back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

VATAFEST priniesol celodennú dávku kultúry, umenia a zábavy pre všetky generácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KC Priestor, spoločne s mestom Sereď a ďalšími spolupracujúcimi organizáciami usporiadali v sobotu 19. augusta v zámockom parku ďalší ročník Vata festu – jedinečného podujatia, ktoré prinieslo celodennú dávku kultúry, umenia a zábavy pre všetky generácie. Stretli sa tu deti, dospelí aj seniori, aby si vychutnali pestrú škálu umeleckých žánrov, workshopov ale aj svetelnú show.

Podtitul piateho ročníka niesol názov Nový impulz. Prečo ? Organizátori vysvetľujú: „Nový impulz znamená zdvihnúť hlavu hore, obzrieť sa vôkol seba a tie okovy odniesť na krídlach motýľa. Nový Impulz znamená zaujímať sa o komunitu, ľudskosť, pochopenie, láskavosť a toleranciu. Nový impulz znamená tieto cnosti v sebe nájsť a naplniť nimi celé svoje ja.“

Hlavným lákadlom boli bezpochyby koncerty rôznych hudobných štýlov. Za všetkých spomenieme napríklad Korben Dallas, Chrisa Ellysa, Olivera Kucharoviča s Lenkou Molnárovou, COVERDAILY či sestry Süttöové.

Najmenších návštevníkov potešilili počas dňa divadelné predstavenia. Mládež a dospelých zas zaujal príbeh o dospievaní a holokauste s názvom Anna Franková. Tvorivá atmosféra Vata festu zasiahla aj literárne sféry. Čítanie z kníh zaujalo nielen najmladších, ale aj dospelých, ktorí sa radi nechali strhnúť do príbehov rôznych žánrov.

V južnom krídle kaštieľa, bastióne a na nádvorí návštevníkov OZ Vodný Hrad prenieslo do sveta histórie ale odkrylo aj pikantérie z minulosti seredského kaštieľa. Priestor dostali aj lokálni výtvarníci a handmade výrobcovia. Ich stánky boli plné jedinečných a originálnych diel. Návštevníci mohli obdivovať aj výtvarné a foto inštalácie. Vystavoval napríklad svetoznámy fotograf Igor Mikula, ktorého fotografie zvierat z džungle vyhrávajú medzinárodné ocenenia. Vystavené boli aj fotky Stanislava Klačanského, ktorý pred dvoma rokmi nafotil pre Vata magazín fotografie o separovaní odpadu a za sériu vyhral ocenenie Slovak Press photo.

Pre tých, ktorí túžili po interaktívnych zážitkoch, boli pripravené rôzne prednášky a workshopy ako tvorba vencov, vlastnej ilustrácie alebo ako preniesť kus lesa do fľaše. Zaujali aj tanečné vystúpenia, ktoré ponúkli aj návštevníkom možnosť byť súčasťou pohybu. Nesmieme zabudnúť ani na bazár oblečenia a kníh či gastro zónu.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ako neodmysliteľná súčasť podujatia sa tento rok predstavili aj seredskí umelci a umelkyne, ktorí vytvorili pôsobivú kolekciu veľkorozmerných písmen VATA. Ich výtvory sa stali symbolom celého podujatia. Vyvrcholením Vata festu bola nádherná svetelná show. Oči návštevníkov sa upreli k múrom kaštieľa, na ktorom obdivovali tanec svetiel a farebné projekcie, vytvárajúc magickú atmosféru. Vata fest 2023 potvrdil, že kultúra má silu spájať ľudí, rozvíjať kreativitu a prinášať radosť prostredníctvom umenia.

Podujatie sa konalo s finančnou podporou mesta Sereď, TTSK a nadácie SPP.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované