back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Exposlanec parlamentu M. Žiak zverejnil pas Ruskej federácie. Má patriť Ľubošovi Blahovi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dnes verejnosť ohúrilo video vysielané live z Námestia SNP v Bratislave exposlancom NR SR Miroslavom Žiakom, v ktorom v online prenose ukázal materiály, ktoré mu mala e-mailom poslať hackerská skupina Anonymous spolu so súborom, ktorý má preukazovať komunikáciu materskej krajiny s ambasádou vo veci ovplyvňovania záujmov Ruskej federácie v západných krajinách.

Odhalenia, ktoré priniesol exposlanec Žiak by dávali zmysel verejným vystúpeniam Ľuboša Blahu a jeho proruskej rétoriky prezentovanej na verejnosti a v jeho statusoch a dokonca oslovovaniu občanov zúčastnených na akcii politickej strany Smer „súdružky a súdruhovia“

„Rusko platí našich kolaborantov a vlastizradcov“ – tvrdí bývalý poslanec NR SR.

Na základe dokumentov, ktoré odprezentoval Miroslav Žiak verejne vyhlásil, že podáva na Špeciálnu prokuratúru podnet z podozrenia spáchania trestného činu vlastizrady.

V online videu exposlanec Žiak z preloženého listu prečítal: „Analýza trendov v diplomatickom prostredí východoeurópskych krajín nasvedčuje neustálemu šíreniu rusofóbnych a obštrukčných vyhlásení, ktoré sú priamo hrozbou obnovenia vplyvu Ruskej federácie v tomto regióne. V súvislosti s vyššie uvedeným a nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami v Slovenskej republiky by mal ruský diplomatický zbor zintenzívniť organizáciu podujatí a komunikáciu s lojálnymi politikmi“.

Ďalej sa má v liste nachádzať „Žiadam o zabezpečenie nepretržitého dialógu s politickými stranami Smer-SD a SNS“.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Z listu má vyplývať aj, že majú byť uvoľnené dodatočné finančné prostriedky na stretnutia so Slovenskými podnikateľmi a politikmi kandidujúcimi vo voľbách za opozíciu.

Pre objektivitu treba pripomenúť že exposlanec Žiak vo svojom online prenose niekoľkokrát zdôraznil, že ide o informácie, ktoré priebežne overoval, no momentálne ich relevantne overiť nie je možné.

K veci poskytol svoje stanovisko už aj Ľuboš Blaha.

Zdroj vyjadrenia Ľuboša Blahu TU.

AKTUALIZOVANÉ: 05.09. 2023 19:08

Vyjadrenie Miroslava Žiaka na FB:

1 h 

NOVÉ INFORMÁCIE K ZVEREJNENÉMU PASU!
Vďaka všetkým vám, ktorí ste od zverejnenia anonymných informácií ma kontaktovali a pomáhali mi preveriť vierohodnosť dokumentov, podarilo sa zistiť, že sa jedná o falzifikát. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do toho vrhli. Ste úžasní a toto je rozdiel medzi deziformátormi a nami!
Podarilo sa zistiť, že pas bol vydaný na určitú ruskú ženu, narodenú v roku 1994. Jedná sa tak o veľmi sofistikovaný fake.
Mal som tieto informácie zverejniť alebo zatajiť?
Mrzí ma, ak som vyvolal pre niektorých prílišne emócie. Na rozdiel od druhej strany nedisponujem paralelnou tajnou službou, prepismi výpovedí a ani nahrávkami z vyšetrovaní.
Považoval som za mimoriadne dôležité tieto informácie, ktoré som obdržal overiť, čo sa aj vďaka vám podarilo. V dnešnej politike sa veľmi nenosí povedať mrzí ma to a priznať pravdu.
PS: ďakujem Victor Breiner za skvelú investigatívnu a rýchlu robotu a zhrnutie faktov.
Zdroj: FB

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ako to že Blaha sa zastava nepriateľskeho štátu viac ako je zdravé a obdivuje vraha je jasné….ale ten pas naozaj nevyzerá dôveryhodné…každopádne ak dostal takéto niečo do mailu je jeho povinnosť to ohlásiť príslušným orgánom…

  2. Ale zase ruku na srcco. Blaha je taky blb, ze ani Max Otto von Stierlitz by si ho za agenta nevybral.

  3. No neviem ci zrovna hoaxeri svoje tvrdenie dementuju ak sa preukáže opak…
    Či to je pravda alebo nie, najhoršie na tom je sa tak ako by to bola pravda aj chová…

  4. Ale no tak, mydlicovi baranov dali okostovat z jeho vlastnej mediciny a uz sa ide zblaznit aj mydlic baranov, aj jeho ovce (barani?)

  5. pre Anonym 5. septembra 2023, 19:53 Pri 19:53, opakujes len to co psychopat povedal? alebo mas na to dokaz?

  6. Anonym 5. septembra 2023, 20:03 – naco mam mat dokaz? Ze ho Ziak vytrollil jak posledneho hlupaka? Ziak predbehol “ucitela” 😁
    Ako by povedal mydlicov sef: “Takto sa to robi, do psej matere!”
    PS: nie som “blaznov” fanusik, ale mas dokaz, ze je blazon?

  7. Ja budem tvrdit, ze psychopat je anonyma 20.03 dedo a on je blaznov syn. A co vcul? Opakujem len to co povedali iny.

  8. Nemyslim si, ze sa jedna o hoax, skor ide o premyslenú spravodajskú hru, v ktorej islo o dobry odhad, komu dorucit foto upraveneho pasu RF.

    Vysetrovanie odhali viac, aj ked uplne uspesne asi nebude. No na druhej strane, mozno sa niekto niekedy rozhovori na nejakej chate o tom, kto, kedy to vymyslel a pripadne, co este vymysla…

  9. V tom prípade sa dá premyslená spravodajská hra o doručení fotky upraveného pasu RF považovať za hoax. Nekomplikujte veci zaobaľovanim do iných pojmov. Je jedno čo za tým je, výsledok vyzerá na oeb. Blaha je blb, ale skúsme na všetkých rovnakým metrom.

  10. Populacia Ruska nedosahuje ani urovne africkeho Nigeru, naviac rýchlo vymiera. Ekonomika na urovni Turecka,všetko sa buď rozkradne alebo sa nakupia rakety. Ruská inteligencia davno utiekla na západ, štát riadi mafiansko-gangsterská fašistická uderka,všade len naleštená bieda. Toto je svetová velmoc ? Ani náhodou.

  11. Anonym 5. septembra 2023, 21:08 Pri 21:08 – Ale no tak. Aky rovnaky meter zas? Clovek zverejnil nieco co nie je pravda, vyvratilo sa to, priznal to, ospravedlnil sa. Kedy sa ospravedlnil taky Blaha, Dany Kollar a im podobni?

  12. Sered 5. septembra 2023, 22:07 – A uplne najsamlepsie je byt vulgarny klamar, dennodenne navstivujuci stranky poebanca, skryty pod ruskom anonymity

  13. Tu ,na tomto hoaxe,sa ukázala celá tá vaša úbohosť,pokrytectvo a klamstvo.Takze to je v poriadku všetko,je to síce hoax,ale no dobre.V iných prípadoch,dáme niekoho do väzby,no a potom ho pustíme,lebo naňho nič nemáme,čo na tom,že sme jemu a hádam celej rodine a eventuálne deťom pripravili neskutočne trápenia.Cisty fašizmus,dúfam,že tu ospravedlnenie stačiť nebude.

  14. koho dali za hoax do vazby?..vieš čo je úbohosť a klamstvo…taký Blaha a spol. roky rokúce šíria teoriu o tom že napríklad prezidentka je americká agentka…bez jediného dokazu, bez toho aby dali podnet na políciu/prokuratúru (je to jeho zákonná povinnost to ohlásit) a všetky tie alternatívne média ala Hlavné správy, Zjemajvlek atď idú na tejto vlne…..tu ti nevadia trápenie rodiny?
    teraz dostal Žiak nejaký anonymný mail s dokumentami…sám tvrdí že on to nedokáže overiť a tak s tým išiel na prokurátúru….mainstreemové media sa tejto neoverenej téme takmer nevenovali alebo venovali len veľmi okrajovo….fact-checkeri overili že číslo pasu patrí nejakej ruske narodenej 1994…Žiak tieto skutočnosti ešte v ten istý deň zverejnil a ospravedlnil sa..
    vidíš alebo nevidíš ten obrovský rozdiel medzi rokmi trvajúcimi kauzy ohladne našej „americkej agentky“ bez jediného dokazu a pár hodín trvajúcej kauzy „ruský pas“?

  15. A ešte Ratafak,citujem,“je jeho povinnosťou to ohlásiť príslušným orgánom“ presne,najlepšie online vysielaním s námestia SNP.Ste vy to len pokrytecka banda,panebože,už ozaj bez akejkoľvek sebareflexie.A aby sme si rozumeli,to isté by som povedal o akomkoľvek človekovi,bez ohľadu na to,z akého politického spektra pochádza.

  16. áno, to teatralne video si mohol odpustit…jasne v nom ale niekolkokrát spomenul že to nevie overiť….
    a teraz keďže nie si pokrytec sem daj tvoj príspevok kedy si to napísal o Blahovi, ktorý tých videí o americkej agentke natočil niekolko….

  17. No keď čítam statusy Žiaka,je mi do smiechu.Ako sám tvrdí, dezoláti vraj neovládajú pravopis,no on mal v statusoch toľko chýb,že hrôza.🙈

  18. Ak má Žiak v statusoch mnoho chýb že hrôza ako mohol vyštudovať že vraj potravinársky ing. Žeby plagiator?

  19. Neskutočne ako sa boja toho smeru. Keď na mňa nevyskoci aj doma z chladničky „lebo Fico “ tak je Bláha ruský agent atď atď.Este som nevidel žiadnu stranu propagovať svoj program,aspoň sčasti tak,ako nás musia z Ficom. Aši týmto uboziakom nedošlo,že sú to oni,kto nás,čo sne Fica nikdy nevolali, dotlacili k tomu, že ho teraz voliť budeme

  20. Sopornan 6. septembra 2023, 8:29 – Ak by sa tak bali Smeru, ako tvrdis, asi by na neho “neutocili”, nemyslis?
    Ak ta “dotlacili” volit Smer, tak mi ta je luto. Myslel som, ze volit sa ma podla programu strany, ktory je najblizsi mojmu ocakavaniu smerovania krajiny. A nie z trucu.

  21. Je smutne, ze autor uznal za vhodne, takyto clanok zverejnit – co na to policia, ktora akoze riesi hoaxy? Ved taketo foto pasu dokazem vytvorit aj ja (pritom nie som grafik, ani pocitacovo zdatny)

    Pan Majko, bezpecnostne zlozky SR by Vam mali zakazat prevadzkovat toto medium – je to uz cisty hnus a zacina to byt nebezpecne.

  22. Anonym 6. septembra 2023, 8:37 Pri 8:37
    Nie z trucu? Preco potom blbci volili trnavskeho blazna na zaklade vyfabulovanych „faktov“, klamstiev, atd. Schvalne, koniec septembra ukaze kolko skalnych si ho bude opat volit.

  23. Sopornan 6. septembra 2023, 8:29 Pri 8:29…a toto u teba platí aj naopak…ak napríklad Fico, Blaha a spol. nonstop utočia na Čaputovú, tak by ťa tým donútili ju voliť ak by znovu kandidovala?….veď to je nonstop „lebo Čaputova“, lebo „americký agent“ atď..

  24. Clanok z kategorie Hoaxy, ako napr. plocha zem, pokladne v Tescu atd… Slniecka(vyznavaci slnecneho symbolu) by to radi okomentovali stylom: „A toto ma volebne pravo“ alebo „Ficovolic, Kotlebovolic“ 😀 😀 😀

  25. Anonyms 6. septembra 2023, 9:29 – lebo z populistu v ciernom presedlali na populistu v bielom.
    Vyfabulovanych? Ozaj? Takze veris tomu, ze napr. Fico cely poslanecky plat dal na podnajom bytu v Bonaparte a zil luxusny zivot z milodarov? Ze zena mu z profesorskeho platu kupila hodinky za 20 litrov a zaroven popri tom dokazali platit synovi byvanie a studium v Anglicku? Dobre teda

  26. trestných oznamení a vyšetrovaní je hneď niekoľko….už aj dokazy by asi boli len sa to nedostane k súdu lebo 363…
    to že si Fico (socialny demokrat) a rodina užívajú luxus na ktorý nemohli v živote zarobiť nie je dohad ale fakt….už len za bonaparte by vysolil taký nájom že by mu nezostalo ani na suchý chleba a košelu zo sekáču…..
    vyše 40 ľudí z jeho ery už je pravoplatne odsúdených, bola im dokázaná vina (finančná správa, prokuratúra, polícia….)…to že či budú vyšetrovania pokračovať a dostane sa na najvačšie ryby dosť závisí aj od týchto volieb….buď budú vyšetrovanie pokračovať a budú spravodlivo súdení, alebo nám budú vládnut – ľudia ktorí nevedie vysvetliť povod svojho majetku a klamú snáď zakaždým čo otvoria ústa….

  27. Ratafak plachta 6. septembra 2023, 11:46 Pri 11:46: Dobre pises. Tak aj Gorilu treba dosetrit a vsetko ostatne… 😛

  28. Anonym 6. septembra 2023, 12:27 Pri 12:27

    Určite nech doriešia aj gorilu a aj baču čo pri Tepliciach pasie ovečky kde jeho majetok a hlavne majetok jeho rodiny ma neznámi pôvod (aj ked to je pravdepodobne premlčané vďaka jeho birmovanemu učňovi). Prizmurovanie oči sa jednoducho už raz musí skončiť a je jedno ci je to ten alebo onen.

  29. Anonym 6. septembra 2023, 12:27 – Nebol to nahodou Trnka a nasledne Kovacik ktory stopli Gorilu? A ako sa dnes maju?

  30. Anonym 6. septembra 2023, 12:27 Pri 12:27…veď jasné nech sa vyšetrí všetko, aj gorilla…kto to stopol?…..jedna poznámka: jedna vec je vyvodenie trestno-právnej zodpovednosti – spravodlivo podľa platných zákonov každému…..a potom je tá politická, ktorú by mal vedieť politik vyvodiť sám a ak to nedokáže tak aspoň jeho voliči…SDKU po Gorile prakticky skončila, dnes má Dzurinda 1-2% a to zďaleka neužíva taký luxus ako Fico…ten po tých všetkých kauzách, bonaparte, počiatkoch, troškových, jankovských atď a vlastne nulovom rozvoji Slovenska za jeho 10 rokov vlády má dnes 20%…..ako je to možné?…aj keby som bol totálne slepý a nevidel všetky tie kauzy, tak kam ten človek posunul štát za jeho vlád?….od roku cca 2012-2015 sa prepadávame snáď vo všetkých možných hodnoteniach..

  31. Anonym 6. septembra 2023, 12:27 – ja by som este doplnil Ratafak plachta 6. septembra 2023, 12:53, ze v rokoch 2012-2020 do zaciatku Covidu ostatne krajiny EU neporovnatelne ekonomicky rastli v porovnani z SR. Pripomenies mi ktoze to bol pri kormidle v tych rokoch? A co to Pelle hovoril Sakovej, pred odovzdávaním Matovicovi a spol vladu?

    Mikrofóny zachytili rozhovor Pellegriniho a Sakovej pred brífingom na úrade vlády. „Bude to drahé,“ vraví premiér ministerke o opatreniach proti koronavírusu. „No a čo. Veď oni na to budú hľadať peniaze,“ odpovedá Saková, zrejme narážajúc na budúcu vládu.
    https://www.facebook.com/zomriofficial/videos/622722418564255/

  32. ALE JEBNUTA SLOVAC SI ZASLUZI VAGABUNDOV ABY VLADLI ZNOVA UZ XTY KRAT AJ KED BARANI KOKOT DOTERAZ PRE NICH ZLEPSILI A POLOVICA ZNICH UZ JE ODSUDENYCH.

  33. Skúste si ešte raz prečítať nadpis. Naozaj ide o pas Ruskej federácie? Asi ťažko, žiadny štát nevydáva falzifikáty.

  34. Ten Ziak to je ine negramotne hovado, 2,5 tyzdna overoval informacie, nezistil nic, tak si urobil pekne video… do hodiny uz vedel ze je debil. Boze takato negramotna chrapac nas zastupovala v parlamente 3,5 roka. debil nad debila

  35. Anonym 6. septembra 2023, 20:10 – v parlamente bol 20. marca 2020 – 13. septembra 2022, co znamena, ze si za 13min zistil ze si debil.

  36. Anonym 6. septembra 2023, 20:26 – A uplne najvacsi chuj navstevuje ten “grc” a zadarmo sa sem anonymne chodi vygrcat. Zvlastna uchylka.

  37. no jebliny takto aj pre menej chapavych, liberalne havada to na Slovensku 3,5 roka drancovali, ziak je len jeden debilko zo zastupu, teraz nech sa trasu… uz sa to blizi… tik,tak

  38. Anonym 6. septembra 2023, 20:49 – a kto to tam bol akoze liberalny? Mozno Sulik a jeho SaS.
    Ale Olano je konzervativna stredo-pravica, stred
    Za ludi – centristicka, cisty stred
    Sme Rodina – populisticke konzervativne.
    Takze jedina menej chapava, vulgarna *eblina si tu ostal len ty

  39. Kde je stránka Hoaxy a podvody Polícia SR? Čo ten vyvracač policajt chrápe? Tesco hoaxu o pokladniach sa chytil hneď, tohto hoaxu sa nechytá? Tak krásne ho mohol vyvrátiť a získať ďalší puntík za snaživosť.

  40. Anonym 7. septembra 2023, 7:38 – naco by to robil ten policajt, ked sam Ziak do toho zapojil fact-checkera z Bellingcatu, Ziak uznal ze je to fake a aj sa ospravedlnil?

  41. Anonym 7. septembra 2023, 8:17 – ja mam od Majka tak daleko, ako z Kosic do Prahy. Vo vela veciach s nim nezdielam rovnaky nazor.
    No ale k veci, zaloz dajme tomu Seredoffline a prinasaj nam clanky, ktore povazujes ty za potrebne a uvidis kolko budes mat navstevnikov a aky uspech.

  42. Anonym 7. septembra 2023, 11:17 Pri 11:17….vieš čo je na tom najhoršie…že ty sám máš možnosť založiť si vlastné médium a dávať tam to čo uznáš za vhodné, a ak sa nemýlim tak aj tu je možné sa zaregistrovať a pridávať články (aspoň v minulosti to tak bolo)….ale ty nespravíš nič, nepohneš prstom hoci možností máš plno a namiesto toho len prídeš začneš okydávať…začneš sa rozčulovať že tu nie je to čo by si tu ty chcel vidiet (sám preto ale nespravíš nič)….a keď ti aj niekto ukáže a dá ti to rovno pod nos: „aha, tu je to čo si chcel“, tak aj tak nenájdeš v sebe kúsok sebareflexie a kydáš ďalej….všetci sú tupí, je to tu žumpa, tak prečo neukážeš ty ako sa to má robiť?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované