back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Topoľčianska spoločnosť skrachovala…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Problematike nelegálneho dovozu odpadu na mestský pozemok, tomu kto a akým spôsobom to umožnil a kto túto nelegálnu činnosť nezastavil aj keď to bolo z jeho pozície povinnosťou vo verejnom záujme, sa venujeme už niekoľko rokov.

Včera nás cez redakčnú poštu oslovil čitateľ média so žiadosťou o uverejnenie nasledujúceho zhrnutia následkov, pred ktorými sme inak verejnosť – občanov, poslancov MsZ a vedenie mesta vystríhali dostatočne v predstihu. Presnejšie vtedy, keď ešte bolo možné následky minimalizovať, resp. nezväčšovať. A vtedy, kedy ešte mohlo mesto svoje pohľadávky vymáhať výrazne účinnejšie, ako dnes, kedy je sú už dlžníci v konkurze.

Výstižné  zhrnutie čitateľa SoL:

Pred nedávnom bol na portáli aktuality.sk uverejnený článok pod názvom :

Na Slovensko nelegálne dovážali odpady. Medzi obvinenými je aj problémový podnikateľ z Chynorian.

https://www.aktuality.sk/clanok/bR8cs8I/na-slovensko-nelegalne-dovazali-odpady-medzi-obvinenymi-je-aj-problemovy-podnikatel-z-chynorian/

- Článok pokračuje pod reklamou -

Čím je tento článok zaujímavý ? Seredi veľmi známym menom podnikateľa Tomáša Krošláka.

V článku je viacero zaujímavých informácii, no niektoré stoja za pozornosť.

Jednou z nich je, citujem „ Z verejne dostupných zdrojov vyplýva, že odpadová spoločnosť patriaca aktuálne Krošlákovej manželke má viacerých veriteľov. Na daniach napríklad dlhuje vyše pol milióna eur, na sociálnom poistení ďalších 5-tisíc eur a na sankciách od Environmentálneho fondu vyše 60-tisíc eur.”

Práve na dlhy, ktoré táto spoločnosť mala,upozorňovali niektorí poslanci už v čase, keď sa rozhodovalo o pokračovaní spolupráce s týmto kontroverzným podnikateľom. Reakcia zo strany vtedajšieho vedenia mesta bola: „ Dajme mu ešte šancu, konateľ sľúbil, že svoje dlhy si vyrovná. „

Spolupráca však samozrejme netrvala dlho a dlhy voči mestu ešte narástli.

Dnes, keď vieme, že dlhy spoločnosti prevyšujú majetok, je viac ako zrejmé, že mesto o svoje peniaze prišlo.

Dlhy po firme TEKADEX : 51 374 eur, po firme Green Con Recycling : 22 521 eur.

To sú dlhy len za dlžné nájomné a zmluvné pokuty. Nerátajú sa sem vyplatené financie za triedenie BRO ,ktorý  mala firma podľa zmuvy vykonávať.

Odstránenie skládky BRO, ktorá mestu została v Malom háji po kontroverznom podnikateľovi sa odhaduje na 75 000 eur.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ďalšia zaujímavá informácia, ktorá stojí za zmienku je :

„Konkurzný návrh na majetok Top Recycling podal ešte v závere roka 2022 na Okresnom súde v Nitre kamiónový dopravca z Banskej Bystrice All – Trans, ktorému nezaplatila za prevozy odpadov.”

Kamionový prepravca, poslal firmu do konkurzu ! Čo urobilo mesto Sereď ?

Tu dávam do pozornosti otvorený list primátorovi, ktorý ani po ukončení kontroly  zo strany  Slovenskej inšpekcie životného prostredia, kde bolo poukázané na porušenie zákona a podozrenie zo spáchania trestného činu, neurobil vôbec nič, dokonca schvaľoval ďalšie pôsobenie kontroverzného podnikateľa v našom meste.

Otvorený list primátorovi mesta a poslancom MsZ vo veci výsledkov kontroly SIŽP v Malom háji

Tento týždeň je zasadnutie MsZ.  Ako sa zachováte panie a páni poslanci ? Necháte celú túto kauzu bez povšimnutia ? Nie je aj vašou povinnosťou kontrolovať a chrániť peniaze nás všetkých ?  Jednoznačne tu došlo k ignorácii a nečinnosti bývalého vedenia mesta. Na základe vyčkávacej taktiky  zo strany bývalého vedenia , mesto prišlo o nemalé finančné prostriedky. Kto bude niesť osobnú zodpovednosť za nekonanie ?

(Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, čo redakcia rešpektuje.)

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Dokáže niekto úmysel Krošlákovi, keď má silných obhajcov priamo vo vedení mesta? To skôr motyka vystrelí !!!

  2. Slávka ty nemáš chrbtovej kosti ešte máš málo na štyroch frontoch bojuješ ty by si bola dobrá na ukrajine pomáhat tá fotka je z 80 rokov m.s.ukáž pravú tvár .

  3. Došli sme o veľké peniaze a tiež o kus prírody a dôjdeme o ďalší kus prírody -park, kde chce LIDL vybudovať detské ihrisko. Je tu ešte niečo čo sa nedá zničiť? Park by mal zostať tak ako je, ako oddychová zóna to je jeho poslanie a nie aby sa v ňom robil jarmok, ihrisko…Všetko ničia čo sa len dá. Detské ihriská ktoré boli medzi činžiakmi zlikvidovali. Čo urobili z námestím – mesačnú krajinu?

  4. Keď na to svinstvo upozorňoval pán Majko ste neverili.niekde písal že nezaplatia mestu a prim Tomčány ich dotoval.Tiborko krajčovič zobral odmeny a Veselicky obhajoval.neviem nájsť tie články.poradíte pán Majko?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované