back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pohraničná stráž – Neprojdou! Rozkaz bol strieľať po ľudoch, ktorí v socializme nechceli žiť…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ďalšou publicistickou reláciou z čias socialistického Československa, je MAJÁK. Tento z roku  1986 je o pohraničnej stráži.

A ešte relácia  „Strážci hranic“, ktorá rovnako vtedajších pohraničiarov priblíži dostatočne zrozumiteľne…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta na motorce, muže s koženou brašnou na zádech…. Rozkaz ten zněl jasně. Nesmí projet za žádnou cenu! Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo?… Služba je služba.

  2. Bohvie ci sa nasiel nejaky naprotivok jana Mazaka co chcel zo zhniteho kapitalizmu dojist na nafukovacke do prosperujuceho Ceskoslovenska.

  3. do CSSR nie, ale do NDR ano. aj ked nie na balone. Dean Read
    skoncil utopeny, hovori sa, ze ho sundali bud stazi, alebo kgb, lebo „prokouk“ a uz nechcel byt propaganda a chcel sa vratit na prehnity zapad.

  4. Pán Majko mohli by ste sem dávať už konečne niečo o meste čo sa tu deje alebo tu je dobré alebo zlé.

  5. Kto môže za to že v Československu bol socializmus.?dnes sa tiež stavajú ohrady v Európe či medzi USA a Mexikom. Mládež serie na minulosť. Trnavský blázon rozpútal peklo na Slovensku kto zaplatí škody čo napáchal.

  6. To by nebol Majko, keby si nekopol do byvaleho rezimu. Do toho rezimu ktory postavil mosty, cesty, elektrarne, fabriky a kopec inych veci. Rezim, v ktorom neexistovalo 70 pohlavi a policajti nechranili pochody buzerantov, rezim , kde mimovkadky nechodili po skolach a nevymyvali detom mozgy a rezim, ktory nelikvidoval sam seba green dealom. No proste Majko, ako ho pozname. Obycajny aktivista.

  7. Lahko sa staval i mosty ked zvrhly rezim ukradol vsetok majetok obcanom a znarodnil ho.

    Poviem ti novinku fosilia,
    Mosty a skoly sa stavali aj na zapade aj bez zmienovanej mega kradeze

  8. hej, lebo sak len komunisti vedeli nieco vybudovat, ostatok europy, ktora bola daleko znicenejsia po 2sv. ako Ceskoslovensko sa vlastne nic nevybudovalo… aj to bolo vidiet na zivotnej urovni, ako vyspele boli staty v sovietskej sfere, oproti zaostalemu zapadu, kde nepoznali blahobyt, ktory ponukol komunizmus… mal by si si uvedomit, ze v porovnani s komunistickym rezimom ta tu nikto nedrzi a ani ta nezastrelia tvoji spoluobcania na hraniciach, teda v pripade, ze je o teba zaujem v zahranici…

  9. anonym 24. augusta 2023, 12:52….“rezim, ktory nelikvidoval sam seba green dealom“..toto hovorí úplne za všetko….ten režim, ktorý ospevuješ zlikvidoval sám seba všade, kde sa ho pokúšali vybudovať a nepotreboval k tomu ani green deal…..

  10. anonym 24. augusta 2023, 12:52 – dokedy chces mat mindrak z jedneho pochodu za rok, na ktory ak nechces, nemusis ist, tak ako si musel chodit vlacit cervenu vlajku na 1.maja ?

  11. Volil si Meciars bol meciar , 3 volebne obdobia Fica.. s mas to tu .

    Dufam ze zas mu to v septemri hodis do urny aby si sa mal nad cim 4 roky cudovat

  12. je to sice dementny bolsevicky nok, ale ma nazor.
    alebo nador? a preto je blby?
    len pozor, aby sa ti nevyhrazal zeleznou tycou. bulo mamkin.

  13. pán Majko viete o tom hraničiarovi zo Seredi čo strieľal po nejakých ľuďoch ktorí utekali cez hranice?neviem podrobnosti ale bol poslancom v meste a syn má byť u armády alebo policajtov

  14. Údajne moju preprepredkyňu mali upáliť za živa, mala byť čarodejnicou. Dodnes sa jej nik neospravedlnil. Možno aj raz na nich dôjde. Dedko bol vzorný pracovník v JRD, Karol zas členom kolektívu v bani. Susedov otec zas trhal rekordy v stavbarine v Petržalke . Dežo Lakatoš dostal 5 odmien ako vzorný kŕmič dobytka v Kosihách. Strýko Peter a jeho kámo Milan zas boli vzorný pohraničiari na čiare. Dnes sú títo všetci odpísaní, lebo si dovolili byť členmi nejakej partaje, či vzorne si plnili svoje povinnosti. Ba aj po x rokoch nejakú tú právnu normu vystavili, hlavne tí čističi národa. No, ale narazili, Ústavný súd im jasne ukázal. TY ty ty, však aj Šaňko Dubček bol našim synom a otcom národov. Tak pozor, pomsta nie je vždy sladká. A aj v tom Leopoldove sú iba tí najčestnejší, však sme tam boli dozerať po amnestiách Havla. Aj v Ilave. Aj keď opäť vraždili príslušníkov bezpečnostných zborov. Radšej riešte budúcnosť, minulosť sa vrátiť už nedá. A spomienky je tiež potrebné riadne podávať. Hádam si ešte pamätáte podmínovanú tribúnu v Seredi, či hajlujúcich mužov idúcich po dnes uzatvorenom moste. Údajne zas idú páliť ľudí, hľadajú si svoje obete. Kto? No my!

  15. Anonym a čo v kapitalizme sa počas nášho soc nestavalo?🤦🏻😂😂😂 A lepšie a krajšie. Čo sa stále ohanas tými kravinami.
    A Anonym je rozdiel stavať ploty,aby ti do domu nikto nelozil ako ploty, ktoré ti nedovolia odísť z domu!!!

  16. Pre Vladolf, komunisti všetko znarodnili máš pravdu. A co sa stalo po prevrate po nežnej revolúcii všetko vlastnia zahraničné firmy. Slovák je len lacná pracovná sila všetko sa rozkradlo vďaka Dzurindovi a Miklošovi a hlavne Mečiarovi.

  17. Nelegálne prekročiť hranice keď viem že môžem zomrieť mal každý občan Československa. Vojak mal povinnosť a prísahu, čo by urobil novinár ak by bol vojakom pohraničnej stráže?

  18. Radi sme sa osobne pozreli aj do muzea tohto byvaleho pohraniciara. Pravdupovediac, zavidim mu exponaty, ktore v malej kolnicke na dvore ma, no medzi jeho a nasim muzeom je zasadny rozdiel:

    – to jeho totalitny rezim oslavuje a to nase poskytuje studijne materialy k poznaniu krutostia nepravosti v byvalom totalitnom rezime.

    Reportaz z muzea byvaleho pohraniciara si mozete precitat tu:
    http://www.seredonline.sk/2021/05/20/na-ochranu-hranic-socializmu-boli-hrdi-napriek-tomu-ze-zabijali-ludi/

  19. a kde je „nas“ hrdinsky obranca hranic? zase strazi pokojny spanok deti pred vrahmi z vólstréétu a inymi darebakmi.
    (a pritom ten debil peciatkoval pasy)

  20. Žili sme v zadrotovanej republike. Nie aby neprešli kapitalisti k nám ale proletari ku kapitalistom.

  21. Vojak pohraničník mal tak vymyty mozog, že poslúchol rozkaz strieľať na kolegu ak ten chcel utiecť za signálnou stenou. Učili nás, že každý narušiteľ je zločinec. Hanbím sa za to, že som patril k tej zložke. Slúžil som na 15 brigáde PS C.Budejovice.

  22. Emil Emil, ty kdes byl? Však si stačí dohľadať, že tebou dnes opovrhovaní mladí muži musela mať najlepšie kádrové posudky, či v tvojom prípade to bol podľa teba omyl? Prepáč, ja sa za svoju životnú právnu minulosť nehanbím. Asi sú dnes v tej móde iba tie hrozné činy, čo neustále čítame a to dokonca bez politických nádychov. To, kto bude a kedy zas využívať a ešte v čí prospech minulosť? Veď stále to hovorím. Národ sa len tak vymeniť nedá. Treba nájsť správnych vodcov a nie zvodcov. A už sa toľko nehaň, zbehni na pár čapákov a zapi to. Na zdravie, aj tak si náš, Slovák.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované