back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Policajné prípady počas prázdnin v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prázdniny nepriniesli so sebou iba čas dovoleniek a oddychu ale aj rôzne krimi prípady, ktoré musela riešiť ako mestská tak aj štátna polícia. Z ich činnosti vyberáme:

Júl 2023

• Obvodné oddelenie policajného zboru Sereď (ďalej štátna polícia) riešila prípad 40-ročné- ho cyklistu, ktorý po meste jazdil s 1,23 mg/l alkoholu v krvi (2,56 promile). Cyklistovi bola udelená pokuta. Navyše, pri lustrácii polícia zistila, že cyklista si nepreberá súdne zásielky a bolo na neho vyhlásené pátranie. Muža preto previezli na policajnú stanicu, kde ho vypočuli a vykonali potrebné úkony.

• MsP zabezpečila odstránenie štyroch vrakov z ulíc Trnavská, Nám. slobody, Čepeňská a Legionárska.

• V priestupkovom konaní bol vyriešený prípad spaľovania odpadu v záhrade na Športovej ulici.

• Hliadka MsP zadržala a vyriešila občana, ktorý na Novomestskej ulici slovne a vulgárne napádal hliadku MsP.

- Článok pokračuje pod reklamou -

• Polícia objasnila aj prípad uhryznutia psom na ul. Št. Moyzesa. Skutok bol kvalifikovaný ako priestupok.

August 2023

• Skokom z mosta ponad Váh sa svoju ťažkú životnú situáciu rozhodol ukončiť 38-ročný muž. Policajti po príchode na miesto zbadali pri zábradlí muža s bicyklom. Vzhľadom na vzdialenosť však už jeho konaniu nedokázali zabrániť. Urýchlene sa preto presunuli k zranenému mužovi a do
príchodu RZP mu poskytovali predlekársku prvú pomoc.

• Trnavskí dopravní policajti namerali v obci Koplotovce 30-ročnému vodičovi motocykla zo Serede rýchlosť 94 km/h a aj 0,45 mg/l alkoholu v dychu (necelé jedno promile). Motorkárovi zadržali vodičský preukaz a bol riešený v správnom konaní, hrozí mu pokuta do výšky 800 eur a zákaz viesť motorové vozidlá až do troch rokov.

• Na podnet pozorného občana seredskí štátni policajti zadržali dvoch mužov, ktorí si neďaleko cukrovaru mali presypať kryštálový cukor z kamiónu do vlastných mechov a nakladať do osobného vozidla. V osobnom aute sa už nachádzali štyri plné vrecia cukru, t.j. 260 kg v hodnote 247 eur. Muži boli obvinení z priestupku proti majetku a bola im uložená bloková pokuta.

• MsP v auguste stotožnila, vypátrala a sankcionovala osobu, ktorá v nočnej dobe na parkovisku pri OD Jednota vulgárne nadávala a urážala okoloidúcich spoluobčanov.

• 12. 8. bola št. polícia privolaná k dopravnej nehode, ktorá sa stala na Cukrovarskej ulici. 32 ročný vodič na aute Opel Astra odbočoval vľavo na vedľajšiu cestu. Po hlavnej ceste išiel v protismere 30 ročný motocyklista, ktorý sa už autu nedokázal vyhnúť a narazil do jeho prednej časti. Silný náraz motorkára odhodil aj do ďalšieho auta, ktoré čakalo na križovatke.Pri nehode utrpel motocyklista viaceré zranenia, s ktorými musel byť záchranármi prevezený do nemocnice. Policajti alkohol ani u jedného z vodičov nezistili.

• MsP prijala v pondelok 14.8. 2023 oznámenie, že pred rodinným domom na Športovej ulici bol neznámymi osobami nezákonne spilený strom. Po spílení požadovali od jej manžela za robotu 1 300 eur. Osoby peniaze nedostali a z miesta odišli na osobnom vozidle. Spílenie stromu si oznamovateľka následne preverila na MsÚ. Tu bolo zistené, že stromy boli spílané bez akéhokoľvek oficiálneho povolenia. Vďaka kamerového záznamu bolo podozrivé vozidlo Škoda Fábia s EČV vypátrané. Spoločenská hodnota stromu bola vyčíslená na čiastku cca 1 617 eur. Na základe toho, bol celý prípad odstúpený na príslušný odbor PZ SR.

• Príslušníci HaZZ a MsP 15.8.2023 odchytili hada, ktorý sa nachádzal v parku na ul. D.Štúra pri detskom ihrisku. Jedinca identifikovali ako Korálovku kalifornskú. Hada s maximálnou opatrnosťou premiestnili do pripravenej nádoby a odovzdali miestnemu veterinárovi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

• 22. 8. boli št. policajti vyslaní k dopravnej nehode na križovatke ulíc Nám. Slobody a Parková. Vodička na aute Citroën C3 sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a pri vychádzaní z vedľajšej ulice si pravdepodobne nevšimla auto Toyota Corolla, ktoré išlo zľava po hlavnej ceste. 35 ročný vodič už nestihol zareagovať a došlo k zrážke. Po nehode musela byť jednorazovo ošetrená mladá vodička. Policajti dychovými skúškami alkohol ani u jedného z vodičov nepotvrdili.

• Podľa MsP bolo v auguste najviac priestupkov na úseku verejného poriadku zistených na autobusových zástavkách na Námestí Slobody. Jednalo sa o „fajčiarov“, kde bolo zistených 21 prípadov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované