back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nelegálna migrácia: Čo sa deje so zadržanými migrantmi na Slovensku?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Policajný zbor vo vzťahu k zadržaným migrantom môže podľa zákona postupovať nasledovne:

Každý zadržaný migrant je preverený v databázach a systémoch. Každý zadržaný migrant je stotožnený. Na tento účel polícia používa národné i nadnárodné databázy. Polícia musí vedieť, koho zadržala a z ktorej krajiny pochádza.

PO TOMTO KROKU MÁ POLÍCIA DVE MOŽNOSTI

Možnosť A
➡ Ak ide o migranta, ktorý nepochádza zo Sýrie, tak polícia vydá rozhodnutie o administratívnom vyhostení.
➡ Ak takýto migrant má platný cestovný doklad, polícia mu určí lehotu, dokedy musí opustiť územie Slovenskej republiky.
➡ Ak takýto migrant nemá cestovný doklad, je zaistené v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov a jeho vyhostenie fyzicky zabezpečí polícia.

Možnosť B
➡ Ak ide o migranta, ktorý pochádza zo Sýrie, tak podľa medzinárodného práva ho Slovenská republika nemôže vyhostiť pre nebezpečný stav v jeho domovskej krajine.
➡ Takýto migrant dostane doklad na dočasné zotrvanie na území Slovenskej
republiky do doby, kedy bude situácia v jeho domovskej krajine bezpečná.
➡ Je nutné opätovne zdôrazniť, že migranti nemajú záujem o zotrvanie na území Slovenskej republiky a opúšťajú ju.
➡ Česká polícia migrantov zo Sýrie zadržiavala, avšak české súdy jej konanie uznali za nesúladné s medzinárodným právom, a preto ani ona už k takýmto krokom nepristupuje.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Hlavne by nemali ilegálnych migrantov legalizovať,tým,že im dajú potvrdenie o pobytu bez možnosti si overiť ich totožnosť Všetci sa volajú Ali,všetci sú narodení 01.01 2000 a všetci sú z jedného mesta v Sýrii.Tak keď toto je normálne ,tak sa pýtam,čo za ľudí riadi náš štát.To sa rozmedzie po celých Tureckych utečeneckých táboroch,a to budete vidieť ten frmol,čo tu u nás nastane.

  2. Arriva ma nedostatok vodičov, tak nech ich zamestná..migrant sa ma zaregistrovať v prvej krajine, ak to neurobí, tak na Slovensku nemôže dostať doklad na dočasné zotrvanie na Slovensku,podľa medzinárodného práva ma povinnosť požiadať o azyl v prvom demokratickom štáte,Slovensko tak tieto potvrdenia vydáva nezákonné..

  3. Pre JAaJA
    Smer schvalil zakony tak aby mohli byt legal na svk ty tela sproste. Vtedy Filcko este lizal anale Bruselu jak piskal, to len vam poloretardom nedochadza 🙂

  4. hej, preto sa teraz legalne migranti nepodrobujú zachytavaniu a preverovaniu, lebo smer, lebo fico. Teraz sa to robi nelegalne, potichucky

  5. Anonym 6. septembra 2023, 11:27, JAaJA 6. septembra 2023, 12:08, Anonym 6. septembra 2023, 14:24

    Minister vnútra Robert Kaliňák predložil zákon o pobyte cudzincov (10.01.2018)

    Zákon č. 108/2018 Z. z.
    Zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony
    Platnosť od 13.04.2018
    Účinnosť od 01.05.2018

  6. Bežný človiečik, teda aj ja, sa v tomto neporiadku vôbec, ale vôbec nevyzná. Na strane jednej nepúšťali domov našincov len tak, museli sa ondieť od svojich rodín a čakať, pokiaľ pliaga Matovičova a spol nezdochla. Pokračujem k pliage. Mocne pochybujem, že by hentí v tej televízii, čo boli videní / Veľký Krtíš/ okúsili silu pchanice do nosa, či inej ochrany Slovače proti cudzej cholere. / v Austrálii ani semienko rastliny len tak nepustia do vnútrozemia /. A čo máme konečne umožnené? Idem si po rodnom meste a tu pod stromom inozemci. Čakajú na bumašku na papieri, ktorú im dáva údajne iba táto skorumpovaná zem. Dočkajú sa, lebo medveď. Takže priatelia i nepriatelia otvorte širokú náruč. Už sa sem hrnú milióny z tej Afriky, či nebodaj , že by Eskimáci?

  7. Anonym 6. septembra 2023, 16:45 – ozaj? Ako to, ze ja som v pohodicke dosiel domov a odisiel naspat do zahranicia a o 4 tyzdne zas a tak stale dookola?
    Palicku v nose neznesies, ale v pohode si inu zapalis a strcis do ust kazdu hodinu.
    Bol si v tej Australii?
    Za bumazku sa mozes podakovat Kalinakovi s Ficom.

  8. Umelo vytvorená panika z ľudí ktorí nepachaju trestnú činnosť a ani sekundu ak by sa dalo tu nechcú zostať. Takže komu môže taká panika asi vyhovovať je jasne…

  9. K Anonym 6. septembra 2023, 18:49 Pri 18:49
    Aj keď téma by mala hovoriť o tých migrantoch a ja som čiastočne porovnal kontroly našich domácich a nekontroly hentých. Možno iba krátka reakcia na teba. Nie je dobré popierať, že to bolo i tak ako tvrdíš. Áno aj tak. Ale aj tak ako to zas hovorím ja. Stačí si nalistovať , či pobehať po webe. Teším sa , že sa objavila ďalšia Sibyla, ktorá o každom z nás vie a dokonca aj o mne. O význame pchania špáradla do nosa a následky toho mnohí pociťujú dodnes. O tom ty rozhodovať nebudeš, a ani ti to neodporúčam. A čo si ja strkám do mojich úst – ťa opäť nič do toho nie je . No ešte jednu vec ti prezradím, aby si nemal problém sám so sebou , asi jediný, alebo možno pár odvážlivcov tu som sa pre Covid 19 aj súdil. Takže len tak tu nevykrikujem a snažím sa brániť svoju česť a často aj spravodlivosť v tejto dnes prekliatej krajine. No a posledná téma , tie povolenky pre jasných predpoliacich , teda budúcich zbavovačov štátností / nie iba jednej /. Ak to ja správne chápem, túto kuriozitu má dostať iba ten, o kom je známe, kto je, odkiaľ je. A to sa nedeje.

  10. a aké máš teraz ty kontroly?…alebo porovnávaš pandemické opatrenia z čias korony (zaviedol ešte Pelle – Smer) s dnešným stavom otvorených vnútorných hraníc?…ty si myslíš že počas korony by tých utečencov puštali a nás kontrolovali a dávali do karantény?..porovnávaš 2 rozne obdobia z toho jedno v čase pandémie….ideálny stav je aby HU strážilo svoje hranice, tak ako to majú robiť…potom by sme my nemuseli riešiť takéto veci, aspoň teda nie v takomto počte….

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované