back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Štvrtý športový štvrtok preveril malých cyklistov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V rámci pokračujúcej série podujatí nazvaných „Športové štvrtky“ sa tentoraz deti a mládež stali súčasťou fascinujúceho sveta cyklistiky. Podujatie sa konalo vo štvrtok 17.8.na bicrosovej dráhe vo vnútrobloku na ulici D. Štúra. Opäť sa tu zišli jednotlivci aj rodiny, aby si užili zábavné a aktívne popoludnie plné športového vyžitia.

Športové štvrtky sa stávajú miestom, kde sa verejnosť stretáva s nadšencami z rôznych športových odvetví. Prvý štvrtok ovládol najmä futbal, druhý basketbal, tretí atletika a tentoraz to bola cyklistika. Program pripravil cyklistický klub AB Sereď a OZ Mám rád cyklistiku. Podujatie sa konalo pod záštitou mesta Sereď a znovu prinieslo aj širokú škálu aktivít pre všetky vekové kategórie ako frisbee, basketbal či bedminton.

„V dnešnej dobe, kedy deti trávia veľa času pri počítačoch či s mobilnými telefónmi je dôležité, aby bol súčasťou ich života aj pohyb. Je preto skvelé, že mesto pripravilo tieto športové podujatia na pravidelnej báze počas celých prázdnin až do konca septembra. A bicyklovanie patrí nepochybne medzi veľmi obľúbené pohybové aktivity. Navyše, bicyklovanie ulahodí človeku nie len po fyzickej ale aj duševnej stránke,“ povedal Erik Štefanek z OZ Mám rád cyklistiku. Mestská iniciatíva nebola teda len skvelým zážitkom, ale aj príležitosťou priblížiť cyklistiku mladšej generácii a vzbudiť u nej záujem o tento prospešný šport. Deti súťažili o zaujímavé ceny, ktoré im odovzdal primátor Ondrej Kurbel a na záver boli obdarené malou pozornosťou. Bonusom bola možnosť vyskúšať si cyklistický trenažér.

Tibor Nešťák z CK AB Sereď uviedol: „Aj v našom klube vítame nápad Športových štvrtkov. Je to jedna z foriem ako podporiť rozvoj rekreačného športu, ktorý je podstatou kalokagatie. Harmónia tela a ducha výrazne prispieva k pocitu všeobecnej spokojnosti a vyrovnanosti, čo u ľudí dnes často absentuje. Zvlášť využívanie bicykla, čo ukázali aj „covidové roky“, je pre človeka prirodzené vo všetkých formách od transportnej, rekreačnej až po súťažnú. Verím, že tento cyklistický štvrtok priniesol nové skúsenosti a zručnosti hlavne pre mladších a bicykel sa stane súčasťou ich života v hocijakej forme.“

Ak ste neprišli na toto podujatie, nezúfajte. Športové štvrtky pokračujú do konca septembra a každý týždeň prinášajú nové témy, zážitky a zábavu. Nech už sú vaše záujmy akékoľvek, je veľmi pravdepodobné, že v tejto sérii nájdete niečo, čo zaujme a inšpiruje práve Vás. Ďalšie podujatie sa bude konať 24. augusta 2023 od 16:00 hodiny v kempingu Sereď.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované