lebo naše médiá nám ponúkali správy jednostranné, zmanipulované ….. však Miloško ???

  16. Anonym 2. októbra 2023, 8:26 Pri…zmyslom je aby sa napadnutý štát mohol brániť ruskej agresií a také peklo ako bolo v Buči, Mariupoloe, Bachmute nebolo po celej Ukrajine….
    Načo potom my máme tie zbrojovky, keď v čase vojny majú prestať vyrábať…samozrejme ak by sme zbrane a muníciu dodávali agresorovi (ktorý aj nás ma na liste nepriatelov) asi by to nebolo ok, ale my ju dodávame napadnutému štátu aby mohol chránit svoje životy…..
    Ked sa v roku 2016 objavili naše zbrane u teroristov tak ten „my chceme mier“ Fico to okomentoval slovami:
    „Zbraň je normálny biznisový produkt. Keď nepredáme my, predá niekto iný, ale potom neplačte, ak sa nebudú zbrane predávať a zrazu budeme vidieť, že naši ľudia prichádzajú o robotu. Ja som s týmto nikdy nemal problém,“ vysvetlil premiér.“

    Tak čo teda myslíš?…bude alebo nebude „ani náboj na Ukrajinu“?…
    Btw: len tie Zuzany čo vyrába naša štátne firma zaplatí Dánsko, Nemecko a Norsko…čo myslíte, stopneme to? a prídeme len na tejto jednej zakázke o 92 milionov?…pamatajte na Ficové slová: „Keď nepredáme my, predá niekto iný“

  17. Súhlasím VIVAT SMER. Otvorte si oči, PS by krajinu zničilo. Šimečka by bol schopný nás poslať do vojny. V tej strane je choré myslenie, na ktoré by sme sakra doplatili, ale všetci .Tie sprosté reči od niektorých politikov ako Sulík , Matovič , že Ukrajina bráni nás, lebo Rusko nás obsadí. Jebnuté názory a niekto tomu verí.

  18. Ratafak plachta 2. októbra 2023, 8:43 – Ak by médiá písali pravdu, tak sa o BUČI sa dozvieš, že vraždenie tam zorganizovali vagabundi z Anglicka spolu s Ukrajinci ….

  19. Anonym 2. októbra 2023, 8:52 Pri….áno, v čase ked tam boli ruskí okupanti, tak tam angličania s ukrajincami vraždili vlastný národ…áno jasné, a čo by tým asi tak dosiahli…toto už naozaj nemá zmysel viac komentovať….

  20. Dubček chcel zmeniť socializmus prišli vojská varšavskej zmluvy. Demokratické voľby na Slovensku vyhral Fico, zatiaľ nevládne, a špinavci zo západu strašia ze Slovensko bude čierna diera, vieme čoho je Brusel schopný , uvalit embargo. Šimečka prehral západ nás potrestá ako Moskva 1968? Nech žije demokracia.

  21. Kto podporil vstup Slovenska do EU? Kto zaviedol Schengen,kto zaviedol Eur.Teraz tvrdiť,že Smer je antieuropsky,alebo že je proti NATO,alebo proti EU,sú jednoducho klamstvá a vymysly,ktoré si prisvojila bývalá koalícia a prezidentka,len aby sa udržala pri moci.Mat svoj názor a chrániť záujmy Slovenska,neznamená,že je niekto pro ruský,proputinovsky a čo ja viem aký.Len pritakavat na všetko,nie je zmysel suverenity.Toto skatulkovanie je jediným argumentom,ktorý títo babraci používajú a zatahujú do toho aj zahraničie.Pritom mali všetky možnosti,ktoré jedna vláda môže mať.Ustavnu vatsinu.Neurobili nič!. Rozbili sa sami,premenovali sa na rôzne iné strany,a zase klamú ľudí,ako sú oni fantastickí.Takze,voličom vlastne ani nič iného nezostávalo.Smer vládol už,a žiadne proti európske tendencie som u nich nepozoroval.Tak prestaňte s týmto nezmyslom.Nebude to dlho trvať a USA bude tlačiť na Ukrajinu aby začala nejaké rokovanie.Potom som zvedavý,čo budu mať naše médiá za tému.

  22. Nie že budeme čierna diera, my už ňou dávno sme.
    Stačí sa ísť pozrieť do Česka alebo do krajín ktoré pred 10 rokmi „boli za nami“. Napríklad Rumunsko alebo Estónsko. Tie krajiny nás prebehli dnes ako nič. Stačí sa pozrieť ako tam fungujú vlaky, hromadná doprava, ako tam vyzerá verejný priestor, podnikateľské prostredie. Nie je to samozrejme Švajčiarsko, ale sú na rastúcej ceste zatiaľ čo my sa tu vytešujeme“že ale sme naložili tým progresivcom“. Netrápi nás, že týmto tempom (a je úplne jedno či sa bavíme o Ficovi alebo Matovicovi) v roku 2030 vyhlásime bankrot a bude náš čakať 10 rokov bolestivej konsolidacie verejných financií (to bude naozaj chudoba, elektrina tak na pol dňa, kúrenie na pol plynu a podobne) my sa tu ideme baviť o gender ideológií. Je to bohužiaľ dlhodobý úpadok nášho vzdelávacieho systému, kritické myslenie, proste nemáme, nevieme vyhodnotiť kedy nás skúsení retori a manipulatori privedú k témam, ktoré sú úplne marginalne a bezvýznamné v danom čase pre spoločnosť a spravia z nich úplne hlavné témy, potom počas vládyozu uviesť pár bezvýznamných zákonov (zakotviť manželstvo do ústavy a podobné) a masy budú tlieskať. Zatiaľ čo stále musíme behať po úradoch ako zdute ovce aby sme vybavili prkotinu, nevedeli vyčerpať peniaze zadarmo z únie, nedokázali dodržiavať ani základné normy – zákony – na prijateľnej úrovni. Ale hlavne, že sme zatocili s USA, zahraničnými agentami a buzerantmi, to je Slovensko, krajina ktorá sa rype v hovne s vidličkou a ešte sa tvári, že to je čokoládový koláč …

  23. Anonym 2. októbra 2023, 9:55 Pri….ale presne o to ide, že on jedno hovorí a robí druhé…roky jedná o DCA s američanmi, a ked to dalšia vláda doklepne tak o nich rozpráva ako o okupačnej armáde,….uráža zahraničných partnerov (napríklad nemeckú armádu nazve wehrmacht), no čo myslíš aká bude ich ochota s nami spolupracovať na nejakej dostojnej úrovni?
    vypúšta proruské sra.cky o fašistoch na ukrajine, no čo myslíš ak za pár mesiacov/rokov bude prebiehať obnova Ukrajiny, tak bude prizvaný k rokovaciemu stolu aby vyjednal nejaké zakázky pre naše firmy?…..nemci, dáni, norí u nás platia zakázky pre Ukrajinu a on povie že už nedodá ani náboj – čo si majú myslieť tí investori??
    to je ten problém – jedno hovorí pre svojích voličov a vo finále spraví niečo úplne iné v rozpore s tým čo hovorí…..v zahraničí je totálne nedoveryhodný a preto tie titulky….no a podpredseda smeru to je už úplny extrém: https://www.youtube.com/watch?v=8OK5e2HgJKs
    Pre toto sme čierna diera Europy….

  24. Ratafak,je jediný,ktorý hovorí realistický,ty si tu ten najväčší manipulátor,a takí ľudia ako ty sú to najväčšie zlo,klzky ako uhor,vždy vytiahnesbezpredmetne,vždy nacnes novú tému,keď ti nepasuje,presne o teba bola reč v príspevku pred tebou.pfuj tajbl.

  25. Ratafak plachta 2. októbra 2023, 10:45 Pri….a zase ty s tým tvojím uhorom?…presne reagujem na konkrétneho prispievateľa, ak sa ti niečo nepáči tak reaguj konkrétne a k veci a nie na mojú osobu…celé sa to točí ohladne Fica, jeho výrokov a sposobe ako na to pozerá zahraničie a naši partneri…a dal som ti konkrétne jeho výroky, ktoré nás poškodzujú v očiach zahraničia a prečo sú tie titulky také aké sú…ak nesúhlasíš tak reaguj k téme a tých uhorov si nechaj na doma alebo pre kamarátov…

  26. Ratafak všetko na Slovensku vlastnia zahraničné firmy. Slovensko nikdy nebude profitovať na obnove Ukrajiny, možná pár slovenských oligarchov a ich zisk pôjde do daňových rajov. Slovensko bude mať to čo teraz hovno.

  27. Ratafak,1.Nemecka armáda vznikla s Wermachtu
    2.To že jedna o nákupe zbraní s američanom,to je presne ten dôkaz,že je na strane Európy.3 že nechce aby umierali ľudia vo vojne,to sú ruské sračky? Kde majú Ukrajinci brat tých ľudí,keď bude vojna trvať ešte 5 rokov,to ti nevadí.Vyjadnavanim sa dosiahne viacej,ako nezmyselnými vojnami a už to vedia aj USA,to je len otázka času.Prezidentske volby.A štyrmi zákazkami si ty nerob starosti,na to je on a Pele dosť skúsený.Je to konkrétne dosť.Si HNUSNY MANIPULATOR.Len klamstvá polopravdy,domnienky,a nič reálneho s teba nevyjde.

  28. Anonym 2. októbra 2023, 11:30 Pri
    Wehrmacht bol názov ozbrojených síl nacistického Nemecka používaný od roku 1935 do roku 1945. Dneska je ešte stále nacistické nemecko?…Vieš čo toto znamená ked povieš dnešnému nemcovi?…Ak taký Fico s týmto príde na jednanie s nemeckým kancelárom alebo ministrom obrany a k tomu si ešte zoberie nejakú konkubínu ala Trošková, ako to má vo zvyku tak čo si asi ten nemec pomyslí?…
    to isté s američanmi, tak on nakupi americkú techniku, sú to náš partner a zároveň o nich hovorí ako o okupačnej armáde….
    a nikto nechce aby umierali ľudia, ale rozprávať tu o fašistoch na ukrajine je presne to čo hovorí moskva a on kopíruje jej ničim výroky – preto je v tých titulkoch uvedený ako „populist pro-Moscow“….
    zahraničie vidí ako sa vyjadroval počas posledného obdobia a tie titulky sú presne toho obrazom…
    ale inak ako to teda je..ak povie že ani náboj na ukrajinu, si za to aby sme my „nepredlžovali vojnu“, prestali dodávať zbrane, zrušili kontrakty a zavreli zbrojovky?…alebo k čomu nám teda budú?…

  29. To,len novinári a PS neustále šíria klamstvá, že ak bude vládnuť Fico,tak budeme smerovať k Rusku, dajte link,kde Fico tvrdí,že vystúpime z EU,či NATO ..

  30. Nájdi články v novinách,kde pred voľbami novinári strašili,že ak Fico vyhrá voľby,tak Slovensko naberie proruský smer..

  31. Je deň po voľbách a výsledok je známy. Nie len nám doma ale aj zahraničiu.
    Voľby treba zopakovať treba voliť tak aby sa to páčilo zahraničiu. Dobre som to pochopil pán Majko.

  32. Anonym 2. októbra 2023, 13:30 Pri…áno, ale na to nepotrebuje vystupit z EU či Nato, Fico nie je blbý aby seba a svojích oligarchov pripravil o miliardy z EU….takže najdi mi prosím ta články v novinách kde novinári tvrdili že chce vystupit z EU či NATO….

  33. Pardon za preklep. Len že tie hádky nič nezmenia. Právoplatne vyhral SMER. Ľudia si zvolili čo majú. Niektorí sa radujú, no niektorí smútia. Ja osobne mám z toho zmiešané pocity, ale pravda je že každý politik kradne pre seba a svoju rodinu. Ja hlavne chcem le

  34. Pardon za preklep. Len že tie hádky nič nezmenia. Právoplatne vyhral SMER. Ľudia si zvolili čo majú. Niektorí sa radujú, no niektorí smútia. Ja osobne mám z toho zmiešané pocity, ale pravda je že každý politik kradne pre seba a svoju rodinu. Ja hlavne chcem lepšie zdravotníctvo, školstvo,kultúru a lepšie mzdy. Či sa to v nasledujúcich rokoch zmení uvidíme. No zatiaľ platí staré známe chlieb lacnejší nebude.

  35. ☀️☁️Dnes je krásne slnečno, na Slovensku ešte stále neplatí rubeľ, Rusko nás neobsadilo a noviny nezačali vychádzať v azbuke… Napriek tomu sa za tieto nepríčetné hlúposti a klamstvá nielenže nikto neospravedlnil🥴, ale médiá a mimovládne organizácie si bez akejkoľvek hanby naďalej vytvárajú alternatívnu realitu a špinia, koľko vládzu!!!!! Žijeme v demokracii tak to konečne pochopte a prestaňte zase vyryvať.

  36. Vojto Černák ako môžeš povedať že uvidíme či sa niečo zmení. Veď tu bol 12 rokov, okrem korupčných káuz tu nenechal nič, mizerný počet dostavaných km diaľnic, žiadne nemocnice, žiadna verejná infraštruktúra. Nič. A teraz hovoríte, uvidíme či sa niečo zmení? No zmení k horšiemu. Bude sa chcieť pomstiť všetkým ktorí pozatvárali jeho ľudí – vyšetrovateľom, prokurátorom, sudcom. Nič viac, nič menej. Je naivné čakať od takého človeka niečo iné hlavne keď všetkých okolo neho zatvárajú alebo vyšetrujú. A sú veľmi blízko jeho samotného.

  37. Fico za 12 rokov zatal za 50mld dlh v casoch ekonomickej prosperity, Matovic za 2 roky 8mld v casoch pandemie, vojny na UA. Ale Slovak chce istoty a stabilitu

  38. Prvých treba zdaniť živnostníkov sú to odrbávač1 … dnes som mal vodára ~ za sifón zobral 100 éčiek

  39. Voľby rozhodli jednoduchý ľudia od krcmoveho stola a dôchodci. Výsledok vidíme a hlavne tí čo to rozhodli pocítia negatívne následky ako prvý.

  40. Koľkí už zabudli ako Smer odrbal v kauze Váhostav stovky živnostníkov a zlegalizoval zlodejinu desaťročia?

  41. Anonym 2. októbra 2023, 19:52!
    Mnohí nezabudli. Preto mal SMER vo voľbách 22,94 % hlasov. Inak by ich mal najmenej 30%.

  42. NATO je zločinecká organizácia, učili sme sa to v škole už pred 50 rokmi, alebo niekto pozná inú organizáciu, štát, ktorý od II. Svetovej vojny vyvraždil viac ľudí ako štáty z NATO ???

  43. a učili ste sa aj to ako sem západní imperialisté za pomocí větru a mraku poslali mandelinku bramborovou?…asi áno, že…..ale napríklad o tom ako Stalin vyvraždil či nechal na smrť vyhladovať desiatky milionov svojích občanov už asi nie….

  44. Pred 50 rokmi sme boli obsadený rusakmi. Tak je prirodzené že si sa učil o zlom západe. Horšie však je že si sa nad tým nikdy nezamyslel. Medzitým sa životná úroveň na západe dostala tak ďaleko že by sme potrebovali 2 životy aby sme ich dobehli. To je to kritické myslenie ktoré ľuďom chýba. Rus nikdy nikomu prosperitu nepriniesol, svedčí o tom životná úroveň ktorú majú oni sami. Ale tu je už škoda čokoľvek písať.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované