back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rodinný cyklovýlet skončil predčasne. Manžela zozadu nabral starší vodič

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM| Policajti z Dunajskej Stredy vyšetrujú okolnosti včerajšej dopravnej nehody, po ktorej museli záchranári ratovať zraneného cyklistu.

Podľa prvotných informácií mal 73 ročný vodič na aute Chevrolet Cruze predchádzať, na ceste medzi obcami Jurová a Moravské Kračany, skupinu dvoch cyklistov. Pri „obiehacom manévri“ však pravdepodobne nedodržal dostatočnú vzdialenosť od cyklistu a prednou časťou auta do neho narazil. 52 ročný muž stratil kontrolu a s bicyklom spadol na zem. Pri nehode cyklista utrpel viaceré zranenia, s ktorými ho záchranári urýchlene previezli do dunajskostredskej nemocnice.

Policajti vykonali so starším vodičom dychovú skúšku, ktorá prítomnosť alkoholu nepotvrdila. Policajtom muž predložil neplatný vodičský preukaz, ktorý mu na mieste zadržali.

Presné príčiny nehody naďalej polícia vyšetruje.

 

OD ZAČIATKU TÝŽDNA 3 ZRAZENÍ CYKLISTI

- Článok pokračuje pod reklamou -

V pondelok popoludní riešili dopravní policajti z Trnavy hneď 2 dopravné nehody s účasťou cyklistu.

Najskôr došlo k zrážke auta a maloletého cyklistu v Trnave na Cukrovej ulici. 75 ročný vodič policajtom pri kontrole nafúkal 1,19 promile.

Len o pol hodinu neskôr nemal dať vodič auta Škoda Yeti prednosť cyklistovi v obci Dechtice.
Obaja cyklisti skončili na vyšetreniach v nemocnici.

 

2 Z 3 VODIČOV MALI NAD 70 ROKOV

Polícia upozorňuje vodičov aj cyklistov, aby boli na cestách opatrní, dodržiavali dostatočný odstup a aby sa pri vchádzaní na cestu, či už z vedľajšej ulice alebo z cyklochodníka, riadne presvedčili, či tým neohrozia seba alebo iných účastníkov premávky.

Najmä starších vodičov nad 65 rokov upozorňujeme, aby pravidelne absolvovali povinné lekárske prehliadky a potvrdenie od lekára mali pri každej jazde pri sebe. Rovnako si pred tým, ako sadnete za volant zvážte, či váš zdravotný stav a schopnosti sú dostatočné na to, aby ste bezpečne dorazili do cieľa. Zároveň žiadame príbuzných, aby v prípade, že vedia o zníženej schopnosti šoférovania u svojho blízkeho, mu za volant nedovolili sadnúť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované