back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„ADVOKÁT MEDZI ZVERMI alebo OD SLOV K REÁLNEMU NÁSILIU“ píše advokát Kubina

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Polarizáciu spoločnosti, resp. časti občanov po posledných troch rokoch spôsobuje úplne všetko dianie okolo nás. Otázka je, čo je príčinou polarizácie spoločnosti, keďže dôsledky poznáme.

Už z diskusie pod komentárom uverejneným v rubrike „Tak to vidím ja“ niektorí jedinci nie sú schopní a zrejme ani ochotní diskutovať k veci, ale útočia na autora s iným názorom, akí majú oni, ba dokonca sa nájdu primitívne individuá priamo sa vyhrážajúce príchodom Roberta Fica k moci dokonca aj samotnému médiu a jeho vedeniu.

Na druhej strane je to dobre, keďže práve tento druh úmyselného konania verejne u konkrétnych ľudí ukazuje kto presne podporuje stranu SMER-SSD a aké názory takýto jedinec predstavuje.

Ako obyčajne v diskusii diskutujúca väčšina maximálne aktívnych jedincov nedokáže ani len identifikovať v čom je problém v zaznamenanom incidente. Tí úplne jednoduchí dokonca verejne podporujú fyzický útok poslanca Národnej rady a advokáta na iného poslanca Národnej rady v priestoroch jeho vozidla, pokus o odcudzenie (možno právna kvalifikácia v taktom prípade mala byť aj prísnejšia) cudzej veci a ničenie cudzieho majetku.

Som rád, že v takto vážnej veci – zdôrazňujem mimoriadne vážnej veci, stanoviská zaujímajú aj renomovaní právnici.

Stanovisko advokáta Kubinu k uvedenému incidentu zverejňujeme v plnom znení:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Peter Kubina:

„ADVOKÁT MEDZI ZVERMI alebo OD SLOV K REÁLNEMU NÁSILIU

Pozrime sa na včerajší násilný incident pána advokáta Róberta K. (na obrázku) z trochu iného uhla (zo záznamov je zrejmé, kto fyzickú časť incidentu začal a kto sa bránil):
Pán advokát Róbert K. aj so svojimi kolegami sa už dva roky na svojich tlačovkách pohoršujú a opúšťajú nad tým, ako zákerní grázli z NAKA Čurilla, Ďurka a ďalší, ktorých nazývajú aj zvermi alebo čvargou, v súkromí za zavretými dverami vulgárne nadávajú a vedú hlúpe reči o tom, ako by (zdôrazňujem “v súkromí” a “ako by”, pre menej chápavých – “nie naozaj”) niekoho zavreli, prípadne nakopali do nejakej časti tela alebo mu podpálili auto. “No fuj, takéto zvieratá v policajnom zbore, to je hanba, musia skončiť,” pohoršujú sa advokát Róbert K. s kolegami.
Včera ten istý advokát Róbert K. na verejnosti, za prítomnosti kamier a občanov, zvolajúc “Takú ti najebem!”, násilím vnikol do priestoru cudzieho motorového vozidla a fyzicky napadol (pre menej chápavých – “vykonal to”) poslanca NR SR, ktorého zároveň násilím obmedzoval na osobnej slobode v úmysle zmocniť sa jeho majetku iba preto, že tento poslanec si dovolil na verejnom priestranstve prezentovať (nenásilným spôsobom) iný názor, ako zastáva advokát Róbert K.
Áno, ide o toho istého človeka, ktorý sa už dva roky za kecpultom a do kamier verejne pohoršuje nad nemorálnosťou vyšetrovateľov NAKA, ktorí iba viedli hlúpe chlapské reči (zdôrazňujem – iba reči) v súkromí a nazýva ich verejne zvieratami. Tak keď sú títo vyšetrovatelia podľa neho zvieratá, bolo by zaujímavé dozvedieť sa, ku ktorému živočíšnemu druhu a na ktorý evolučný stupeň by po svojom včerajšom násilnom útoku na poslanca parlamentu zaradil sám seba.
Tento pán sa verejne prezentuje ako advokát a ctihodný člen Slovenskej advokátskej komory, a preto si myslím, že by sa malo od neho vyžadovať, aby sa ako advokát aj správal (aspoň na verejnosti). Ak by ktorýkoľvek iný advokát na verejnosti násilne fyzicky napadol inú osobu, bol by nepochybne disciplinárne stíhaný a predpokladám, že aj veľmi prísne potrestaný (možno aj podmienečným vylúčením z komory). Uvidíme teda, či zákon a etické pravidlá advokátskej komory platia pre každého.
Všimnite si ešte ten vývoj posledných rokov: Najskôr sa advokát Róbert K. so svojou družinou obvinených a podozrivých vyhrážali im nepohodlným ľuďom (napr. sudkyni Záleskej, sudcovi Klimentovi, prokurátorom Lipšicovi, Repovi a Šúrekovi, vyšetrovateľom NAKA) len slovne spoza kamier z tlačoviek s gestapáckymi kabátmi a prehrávaním zostrihaných nahrávok súkromných rozhovorov. Potom to začali robiť osobne účasťou na rôznych podujatiach, kde niektorí z týchto ľudí vystupovali (napr. festival Pucung, diskusie Mareka Vagoviča, prezentácia knihy Petra Bárdyho a podobne). Dnes už iných ľudí – názorových oponentov sami fyzicky napádajú priamo na ulici (zatiaľ “len” pästne), obmedzujú ich násilím na osobnej slobode, poškodzujú cudzí majetok, chcú sa ho násilím zmocniť a neboja sa dokonca násilne vnikať ani do priestorov, kam ani štátne orgány nemôžu vstúpiť bez úradného príkazu, prípadne splnenia iných prísnych zákonných podmienok (auto je taký priestor). Čo môžeme čakať nabudúce? Útok so zbraňou? Únos? Rukojemnícku drámu? Treba nám pre istotu začať nosiť zbrane? A ako sa to asi tak skončí? Máte pocit, že už dlho tu nikoho nezabili?“

Zdroj: FB

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Anonym 14. septembra 2023, 18:49 – Kto ho obhajuje? Ani tu, ani v predchadzajucom clanku som nevidel ziadnu obhajobu Matovica. Poukazuje sa len na konanie “pana” Kalinaka. Je uplne jedno kto by tam vyhukoval do megafonu. Na sankciovanie za parkovanie bola tam policia. Tak isto policia mala riesit aj megafon.

    Uz na MDZ v Nitre, ked chlapik zacal s kritikou Smeru, sef Fico verejne do mikrofonu vyzval ludi aby zobrali dazdniky a vyhnali ho von.

  2. Anonym 14. septembra 2023, 19:11 – niekto voli blaznov a niekto mydlicov baranov, aj takejto pravde sa treba pozriet do oci

  3. Už aj vy sa tu osočujete ako naši politici? Sú vám príkladom, že ich nasledujete? Každý má slobodnú voľbu voliť koho chce a komu dôveruje. Ale že po voľbách prichádza rozčarovanie, je to už u nás bežný jav. Kto vidí komu pod jeho masku pod ktorou sa skrýva? Ešte niekto splnil dané sľuby, ktoré dával pred voľbami? Nikto. Oni kašlú na nás a veľmi rýchlo zabudnú čo sľúbili. Bijú sa o moc, ako supy o zdochlinu. Z týchto našich svárov len ťažia a preto rozvírujú nepokoje medzi ľuďmi. Kto veľa sľubuje, tomu neverte!

  4. Uc aj Matovicovi dopina, ak nebude v parlamente, nebude ani imunita a tych 20000 ludi si bude musiet odsediet. Cirkus s blaznom si este dva tyzdne uzijeme 🙂

  5. Fakt není koho voliť na Tom Slovensku Ficovi a Pelemu a Matelkovi hlas nedám pokiaľ bude našich politikov hnať do vlády prospech a Mamona zatiaľ to bude s nami zle

  6. Politikov treba menit jak ponozky, ak vas sklamal jeden alebo druhy volte tretieho. Vzdy je na vyber.

    Pre Pre Ja 15. septembra 2023, 6:51 Pri 6:51
    Spisiak so Simeckom je v pohode volba. To ze ty si negramot a inklinujes k lokal mladsej mafii zo strednej skoly ako je Mazurek a spol vypoveda o tvojej inteligencii. Ti dementi mali moznost ukazat ako vedia spravovat v Banskobystrickom kraji, chod sa tam spytat preco ich nezvolili 2x, take rodinkarstvo totizto uz dlho nezazili. Fasistov moze volit len naruseny jedinec.

  7. normálnemu človeku ktorý má morálne hodnoty je priam jasné že tu v tomto článku a zdielaniu niečo smrdí. Ako sa hovorí „ruka ruku myje“. A toto porekadlo asi vystihuje všetko.

  8. Seredan 15. septembra 2023, 7:22 – ktore su to tie moralne hodnoty normalneho cloveka? Ze sefko na MDZ v Nitre vyzyva pritomnych aby hnali von kritika Smeru s dazdnikmi? Alebo ze dvaja tlcu jedneho za “parkovanie na chodniku”?

  9. Seredan 15. septembra 2023, 7:22 Pri 7:22
    Ty mas tu drzost sa povazovat za normalneho?
    Alebo ten dement vyssie, co trepe o imunite?
    A toto ma volebne pravo.

  10. Ako sa vyjadril dotyčný právnik keď Mečiar napadol novinára za nevhodnú otázku? 🤔 Môžeme poďakovať bývalej vláde, že svojou „ne“ schopnosťou vracia Fica na piedestál.

  11. Karol 15. septembra 2023, 8:23 – podakovat sa mozme akurat tak mediam. Ktory iny politik bol tolko prepierany v mediach ako Matovic? Fico za 12 rokov vsetkych kauz nedostal tolko pozornosti ako Matovic za 3.
    A aj ked si spocitame Sputnik, loteriu a pripocitame aj 500€ za volby ktore nebudu, stale sa nepriblizujeme k sume ukradnutych za Fica za rovnake obdobie. Nehovoriac pre objektivitu o tom, ze taky Matovic okrem nenavisti z toho nemal nic materialne pre seba, na rozdiel od Fica.

  12. Blázon prišiel robiť rebeliu v nádeji že získa percentá pre stranu olano. Len chudák môže obhajovať záujmy blázna.

  13. Anonym 15. septembra 2023, 9:59 – a pokrytci, ktori zaviedli zakon a papiere pre migrantov usporiadali tlacovku a bojkotovali mimoriadnu schodzu na vyriesenie problemov s migrantmi. Ako oznacime toho kto haji zaujmy zlodejov, pokrytcov, mydlicov baranov a najnovsie aj nasilnikov?

  14. Sered 15. septembra 2023, 12:43 – uz ti to bolo vysvetlene milion krat – porusujes pravidla diskusie. Nechovaj sa jak dobytok v kocke po 6 pivach a 4 borovickach.

  15. Ja viem, ja ne­mám ta­ký me­diál­ny vý­tlak ako ty. O mne pa­ni Mo­ni­ka ne­pí­še ako o vý­bor­nom práv­ni­ko­vi s vy­so­kým kre­di­tom. Vždy som sa však sna­žil ro­biť prá­vo vec­ne a sluš­ne. Te­raz je ale asi ta­ká do­ba, že za prav­du da­jú mé­dia to­mu, kto kri­čí viac. Ja však ve­rím, že tá­to do­ba po­mi­nie a nas­ta­ne do­ba vec­nos­ti.

    Tvoj ko­le­ga z men­šie­ho krajského mesta.

  16. Vraj uz maju dohodnuty oficialny suboj na 3 kola v oktobri v Komarne. Pravidla MMA. Toto bol prvy stand off.

  17. Komuš aparát ovládali somári, demokratický systém ovláda banda zbohatlíkov ktorý financujú jednotlivé strany, vieme prečo investícia sa musí vrátiť. Chudák volič ide voliť volov v nádeji že bude lepšie. Volič po voľbách prehrá oligarcha sa nabalí. Obyčajný človek je za chuja v demokratickom zriadení presne ako za komušov.

  18. brego 15. septembra 2023, 22:06 – Fica zas volia senilni dochodci a nevzdelana luza, co neovlada ani svoj materinsky jazyk.

  19. Anonym 16. septembra 2023, 8:30 Pri 8:30
    Aj tvoji rodičia a starí rodiačia su luza čo neovláda materinsky jazyk…? Aj ty raz budeš luza…
    toto je teda prístup, fakt kto nie je s nami je ptori nám a treba im vynadať do luzy a nevzdelencov…
    Toto presne nás tu čaká ak vyhrá PS a im podobní…

  20. Anonym 16. septembra 2023, 9:02 – takze do psychicky chorych a primitivnych ciganov je ok niekomu nadavat. Chytrak precitaj si najprv prispevok brego 15. septembra 2023, 22:06 a potom si ber do ust mojich rodicov a starych rodicov. Ti na rozdiel od hentoho aspon vedia/vedeli dat spravne i v nominative mnozneho cisla a nie su senilni aby volili Fica.
    Co nas caka ked vyhra Fico sme uz videli, mrtvy novinar, dvaja politici bijuci jedneho, skorumpovani skoro vsetci od policajtov az po premiera atd.

  21. 9:35 na politiku sa dal tzv. advokát para, je na každej tlačovke hranola, dáva pozor a rady, aby náhodou sa na tých tlačovkách mafia neprekecla

  22. Anonym 16. Septembra 9:31
    A co nas caka pri Matovicovi, to sme pocitili vsetci. Presne to iste co si pisal v poslednej vete pri Ficovi. Cela vlada skorumpovana, kseftiky, vsetko dostavali kamoskovia, znami. O tych verejmych obstaravaniach ani radsej nehovorme. Nenavist voci lgbti+, neustale rozdelovanie spolocnosti, vrazda dvoch nevinnych prislusnikov lgbti+komunity. Treba pokracovat?

  23. Ako cez kopirak 16. septembra 2023, 13:53 – pokial viem, tak pri vrazde v teplarni bol Heger premierom. Neviem o tom, ze by Heger vylozil milion v kesi na stol. Tak isto neviem o tom, ze by Hamran ako prezident PZ zboru vyslal na miesto cinu svojho Krajmera. Neviem o tom, ze by od zjavneho motivu by obracali vysetrovanie smerom na drogovych dilerov zo Serede, alebo Taliansku mafiu. Neviem o tom, ze by vrah nazyval Hegera sefom. A v konecnom dosledku chcel zastrelit aj Hegera.
    Ked hovoris o korupcii a verejnych obstaravaniach, daj sem sumar za Olano a ja sem dam sumar za Smer a porovname to.
    Trochu si mimo chlape.

  24. Pán Majko, pri konflikte na Ukrajine viete ihneď identifikovať agresora ale pri Matovičovi sa stáva z agresora obeť. Aká schizofrénia, aký paradox.

  25. Paradoxy doby 16. septembra 2023, 16:12 – Matovic trhal Kalinakovi mikrofon a tahal ho z auta? Matovic ho drzal za ruky, kym dalsi olanovec mu daval po hube?
    Peknu schizofreniu si tu predviedol.

  26. To vies, to su tie paradoxy doby. Kurwy, ktore dodrbali stat za poslednych 12 rokov sa znova dostanu k hrantu, lebo hentake tupe telce maju volebne pravo.
    Z troch stran boli tocene videa ako igi popular dostaval po papuli, ale robko povedal, ze igi napadal, tak to tak mosi byt. Jediny Boris to pomenoval spravne ako dobre zahrana zivotna rola igiho, ale to dezolati od bolsevika nespoznali. A hrali v prospech igora.

  27. Nezastavam sa Matovica a je mi ukradnutý, avšak ma desí že ľudia nevidia rozdiel medzi verbálnym útokom (resp. provokáciou) a fyzickým útokom…

  28. Vrana k vrane sadá.. znie to pekné slovenské porekadlo. Takže , každý bude voliť toho kto mu je najbližší . Ale keď mám povedať pravdu, tak radšej pôjdem v aute bez brzdy, dolu kopcom zo zlodejom, ako z bláznom a psychopatom…

  29. Ale prečo si si vyber tých šoférov obmedzil len na bláznov a zlodejov keď v ponuke máš ďalších x jazdcov?

  30. Lebo je obmedzený. Buď Matovič alebo Smer. Iná možnosť pre neho neexistuje. Dokonca sa dá voliť aj OĽANO bez Matoviča, ale to by musel chápať princíp krúžkovania.

  31. Ratafak, ty si tak naivný alebo sa len tak robíš? Daj sem takého politika resp. kandidáta ktorý nepatrí do tých dvoch kategórií. To by si musel prinajmenšom vymeniť celý národ!!!!

  32. Tak ale my sme ti ktorí si do parlamentu volia opakovane zlodejov a bláznov…preto ten počet relatívne prijateľných je malý, väčšina slušných ľudí si nechce spinit ruky s politikou…vybrat sa myslím ale stále dá…je napríklad Majersky či Šimečka zlodej alebo blázon?

  33. Ľudský mozog je úžasný orgán. Pracuje na plné obrátky 24.hodín,celý týždeň aj celý rok a to od narodenia až do chvíle než sa rozhodne voliť PS !

  34. Bolo krásne sledovať ako blázon z TT dostal do huby,no včera to bolo ešte krajšie ako bláznov najlepší kámoš Jožko P. dostal na hlavu surové vajce. (škoda že to nebol záprdok).
    Teraz by mali stávkové kancelárie uzatvárať stávky kto bude další.
    A možno sa niečo ujde aj zapredanej palácovej princeznej.

  35. Raťo, ďakujem za tých 2 kandidátov. No k veci: Majerský nazval nejaký problém „PLIAGOU“, na druhej strane nezareagoval na vyčínanie v trnave ohľadom náboženskej problematiky. Šimečka v debate ohľadom migrácie sa tvrdí, že je treba chrániť vonkajšie hranice EU. S tým plne súhlasí. No o tom sa vie už niekoľko rokov a nič sa s tým nerobí. Nezaznamenal som v europarlamente z jeho strany žiadnu aktivitu na riešenie tohto vážneho problému. Raťo, aj ja tvrdím, že slušný človek v dnešnej dobe nemá v politike miesto. Pokiaľ viem po revolúcii vstúpil do politiky jeden slušný človek, a ten z toho dostal infarkt /L.CH./

  36. Senior80..ako na 100% dokonalý politik a ani človek neexistuje….chcel som napísať jedného liberálneho a jedného konzervatívneho politka a títo dvaja mi z nich prišli najrozumnejší aj keď k jednému či druhému určite mám vyhrady…..ale nezaradil by som ich ani do kolonky zlodej, ani blázon…zrovna migranti sú teraz taká vďačná predvolebná téma, po volbách to stíchne (na nejaký čas), my máme omnoho vačšie problémy ako migranti, ktorých tu ešte 2-3 týždne dozadu neriešil nikto…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované