back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Putin stvoril nové symboly Ukrajiny – „Русский военный корабль, иди нахуй!“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ešte pred niečo viac ako rokom málokto čo i len tušil, že na Ukrajine existuje nejaký Hadí (Zmijí) ostrov a už vôbec,kde presne sa nachádza. Stačil jeden rozkaz ruského prezidenta Putina na ostrov zaútočiť vojensky a výrok vojaka  „Русский военный корабль, иди нахуй!“ ako odpoveď ruskej vojenskej lodi, spoznal celý svet.

Doslovne…

Som si istý,že ukrajinský vojak pri vysielačke  ani len netušil, ako sa jeho odpoveď ruským vojakom zapíše do histórie a že sa stane symbolom ukrajinského odporu voči ruským okupantom.

Výrok vojaka „Русский военный корабль, иди нахуй!“ sa zakrátko vo svete stal známym rovnako, ako Amstrongov „Je to malý krok pre človeka, no veľký pre ľudstvo“ pri pristátí na Mesiaci, či výrok J.F. Kennedyho  „Som Berlínčan“ vyslovenom počas Studenej vojny pri múre v Západnom Berlíne.

Rovnako vojnový hrdina „Pes Patrón“ je svetovo známym, žiadaným a oslavovaným symbolom protiruskej obrany. Je to práve ten pes, ktorý zachraňuje vojakov v prvej línii pred stúpením na niektorú z mín nakladených Ruskou okupačnou armádou na stále väčšom území Ukrajiny. Odborníci vyrátali, že odmínovanie území s doteraz nakladenými mínami,  by trvalo viac ako 750 rokov.

Neskutočné a v 21. storočí v Európe ťažko pochopiteľné …

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vojaka, autora výroku „Русский военный корабль, иди нахуй!“ a rovnako aj psieho hrdinu  Patróna vysokým štátnym vyznamenaním ocenil aj prezident Ukrajiny Volodymir Zelenskyj.

Presne takéto spontánne výroky sa stávajú slávnymi a národy sú na ich autorov hrdé. Inak tomu nie je ani na Ukrajine.

Viditeľné to je na každom kroku. Tričká, pohľadnice, prívesky na kľúče, šálky na čaj, vlajky, magnetky, zápalky, ale aj poštové známky a dokonca vodka. A množstvo ďalších suvenírov. Všetko s vyobrazením symbolu vojaka ukazujúceho prostredník ruskej vojenskej lodi, či hrdinského psa Patróna. Ten hrabe v zemi hľadajúc míny, „usmievajúci“ sa do fotoaparátu, nesený vojakom za balistickú vestu, alebo pes Patrón „chytajúci“ na udicu míny z Čierneho či Azovského mora.

Stali sa symbolmi. Okrem vojaka a jeho odpovedi ruskému vojenskému plavidlu, psovi Patrónovi, aj ukrajinský traktor ťahajúci ruský tank, či plne vyzbrojení ukrajinskí vojaci brániaci Ukrajinu proti Ruským okupantom.

A tieto symboly vlastne stvoril Vladimír Putin. Aby zjednotil Ukrajincov proti jeho vojakom. To asi pred 24. februárom 2022 asi nečakal…

Aké symboly Ukrajiny vo vojne a suveníry, či pamätné predmety dnes nájdete na Ukrajine?

    

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Hadí ostrov vošiel do histórie klamstvom propagandy, že hrdinovia zahynuli. O pár dní boli zas živí. Aj o tom sú legendy.

  2. Niekomu tu už skutočne niet pomoci.Niekde som čítal,že ľudia su čím ďal starší,tým detinskejsi,ale že až tak,a tak skoro?

  3. Staci si pozriet koho volia dochodci. To je sam Fico a komunisti a rusofili

    Treba brat obcianske v septembi svojim starcom doma aby nam nedokuvili buducnost

  4. Zaujímavý argument. Strata kontaktu sa dala prezentovať aj inak. Ale propaganda zapracovala.

  5. jeden z tých článkov kde je text a obrázok zbytočný stačí len nadpis .
    „Za čem bukvy – vsjo jasno“ každy si najde svoje 🙂

  6. Môžem sa spýtať na ten hajzlák s Putlerom, je jedno, dvoj či trojvrstvorý? rád si utieram zadok s mäkkým hajzlákom.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované