back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Aj regenerácia vnútrobloku na Ulici D. Štúra II sa už začala

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Pár dní po zahájení prác na Garbiarskej ulici sa začalo pracovať aj na ulici D. Štúra II. V obidvoch prípadoch mesto realizuje regenerácie svojich zastaralých sídlisk a to z externých zdrojov. Obyvatelia aj návštevníci musia strpieť stavebný ruch, do konca roka však utíchne.

Dlhoočakávané práce na sídlisku D. Štúra II sa začali. Aj keď radnica plánovala ich spustenie podstatne skôr, k čomu na jar tohto roka aj vykonala prípravné terénne práce, tak kvôli neočakávaným komplikáciám pri verejnom obstarávaní sa práce rozbehli až teraz.

Plochy vnútrobloku sa stali staveniskom. Etapovo plánované práce budú spočívať v obnove chodníkov, verejného osvetlenia, v prestavbe zelene, v osadení mobiliáru a prvkov urbánneho dizajnu, čím sa sídlisko stane zaujímavejším. Cieľom je, aby verejná plocha prevádzkovo, esteticky a funkčne spĺňala nároky na moderný exteriér a aby sa na sídlisku znížila prašnosť a hlučnosť. Obyvatelia aj návštevníci sa môžu tešiť aj na nové detské a workoutové ihrisko.  

Dva súbežne realizované projekty regenerácie sídlisk v Seredi sú v hodnote približne 1,4 milióna eur, ktoré Sereď získala z Európskej únie. Mestská pokladňa prispeje päťpercentným podielom.

Mesto Sereď týmto prosí užívateľov verejných priestorov v rekonštrukcii o rešpektovanie pokynov, ktoré sú na staveniskách a obyvateľov okolitých bytových domov prosí mesto o trpezlivosť a pochopenie. Predpokladané ukončenie prác na obidvoch sídliskách je do konca roka 2023.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

foto: Oddelenie realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania, práce na ulici D. Štúra II., regenerácia vnútrobloku

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. možno že sa mýlim, ale nevidím tam žiadny cyklochodník ktorý mohol byť už od tekomu až po kino… popri školke nevidím parkoviská, ktoré by sa tam vošli.. to ozaj nikto neuvažuje?

  2. Zbytočná reakcia. Ak sa už robí revitalizácia, jednoducho si to žiada aj cyklochodník, jednoducho je to prvok, ktorý patrí k modernizácii miest a obcí.

  3. Poznanie je také ,že ľudia budú chodiť domov TAM, kde to majú najbližšie !!! A nie podľa predstáv „architekta “ !!! Škoda rozrytej zelene na Garbiarskej pri detskom ihrisku a tak podobne!!! Je to na smiech…

  4. Ja len dufam ze sa tam zachova ihrisko urcene basketbalu- bola by velka skoda o neho prist. Roky sa na nom deti hraju . A ze sa zmodernizuje to detske ihrisko a vytvori sa viac priestoru pre bezpecnu hru deticiek.
    Tiez by mohli vytvorit a ohradit miesto pre vencenie psikov kde by sa mohli volne pohybovat , bo Inde vo svete je to bezne .

  5. bez cyklochodnika to ani nema zmysel, kludne aj nech je oddelený od ineho chodnika zeleňou. Ale mal by tam byť.
    Druhá vec, ľudia majú naučené určite „skratky“ bolo by skvelé keby skôr jak to rozryli, si och pozreli a rešpektovali a nie že nadr#ú zelene a cesty halabala a ľudia budú klučkovať cez parčíky jak zajace… aj tak potom zdupú zeleň, zas bude milión komentárov že sme necivilizovaní

  6. Cyklochodnik budez druhej strany od jedneho mosta az po druhy. A preco by mali byt skratky? Ako je u nas zvykom, tak za chvilu budu ludia robit skratky na skratky a zelen nebude ziadna

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované