back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Počas leta sme odviedli obrovský kus práce, aby naša škola udržala krok s 21. storočím

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď /  Škola je kľúčovým pilierom budúcnosti, nakoľko má značný vplyv na celkový rozvoj žiakov. V ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi si uvedomujeme, že okrem iného moderný, bezpečný, udržiavaný interiér či exteriér školy má dopad na vzdelávanie, správanie sa žiakov či sociálne vzťahy, a preto sme počas leta investovali okrem financií aj značnú časť energie zamestnancov do obnovy prostredia školy.

Nakoľko v decembri 2023 uplynie 60. rokov od zriadenia školy, výmena elektro rozvodov v pôvodnej budove bola nevyhnutnosťou. Prvá etapa rekonštrukcie sa uskutočnila v lete 2022 a počas tohtoročných prázdnin sme vymenili staré elektrické rozvody a svietidlá aj v druhej časti budovy. V súčasnosti využívame vo vzdelávacom procese počítače, projektory, interaktívne tabule, tablety a iné digitálne technológie oveľa viac ako v minulosti. Rekonštrukcia nám umožnila prispôsobiť infraštruktúru aktuálnym potrebám s dopadom na efekt a kvalitu vzdelávania. Na odstránení havarijného stavu sa finančne podieľalo ministerstvo školstva a zriaďovateľ školy mesto Sereď.

Napriek tomu, že druhá budova školy je o desaťročia mladšia, zápasí s mnohými problémami. Počas leta sa nám podarilo vďaka finančnej investícii mesta Sereď odstrániť vlhkosť zo stien v šatniach a sociálnych zariadeniach pri telocvični. Priestory boli zaizolované, vymenila sa dlažba, obklady a celý priestor sa vymaľoval.
V školskej jedálni problémy s izoláciou strechy a podlahy spôsobili presakovanie vody a následné vlhnutie podlahy i stropov. Pri odstránení havarijného stavu sa opravila časť strechy, vyspádovala sa, zaizolovala a obložila novou dlažbou podlaha vo výdajni. Odstránili a vymenili sme oduté obklady v skladoch a kuchyni. Okrem priestorov kuchyne, skladov, kancelárií či chodieb sa nám na budove B podarilo vymaľovať aj triedy, z ktorých odchádzali žiaci 9.ročníka.

Vďaka finančnej podpore Rodičovského združenia Amosko, ktoré dlhodobo so školou spolupracuje na organizovaní letných táborov a sponzorského príspevku, sa nám podarilo zakúpiť nábytok do niektorých tried 1., 5. ročníka a oddelení školského klubu detí. Prostredníctvom finančného výťažku z Dňa rodiny, ktorý koncom minulého školského roka organizovalo rodičovské združenie sme čiastočne zrekonštruovali a vybudovali druhú dielňu potrebnú na vyučovanie techniky. Z finančných prostriedkov, ktoré prostredníctvom 2% z daní škole darovali zamestnanci, rodičia a priatelia školy sme zakúpili dataprojektory a interaktívnu tabuľu do tried 1. aj 2. stupňa.

Koncom minulého školského roka škola získala grant na vybudovanie jazierka s fontánami na solárnu energiu, a počas letných prázdnin, vďaka sponzorom, sa nám podarilo upraviť okolie jazierka. Osadením lavičiek vznikol priestor vhodný na vzdelávanie či oddych. Gabionové záhony okrem estetickej funkcie čiastočne zachytávajú dažďovú vodu v prechode medzi školskými budovami.

Ďakujeme všetkým zamestnancom, žiakom a priateľom, ktorí najskôr priestory vysťahovali a pripravili na rekonštrukciu a následne pomáhali pri upratovaní a zariaďovaní obnovených priestorov. Ďakujeme ministerstvu školstva, mestu Sereď a sponzorom za investovanie do bezpečnosti a modernizácie školy. Počas leta sme odviedli obrovský kus práce, aby naša škola udržala krok s 21. storočím.

- Článok pokračuje pod reklamou -

PaedDr. Paulína Krivosudská

zdroj: FB/ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Tak to teda klobúk dolu, urobili ste kusisko práce. Nech sa tam u vás detičky cítia dobre a nasavajú múdrosť do budúceho života.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované