back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Hyenizmus podvodníkov: Babičku pripravili o byt aj o peniaze. Polícia včas zasiahla.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Policajtom sa podarilo včas zasiahnuť a uchrániť majetok a strechu nad hlavou 81 ročnej babičke zo Šamorína.

Trnavský krajský vyšetrovateľ obvinil muža a ženu z obzvlášť závažného zločinu podvodu spolupáchateľstvom a v najbližších hodinách bude sudca rozhodovať o ich väzobnom stíhaní.

PRIPRAVILI JU O BYT AJ O PENIAZE

Dvojica si starú, osamelo žijúcu ženu vytipovala a koncom júna ju začali pravidelne navštevovať. Dôchodkyni občas s niečím pomohli a keď si získali jej plnú dôveru, ženu postupne presvedčili, aby byt, v ktorom bývala, predala.
Po predchádzajúcej dohode spísali u notárky kúpno – predajnú zmluvu. O byt prejavila záujem 33 ročná miestna žena, na ktorú boli prevedené vlastnícke práva k bytu. Účet, na ktorý malo prísť 90 tisíc eur ale nepatril starej dôchodkyni, ale 46 ročnej obvinenej žene.

HYENIZMUS POKRAČOVAL ĎALEJ…

Keď sa obvinená dozvedela, že sa o predaj bytu zaujíma polícia, v snahe zakryť celý podvod a prevod peňazí na jej účet, mala na obecnom úrade spísať so starou ženou zaopatrovaciu zmluvu. 40 tisíc jej mala dôchodkyňa dať ako odmenu za doživotnú starostlivosť a 50 tisíc mala dostať ako dar. Podľa znalca mal byt takmer dvojnásobnú hodnotu, a to 165 tisíc eur.

- Článok pokračuje pod reklamou -

ZA ZLOČIN IM HROZÍ AŽ 15 ROKOV

Krajský vyšetrovateľ obe osoby, ktoré sa zločinu podvodu na starej žene dopustili, zadržal a spolu s obvinením podal návrh na ich väzobné stíhanie.
Za obzvlášť závažný zločin podvodu hrozí dvojici strata slobody na 10 až 15 rokov.

DÁVAJTE SI OBZVLÁŠŤ POZOR

Polícia upozorňuje najmä osamelo žijúcich dôchodcov, aby boli obzvlášť opatrní pri podpisovaní rôznych zmlúv.
Aj v tomto prípade podvodníci využili vysoký vek ženy, osamelosť, neskúsenosť a dôveru.
Ak sa k vám začnú prihovárať neznámi ľudia, ponúkať vám nezištnú pomoc, buďte obozretní!
Stále platí, dôveruj ale preveruj!
Pri volajte radšej bezplatnú policajnú linku 158.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Som jedným z tých, čo mali byť tiež nástrojom pre zbohatnutie sviniarov prostredníctvom technických a psychologických nástrojov. Mamku v telefonáte vyzval darebák – potrebovač cudzích peňazí, aby previedla vysokú sumu na účet cez poštu. Ja som bol údajne na chirurgii ako vinník dopravnej nehody a nemohol som rozprávať, lebo som mal odtrhnutý kus jazyka. Našťastie mamka ešte zavolala inde / paradoxne nie mne!!!/ a táto osoba sa skontaktovala so mnou . Potom už všetko nabralo správny smer a po zmobilizovaní štátnej polície hajzel bol zadržaný a obvinený. / jeho prípadov bolo veľa po celom Slovensku / Morálnu rovinu tu nie je potrebné riešiť , ale odporúčam:
    – starí ľudia nech nemajú prístup k svojim peniazom nad 100€
    – nech sú neustále v kontakte v rodinou a každú takúto mimoriadnu vec, nech konzultujú aj za cenu možnej ,, hanby ,, v rodine
    Osobne som poďakoval PZ SR za túto akciu. Verejne ešte raz, ďakujem.

  2. Ako vidieť, že vaša mamka je ešte v dobrom duševnom zdraví, že si overila situáciu a že asi si dala do súvisu situácia a napomenutia, ktoré zaznievajú dosť často či z rozhlasu alebo televízie. Ale tiež nie je všetko v mnohých rodinách kóšer, že deti tlačia na rodičov aby im dali peniaze, alebo dom a potom sa nemá kto o nich postarať. Jedine si myslím, že by deti stále mali opakovať rodičom, aby o peniazoch s nikým nehovorili, aby takýto rozhovor odmietli. Opakovanie je matka múdrosti. Môžete byť na ňu hrdý.

  3. Aj moju mamku dostal o všetky úspory jeden podvodník,poznali sme ho,lebo som ho viac krát našla doma s mamkou, keď mi povedala že mu ,, požičala €,tak som zakročila,na obecnom úrade v mieste jeho bydliska,na polícii,u darebák doma,zistila som kde býval, bohužiaľ nedopatrala som sa pomoci.Je to viac rokov,mamka je už na pravde Božej.Podvodnikovi rodičia tiež,lebo oni to začali,..

  4. Pomoci sa nedočkáte z jednej stránky, že sa to vyšetruje len povrchne a tiež, že je to slovo proti slovu, bez svedkov alebo nejakého potvrdenia. Ostanú len oči pre plač a dotaz, akým smerom sa to táto spoločnosť uberá? Však aj správy sa už nedajú počúvať, pretože len zle a zle, nič pozitívne, však nie je nič, aebo len veľmi málo pozitívneho. Však vlády udávajú smer našej existencie. Však vidíme, ako sa správajú.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované