back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Vlak smrti 1“ – ako Čechoslováci pomohli v dobe, kedy bola takáto pomoc trestaná smrťou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Možno si nie vždy uvedomujeme, že každý z nás sa svojim spôsobom do histórie zapisuje dnes a denne. Každým činom, každým rozhodnutím, čo, kedy a ako urobíme a na ktorú stranu sa postavíme. Čím náročnejšie problémy a čím vážnejší a väčší konflikt, tým je zapisovanie sa do histórie konkrétnymi činmi dôležitejšie a výraznejšie.

V tomto materiáli robíme výnimku a v seriáli pod Múzeom totality publikujeme tému priamo sa socializmu netýkajúcu.

Vzhľadom k blížiacim sa voľbám, ide o tému nanajvýš aktuálnu. A vzhľadom k niektorým o dôveru občanov sa uchádzajúcim stranám vyslovene prioritnú.

Sledujte minulosť kandidátov, ale aj súčasných politikov, nezabúdajte na ich vystupovanie a konanie v minulosti. A nenechajte sa oklamať rečami, že oni sa zmenili.

Nie, bezcharakterný človek bez citu, sa nezmení. V záujme dosiahnutia osobných záujmov sa môže pretvarovať, no ak v ňom zlo bolo, je a aj zostane.

Pozrite si fakty z minulosti. Pozrite sa na to, ako vo veľmi ťažkých a pre nás nepochopiteľných časoch ľudia dokázali konať v prospech neznámych ľudí aj za cenu riskovania vlastného života im pomôcť.

- Článok pokračuje pod reklamou -

A zamyslite sa nad faktom, či zlo minulosti je až tak veľmi rozdielne od zla súčasnosti.

Boli ľudia, ktorí sami nemali, no pomáhali. A boli takí, ktorí v záujme vlastného majetkového prospechu na tragédii iných profitovali. Napríklad  arizovaním majetku ľudí, ktorí skončili v koncentrákoch.

Je našou povinnosťou prinášať pravdu a zrozumiteľne odlíšiť zlo od dobra. A na amorálne konanie konkrétnych ľudí zneužívajúcich dobu – akúkoľvek dobu co svoj prospech, jasne  poukázať.

Aby sme chyby minulosti neopakovali…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To bolo hrozne. Preto nie som za žiadny vojnový konflikt, alebo iné násilie. Vždy sa dajú veci riešiť chladnou hlavou. Vojna nikdy nič dobré nepriniesla, len žiaľ a smútok. PS Nehovorím len o vojnovom konflikte na Ukrajine. Hovorím o vojnách všeobecne v celom svete.

  2. Ľudia sa medzi sebou tĺkli od čias, ako sa naši pravekí predkovia naučili v ruke držať palicu a udierať ňou. Vojny bohužiaľ boli, stále sú a aj budú.

  3. Anonym 10. augusta 2023, 7:26 – mily vekvet inteligencie, davam ti do pozornosti text pod tlacidlom “Pridat komentar”. Ale pre istotu:

    UPOZORNENIE:
    – Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
    – Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
    – Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov – prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
    – Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
    – Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
    – Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
    – Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované