back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V Trnave majú nové športovisko. PUMPTRACK je určený skúseným nadšencom terénneho bicyklovania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

K moderným športoviskám v Trnave koncom júla pribudla špeciálna dráha určená predovšetkým nadšencom terénneho bicyklovania. Pumptrack na Ulici Ludvika van Beethovena si okrem cyklistov užijú aj jazdci na kolobežkách, skateboardoch či inline korčuliach.

 

Pumptracková dráha, ktorá vznikla na mieste bývalého bikrosového areálu, pozostáva z niekoľkých cyklistických okruhov vhodných pre jazdcov rozličných vekových kategórií s rôznymi jazdeckými zručnosťami. Hlavný pumptrack je dlhý takmer 249 metrov a dopĺňa ho flowtrack, ktorý má dĺžku 198 metrov. Pre najmladších jazdcov je určený detský okruh, ktorý tvorí samostatná dráha dlhá vyše 87 metrov. K areálu patria aj plochy na trénovanie zručností, tzv. bazén – pump bowl, U-rampa a tréningová plocha s nábehmi, ktoré sú určené predovšetkým skateboardistom. Chvíle odpočinku môžu návštevníci areálu stráviť v priestoroch parkového sedenia vo svahu, kde majú k dispozícií lavičky, stojany na bicykle, koše na odpadky aj pitnú fontánku. Vybudovaná je aj prípojka na elektrinu, ktorá bude uvedená do prevádzky iba počas konania športového podujatia.


Podmienky používania pumptracku a pravidlá bezpečnej jazdy upravuje prevádzkový poriadok. Jazdci sú povinní používať prilbu a deti vo veku do 12 rokov môžu na pumptracku jazdiť len pod dozorom dospelej osoby. Odporúčané sú aj ďalšie ochranné prostriedky ako rukavice a chrániče kolien, lakťov a chrbta. V rámci ochrany zdravia a vlastnej bezpečnosti by si každý návštevník areálu mal pozorne prečítať všetky informácie a upozornenia, ktoré prevádzkový poriadok obsahuje.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Areál s rozlohou 6 375 m2  je momentálne najväčší na Slovensku. Jeho realizácia je financovaná z eurofondov získaných prostredníctvom výziev v programovom období 2021-2027 v rámci programu Slovensko. Práce na stavbe sa začali v septembri 2022 a z dôvodu nepriaznivých poveternostných a klimatických podmienok v zimnom období sa realizácia stavby predĺžila, pretože nebolo možné vykonávať technologicky náročné práce ako betonáž a asfaltovanie.

Začiatkom júla bol do predčasného užívania odovzdaný detský pumptrack a skúsenejší jazdci môžu začať využívať náročnejšiu dráhu veľkého pumptracku od piatku 28. júla. Na tzv. bazéne sa práve robia dokončovacie práce a pre verejenosť bude sprístupnený po ich ukončení.

Jazdite bezpečne a rešpektujte sa navzájom!

zdroj: trnava.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Veru smeruje… z fondov… v okrajových častiach nepokosene, nie je kde zaparkovať no a najnovsie bude spoplatnené parkovanie v celej trnave

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované