back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sumčiarske preteky na počesť Miloslava Hracha a Milana Šuhaya – dvoch rybárov srdcom aj dušou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Tretí ročník Sumčiarskych pretekov sa konal od 14. do 17. septembra 2023. Pravidelnými usporiadateľmi sú priatelia a obchodní partneri Miloš Hracho a Ondrej Šuhay, ktorí sa rybárčeniu venujú už dlhé roky.

Rybárske preteky majú pre nich špeciálny význam. Obaja totiž pochádzajú z rodín, kde rybárstvo bolo vášňou ich otcov a tento koníček sa rokmi preniesol aj na nich. Preto každoročne organizujú rybársky memoriál na počesť svojich otcov, ktorí boli skutočnými rybármi srdcom aj dušou – Miloslava Hracha a Milana Šuhaya. Spomienky na nich a spoločné rybárčenie sú pre nich cennými pokladmi, ktoré si chcú uchovať aj v ďalších rokoch.

Preteky sú otvorené pre každého, kto má aspoň trochu záujem o rybárčenie. Tento rok sa prihlásilo 12 tímov:

Veterán team Šintava
Fish on team
Tectum siluro
Team biely sumec
Oklay team
Team zelený blesk
Team black cat Šintava
MTO Harcsa team
Predátor team Sereď
Slovakia Waller team
SP Team Remu
LFM team

Súťažným tímom sa za uloveného sumca nad 50 cm počítal 1 bod za 1 cm. Tzv. bonusovými rybami boli zubáč a šťuka v prípade nerozhodného stavu alebo neulovenia cielenej ryby (aj sumec pod 50 cm). Jedinečnosť týchto pretekov spočíva aj v ich pravidlách. Každá ulovená ryba totiž musela byť pustená späť do vody, aby žila ďalej svoj život. Je to prejav rešpektu voči prírode a rybám samotným. Jednoznačne najväčší úlovok sa podarilo uloviť tímu Biely sumec, ktorý zabodoval sumcom s mierou 236 cm.

Víťazom pretekov sa stal tím Fish on, druhý bol tím Biely sumec a tretí Oklay team.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Usporiadatelia Miloš a Ondrej veria, že sa ich rybárske preteky stanú tradičným podujatím pre rybárov z celého regiónu. Chcú, aby sa stali miestom, kde sa ľudia stretávajú, spoznávajú a relaxujú v lone prírody. A s týmito výnimočnými rybárskymi pretekmi majú všetky predpoklady na to, aby sa to podarilo.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované