back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredský cukrovar začal cukrovarnícku kampaň. Pred podnikom stojí výzva spracovať cca milión ton repy!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Tohtoročná cukrovarnícka kampaň v Seredi už začala. Seredský cukrovar tak začal nepretržite produkovať z cukrovej repy cukor. Jedná sa o činnosť, kedy nákladné autá budú privážať cukrovú repu do cukrovaru, ktorá je dôležitá k produkcii cukru, keďže cukor vzniká v jej tele procesom fotosyntézy. Úlohou cukrovaru je extrahovať cukor z repy a očisť ho tak, aby bol vhodný na konzumáciu.

Na zahájenie kampane bola pozvaná aj zástupkyňa primátora mesta Sereď Ing. Mária Fačkovcová, ktorá uviedla:

„Naše mesto je už dlhé desaťročia spojené aj so seredským Cukrovarom.
– Je s ním spojená aj naša história už od roku 1908. Dokonca aj počas vojny jeho prevádzka nebola prerušená.
– Je s ním spojená aj naša súčasnosť. Dáva zamestnanecké príležitosti mnohým naším obyvateľom a počas „cukrovarskej kampane“ ďalším cca 90 záujemcom.

Verím, že s ním bude ešte dlhé desaťročia spojená aj naša budúcnosť.
Som vďačná za dnešné pozvanie od vedenia podniku byť pri zahájení aj tohtoročnej kampane, ktorú tradične symbolicky odštartovalo zapálenie vápenky .

Prognózy poukazujú na to, že tohtoročná kampaň bude mimoriadna. Pred podnikom stojí výzva spracovať cca milión ton repy!!!

Prajeme Cukrovaru, aby tohtoročná mimoriadna kampaň bola úspešná, aby ju bez problémov zvládli a aby naše „spolužitie“ v našom meste ďalšími rokmi stále viac a viac silnelo“.

- Článok pokračuje pod reklamou -
zdroj: FB/Ing. Mária Fačkovcová
zdroj: FB/Ing. Mária Fačkovcová

– – –

zdroj foto: Slovenské cukrovary s.r.o.
zdroj foto: Slovenské cukrovary s.r.o.
zdroj foto: Slovenské cukrovary s.r.o.
zdroj foto: Slovenské cukrovary s.r.o.
zdroj foto: Slovenské cukrovary s.r.o.
zdroj foto: Slovenské cukrovary s.r.o.
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ale nehovorte. A človeka čo tam odrobil roky na kampani ste odpísali jak malého chlapca! Takto si vážite ľudí. Všetko je to o známosti! Chudák chalan mohol sa snažiť a už tam mohol a mal mať stále miesto. Miesto toho ste mu napľuli do tváre, takže sa môžte hanbiť a nie tu dávať takéto články. Ešte že výzva pracovať. A on chcel a nemôže, pretože ste sa tak rozhodli a dosadili ste niekoho iného. Ako srry ale na takéto veci mám nervy!

  2. Prosím Vás neviete čo syčalo cez celý výkend na Trnavskej lebo sme nemohli celú noc spať ako keby to išlo z pečivarní dík

  3. Nič si z toho nerobte No toto 11:08
    Mňa vyhodili z cukrovaru za banálnu somarinu a tiež to tam nikoho netankuje…

  4. Pre 11:57. Hej šak plno šikovných ľudí od tiaľ vyhodili, pretože koľkokrát boli šikovnejší ako kmeňoví zamestnanci. Bohužiaľ konexie robia svoje. Len ma štve že plno šikovných chalanov čo na to mali totálne osierali. Keď stará garda odíde, budú plakať.

  5. staci sa pozriet do obch. reg. ako novodobe vedenie vytunelovalo povodny Cukrovar, ktory odstavili na vedlajsiu kolaj a novy akoze investor Agrana teraz lyze smotanku v uplne inej firme ako bol povodny Cukrovar resp. Slovenske Cukrovary alebo Cukrovar n.p.

  6. Len by ma zaujímalo koľko majú obyvatelia Serede z takejto environmentálne zatazujucej fabriky okrem daní z príjmu pre mesto. Nemám žiadne relevantné info, tak ak niekto vie budem rád ak sa s podelí. Vo vyspelých krajinách to je bežné že vďaka podnikom sú úspešné v prosperite a budovaní obce a miest v spoločenskom záujme.

  7. Akurat vyrevuje rozhlas ze tam hladaju zamocnika za sedem eciek na hodinu. ZAMOCNIKA ! za taku ,,mzdu,, im tam nepojdu ani ti migranti. Aj kopaci z osad beru viac. Nechapem ako moze byt ludom luto ze tam nepracuju. A ti co odisli mozu byt len radi a najst si pracu za slusnu mzdu. Rok co rok len hladaju ludi…

  8. Pre Tom 13. septembra 2023, 13:50 Pri 13:50
    idiot si ty a riadny.
    ty bulo, ako si myslis, ze sa tie tony repy dostanu do cukrovaru?
    a potom vyvoz toho bordelu po spracovani, a ten hnus z kalovych jam…

  9. Staci sa pozriet do rakuska ako vyzera agrana cukrovar. Tento seredsky je oproti nemu neometená cigánska chatrč. Ved to by mala byt reprezentativna budova podniku a div že sa nerozpadne 😅
    Za 20 rokov to zabalia a sered si tam postavi aquapark

  10. Pre … Tak sú tam aj ľudia čo to tam mali radi. Kolektív, sedenia, prostredie a nie len mzdu. Znie to divne ale je to tak.

  11. Pre Anonym 15:09

    Chapem,dobry kolektiv je velke plus,clovek s nim travi tretinu dna. To prostredie,neviem,neviem,videl som skoro cely cukrovar aj zvnutra,ale ako prijemne prostredie na pracu mi nepride. A ked tam ludia budu mat slusnu mzdu,tak si ako kolektiv kludne mozu zajst posediet spolu kazdy mesiac-v byvalej firme sme to tak mali. Ked ta praca bavi a,ked mas,dobrych kolegov a tu slusnu mzdu,tak sa do tej prace aj tesis. Ale to firmy na Slovensku este nepochopili,ze spokojny zamestnanec je aj vyborny zamestnanec a prinos pre firmu.

  12. Pre anonym 15:56

    Poznám chalana čo tam odrobil neviem 6, 7 kampaní. On má chudák ľahší autizmus. Nebudem menovať o koho sa jedná, ale je to dobrý chlap. Keď bola najväčšia Covid vlna a veľa ľudí odpadávalo a bolo PN on bol ako nezmar. Dokonca sa chopil práce manipulanta a makal ako fredka. Pomáhal zamočníkom, elektrikárom, údržbárom a všetkým. Dokonca robil veci intuitívne, pretože ho odmietali zaškoliť a verím že by veľa ľudí schoval do vačku. Nie je manuálne najzručnejší, ale vedel veci predvídať dopredu ako sa stali. A to ho zdobilo. Bavili sme sa raz pri pive nesnaž sa tak oni ťa aj tak nezoberú a aj tak bolo. Počas kampane mu húckali jak si ho vážia aký je skvelý a ochotný, že bez neho by ani kampaň neskončila. Lenže to boli len motivačné slová, aby kampaň dokončil. A autista také veci doslova nechápe. Na ňom to ani moc neni poznať. Je vtipný, ochotný, zábavný ale aj skromný a vie si ľudí čo zbožnuje, vážiť, pomôcť im a poradiť. A vtedy ho to strašne odrovnalo. No ešte jednu kampaň odrobil a stále dúfal že si ho zavolajú a nechajú no oni ho majú ťažko na háku :(. Takýto človek sa bárs kde nechytí a potrebuje proste prostredie, ktoré mu vyhovuje a vie sa s ním stotožniť a podať 100% výkony. On makal aj na 130% aj tak sa na neho vykašlali. Teraz je chudák v zlej životnej situácií bol ochotný tam ísť a nezobrali ho ani len na tú kampaň, lebo veď konexie a známosti spravia veľa. Nuž podobných prípadov je v cukrovare viacero. Urobili maximum aby ostali a ostala im kamenná tvár. Je to hrozné a priam až nechutné ale takto to tam chodí. Dúfam že pár kompetentným ľudom sa toto správanie vráti a karma ich dobehne!

  13. 16:13 Ako sa volal ten chalan??? To je naozaj na zamyslenie. Ľuďom ako on by sa malo pomáhať, nie im ubližovať.

  14. Pre anonym 18:23

    Nie volal sa, ale volá sa, lebo ešte stále žije :). Volá sa Vojto a už som povedal naozaj dosť.

  15. Prepáč ty nie si idiot ale ty si mega super špica tsunami degeš… tie tony žrádla čo kupujú ľudia v marketoch sa tam ako dostanú? Silonky čo nosíš z vietnamu sa ako dostali na tvoje neoholené nohy… škoda písať … si pako

    Najlepšie spravíš keď si všetko dopestuješ sám ale pozor bez techniky len ručne ako dakedy prípadne pár volov a pluh a ty im budeš šéf

  16. Asi bývaš na vonkajšom rade a ten smrad ti postupne degeneruje šedú kôru ty kôň

  17. Takže pre pána čo sa nazývajú doma menami podľa ich diagnóz (idiot):

    Nie som nejaký enviromentalista ale čo má len tak napadá:

    – hluk (v čase prevádzky značný a aj nočný)
    – zápach (verím, nie som odborník že neškodný)
    – kvantum vody
    – premiestňovanie hliny, kalov
    – prašnosť
    – kamiónová cestná doprava čo je samo o sebe veľká env. záťaž a pod…

    Nemám nič proti fabrikám, len som sa opýtal čo presne za obťažovanie svojou výrobou dostáva mesto okrem daní. A áno cukor a aj iné si nevyrobime sami, len netreba zabudnúť že nevyrábajú len pre Sereď a hlavne to nerobia ako charitu. Ak ty si nejaký obhajovatel tohto závodu s takýmto slovníkom, potom mám skutočne obavy o fungovaní a manažmente tejto spoločnosti.

  18. Ako vidím je tu viac idiotov máme sa na čo tešiť po voľbách…

    najlepšie keby ani kombajny nechodia na pole a vy dvaja tam nastúpte s kosami aby to bolo ekologické…

  19. Toto je lepšie ako politická diskusia :). Šak včera sme videli že tam môže biť už naozaj hocikto. A dúfam že Matovič po včerajšku je definitívne vonku. A čo sa týka toho Vojta, čo je hore spomenutý, on je dobrý chalan ale mal pár prešlapov a incidentov a niekedy si nedal pozor čo povie. Keby si dal pozor na ústa, už by tam mal dávno doživotnú zmluvu. Bohužiaľ teraz môže banovať.

  20. pre toho blba s kosami – k tebe uz len jedno. si neskutocny debil a dufam, ze nemas deti, lebo aj z nich by si vychoval debilov.

  21. Si hovädo … tvoja manzelka je doma týraná?
    Alebo si bývalý zamestnanec ktorý na vrátnici pravidelne nafúkal a zvaloval to na mila oplátky

  22. Matovič ako vždy po svojom. Ale to že povedal pravdu to nikoho nezaujima. a to je väcsi problem ako matovič. takže tak slovač zobudte sa konečne

  23. Asi tak ono pravdu povedal. Len vtedy bolo utečencov 60 teraz 6000. Kokotko ho mal zrušiť a nie zas len vyhukovat.saso

  24. Pre Anonym 14. septembra 2023, 7:37 Pri 7:37
    Nene kamarat, toto je cisto slovenska zalezistost a rodinkarstvo. Rakusky zidaci maju uplne v prdeli ako sa manezuje podnik, oni sleduju len cisla 🙂

  25. Presne tak. Práveže zahraničný si nás často krát viac vážia, ako sami Slováci. Jak sa vraví Slovák Slováka ojebe!

  26. Kečup a spoľ. Čo ste zač a prečo má riešite. Som aký som, iný nebudem. Tatko, kamoš, trocha vagabund, ale aj človek čo vie pomôcť. Len bohužiaľ naopak sa mi to neostalo. A áno mám autizmus už som sa tak narodil, čo už je to proste tak. A mrzí ma že som chalanom nemohol pomôcť lebo cukrovar mám fakt rád. A som Černák nie Čermak ale dik. A som rád za ľudí, čo má majú radi a rozumejú mi. Vážim si vaše pozitívne komentáre, ale to čo sa udiaľo ma naozaj nahnevalo. Ale tiež mám svoje chyby a karma má dobehla. Len väčšinou som obvinený za veci, ktoré som nespáchal. Raz aj na polícii zavurážanie dieťaťa ktorého som sa zastal. 2x špinavo za krádež pričom som dotyčným poskytol prvú pomoc. Šak to hodíme na neho on je autista na neho je ľahké to hodiť. Ale karma vám to vráti. Prajem všetkým krásnu kampaň, mier, zdravé zmýšľanie, žiadne vojny a hlavne lásku. A ešte raz. Ďakujem vám všetkým za podporu. Nesmierne si to vážim. A srry za gramatiku mám aj dysgrafiu a ľahšiu dyslexiu. Ďakujem pekne ešte raz 🙂

  27. Srry za to vybehnutie :). To sú tie moje výpadky. Samozrejme som vďačný za pozitívne veci a komentáre 🙂 ♥️♥️

  28. Vojto ty si super chalan ktorý sa pekne stará aj o svoje deti, aj pomôže. 👍(len ma to prekvapilo nevedel som)

  29. Vojto si viac charakterny chalan ako ktokolvek co je uplne zdravi,drzim ti palce aby si si nasiel pracu ca ta bude bavit.

  30. po tíchto robotach tolko hlupákov robí, zavídia , ohovarajú , ale sefovy kokotovy to je jedno, hlavne ze idú lóve.

  31. Ivan dikes. Ešte zabojujem ale čo sa budúcnosti týka som skeptik. Ale uvidíme, každopádne toto ma príjemne potešilo pozitívne komentáre na moju osobu. Takže ešte raz veľká vďaka.

  32. Vojto ty si bol skutočne srdco cukrovaru. Každému si vždy pomohol. Dúfam že tam zakotvíš. Takto to nemôže skončiť. Cukrovar je tvoj život!!!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované