back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V popredí piatej série Športových štvrtkov v Seredi bol volejbal

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Piata séria Športových štvrtkov sa tento týždeň presunula do campingu, kde si deti a mládež opäť zahrali rôzne športové hry a užili si príjemný spoločný čas. Okrem tradičných disciplín, ako sú badminton, futbal, basketbal či frisbee bol tento štvrtok venovaný obľúbenému volejbalu. V popredí bol najmä plážový volejbal a patronát nad podujatím mali členovia OZ Klub volejbalu Sereď. Pod vedením organizátorov a dobrovoľníkov sa na mieste podarilo vytvoriť príjemnú atmosféru, kde sa zúčastnili športovci všetkých vekových kategórií. Už tradične aktivitu zastrešil Marek Čulaga, koordinátor práce s mládežou v Seredi a opäť sem zavítal aj primátor Ondrej Kurbel spolu s viceprimátorkou Máriou Fačkovcovou.

Volejbalisti na ihrisku predviedli verejnosti svoje skúsenosti, taktické schopnosti, finty ale najmä sa snažili osloviť mládež, aby rozšírili rady volejbalistov. Jakub Bernátek z OZ Klub volejbalu Sereď uviedol: “Plážový volejbal má v Seredi dlhoročnú tradíciu. Od mája do septembra sa stretávame na ihrisku v kempingu niekoľkokrát týždenne. Naše rady tvoria prevažne muži a ženy vo veku od 30 do 65 rokov. Momentálne nemáme mládežnícku základňu. Práve týmto podujatím by sme chceli osloviť mládež v Seredi a ukázať im, aký je plážový volejbal atraktívny šport. Plážový volejbal je náročný na kondíciu a rozvoj herných činností, pretože pohybovať sa na piesku je náročnejšie ako v hale na palubovke. O to krajší pocit je ale, keď dokážete vybehať ťažké lopty na horúcom piesku v zápale boja o každý bod. V letných mesiacoch je to ideálny šport , ako sa mladí ľudia v Seredi môžu stretnúť na piesku, zahrať si a potrénovať svoje zručnosti, ale hlavne sa zabaviť týmto krásnym a čo raz viac atraktívnejším a propagovaným športom po celom svete.“

Volejbal je skvelý spôsob, ako stráviť čas s priateľmi či rodinou a zároveň si zahrať s ďalšími nadšencami. Možno vás zaujíma, čo robia plážoví volejbalisti v zime. Jakub Bernátek prezradil, že sa v tomto období presúvajú do haly. “Hráme vlastne celoročne. No plážový volejbal je oproti halovému o niečom inom. Jediné čo je rovnaké sú zručnosti a základy, ktoré sa dajú použiť v oboch prípadoch. Ja hrám volejbal celkovo 23 rokov, z toho plážový len posledných desať. Keď som prišiel prvýkrát na piesok, nevedel som sa po ňom hýbať a už vôbec nie aj načasovať údery. Časom som sa zdokonalil a dnes už môžem povedať, že či už plážový alebo halový volejbal, v oboch prípadoch je to krásny šport.”

Okrem samotného športu sa opäť organizovali aj rôzne súťaže a zážitok mali aj najmenší návštevníci, ktorým sa venovali animátorky. Séria športových štvrtkov pokračuje ďalej, až do konca septembra bude pre Vás pripravená pestrá škála športových zážitkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované