back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nebezpečný zjazd z R1: využívajte radšej nasledujúci, smerom na Šintavu a Šoporňu – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  V súvislosti s uzatvoreným mostom ponad železnicu pre automobilovú dopravu sú stále aktuálnou témou a najmä výrazným problémom kolóny a nebezpečné situácie na R1. Tie vznikajú pri odbočovaní z rýchlostnej cesty na Dolnú Stredu a Galantu.

Mesto Sereď týmto upozorňuje občanov využívajúcich zjazd z R1 na cestu I/35 Dolná Streda, že ak sa na predmetnom zjazde tvoria kolóny, aby využívali obchádzkovú trasu do Serede cez nasledujúci zjazd z R1, ktorým je zjazd Šoporňa / Šintava.

Mesto Sereď eviduje mnohé podnety smerujúce k vyššej bezpečnosti, ktoré z hľadiska ich povahy však nemôže riešiť v rámci svojich kompetencií. Tieto podnety evidujeme a urgujeme smerom na štátnu políciu,“ vysvetlil Michal Klinka z mestského úradu Sereď.

Okresný dopravný inšpektorát informoval, že aj na základe podnetov mesta Sereď v exponovanom čase vykonáva kontrolu dopravno-bezpečnostných opatrení a tiež v prípadoch potreby zabezpečuje ručné riadenie cestnej premávky so zreteľom na včasné obnovenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky nielen na priľahlom úseku ceste R1 a ale i na ceste I/35.

 

zdroj: Mesto Sereď

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

***

AKTUALIZOVANÉ, 6.9.2023, 11:05

Po diskusii na sociálnej sieti Seredských noviniek dopĺňajú Seredské novinky informáciu:

Toto upozornenie mesto Sereď nevydáva preto, aby sa ospravedlňovalo, alebo chcelo poúčať. Vydalo ho preto, že situácia je naozaj nebezpečná a chceme akokoľvek predísť všetkému zlému. To, ktorú cestu si motoristi vyberú, je na ich zvážení.

Mesto dennodenne vníma podnety svojich obyvateľov a situáciu pozná veľmi dobre z vlastnej praxe. Treba však chápať, že mesto Sereď je dotknutou stranou, nie pôvodcom ani zodpovednou stranou za tento stav. Reálne a pravidelne urgujeme štátne inštitúcie, ktoré by vedeli situáciu zlepšiť, to je však jediné, čo je v kompetenciách mesta Sereď.

Ide skutočne o to, aby sme spoločným úsilím dokázali zabrániť nedajbože tragickej udalosti. Inak sa to nedá, len upozorňovaním a opatrnosťou.

To, že obchádzková trasa vedie cez možno 4x dlhšiu trasu cez zjazd Šintava / Šoporňa nevymyslelo mesto Sereď. Projekt zriadenia obchádzkových trás priniesla Slovenská správa ciest a odobrili ho príslušné orgány. Nespokojnosť s tak dlhou obchádzkovou trasou je pochopiteľná. Nevieme s tým však urobiť nič.

Čo mesto robí? Zo svojej pozície pravidelne upozorňuje príslušné orgány a žiada o vyššiu bezpečnosť. Žiada o ňu tak, ako to robíte aj vy, občania, obyvatelia, užívatelia R1 a osoby dotknuté uzatvorením mosta.

Mesto sa snaží o dočasné premostenie, je to INICIATÍVA A VEĽKÁ ENERGIA VEDENIA MESTA pre uľahčenie vašej situácie a najmä nad rámec kompetencií mesta.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Doplnila Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Kompetentní a zodpovední za túto situáciu, sú retardovaní idioti…čo stojí kúpiť a osadiť prenosné semafory s časovačom?

  2. Dva roky mi hučali pod oknami auta z Hlohovca a teraz zo Seredi.Rád si to s vami vymením pani Slahučková

  3. Za socializmu sa budovalo a teraz zničený most musíme z ďaleka obchádzať ! „Soudruzi nekdĕ udĕlali chybu“ ??? Či ako ?

  4. Pani Slahuckova, bolo by dobre, keby ste si upratali pojmy „Mesto“, vedenie mesta, hovorca a pod.

    Zaroven za MIMORIADNE DOLEZITU INFORMACIU absentujucu vo Vasom clanku ako niekolkokrat denne obchadzku uzivajuci obyvatel mesta povazujem UPOZORNENIE, že obchadzkova trasa ktoru odporucate, je od vyjazdu na Dolnu Stredu SPOPLATNENÁ !!

    Pokuty (ak sa rozhodne akceptovat Vase odporucanie) totiz bude platit vlastnik vozidla bez dialnicnej znamky, nie Vy.

    Pani Slahuckova, vsetko dolezite o obchadzke, problemoch s nou, novinkach, ale aj historiu tak desatrocie dozadu, najdete na prakticky denne aktualizovanom webe vyhotovenom pre obcanov nami a tu:
    https://www.most.seredonline.sk/

  5. Toto je načisto šľahnutá „rada“ 🙈 Aj tak denne spravíme 16 km navyše, keď ideme cez Dolnú Stredu 🙈 A ešte je to málo?????

  6. Kto nám bude kompenzovať zvýšené náklady za benzín za tieto obchádzky ? Kto je za neriešenie zodpovedný, ktorý úrad / úradníci?
    Či všetko je v pohode a nech občan mina benzín na obchádzky a nech sa zariadi?

  7. Anonym 6. septembra 2023, 21:21 Pri 21:21 – ano, je to tak, skutocne nik nenuti pouzit oficialne znacenu obchadzkovu trasu cez Sintavu.

    No za urcitych okolnosti vodic ignorujuci znacenie obchadzky moze mat problem. Vazny problem, ktory odhali az vtedy, ked nastane.

  8. Keby niekto trochu rozmýšľa otočí sa pred sopornou pod mostom, ide smer Šintava a hneď odbočí naspäť na R1 a z druhej strany je to pohoda odbočiť. Lenže napríklad musí mať známku ale inak najrýchlejšia a najkratšia obchádzala či?

  9. A nemame sa nahodou ist otocit az do NR???. Mesto moze zacat prispievat na pohonne hmoty a servis vozidiel, kedze cesty v meste su ako tankodrom.

  10. Ľudia vy ste retardi. Čítate len nadpisy nečítajte súvislosti a tak aj vyzerajú vaše komentáre. Obchádzku nemusíte využívať, strcte sa do kolóny kľudne. Keď do vás napikuje odzadu auto potom pochopíte upozornenie od mesta.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované