back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor Ondrej Kurbel spoločne s OZ Seredské nábrežie riešili budúcnosť Panskej ľadovne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ondrej Kurbel, primátor mesta Sereď /  Dnes som mal opäť stretnutie s pánmi z O.Z. Seredské nábrežie, ktorí venujú svoju energiu a čas odhaľovaniu ďalšieho tajomstva v areáli nášho Zámockého parku.

V poslednom období viacerí z Vás pozorne sledovali napredovanie prác na postupnom odhaľovaní zabudnutého objektu panskej ľadovne.

Som rád, že sa aj za pomoci archeológov a pracovníkov pamiatkového úradu posúvame ďalej. Vzhľadom na neočakávaný rozsah nálezu budeme spoločne riešiť, ako priestor zabezpečiť tak, aby mohol byť do budúcna prezentovaný. Na mape mesta tak môže pribudnúť ďalší zaujímavý bod.

V každom prípade, dobrovoľníkom patrí za ich prácu veľké poďakovanie.

zdroj: Ondrej Kurbel, primátor mesta Sereď Fb
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Prečo sa tu hovorí o nábreží? Nábrežie je spevnený vyvýšený priestor pozdĺž rieky v mestskej, alebo obecnej zástavby. Predsa tieto stavby sa nachádzajú v zámockom parku a nie pri Váhu a nespĺňali funkciu ochranného valu. To kto si pomenoval?

  2. Je úplne jedno ako nazveš občianske združenie. Prečo by mal jeho názov zodpovedať tvojim kritériám? To sa teraz tí chlapi majú pohybovať len po nábreží Váhu?

  3. Pre ??? 13. júla 2023, 22:13
    Porozmýšľaj nad tým a prideš na to prečo nábrežie.

  4. ??? 13. júla 2023, 22:13 – Chytrák, žeby preto, že Šintavský vodný hrad bol starou strážnou pevnosťou nachádzajúcou sa na jednom z vážskych ostrovov pri obci Šintava. Prirodzenou zmenou toku Váhu bol postupne odrezaný od materského mestečka a podľa osady hradných zamestnancov, ktorá sa pri ňom vytvorila, začal byť zvaný Seredským hradom.

  5. A čo tak viac pozornosti venovať zavretému mostu, ako tej už sprofanovanej „ľadovni “ pán primátor??? Ego te absolve…

  6. Celé mesto 14. júla 2023, 7:58 – sucasny primator ZIAL NEMA vela moznosti, ako do diania s mostom zasiahnut.

    Moznosti mala a KONAT v zaujme obcanov BOLA POVINNA samosprava pod vedenim primatora Tomcanyiho.

    Viac je napisane a bolo povedane uz skor, ba dokonca este pred zatvorenim mosta. Info v predoslych clankoch tykajucich sa mosta.

    Tu je clanok o mestskej historiickej pamiatke, ktorej znovuobjavenie tak isto mohlo byt realizovane davno. Napr. kedykolvek pocas predchadzajucich 3 volebnych obdobi.

    Nebolo.

    Preco?
    Treba pokracovat?

  7. Už tu netrapoš … tvoje argumenty začínajú pripomínať “lebo FIKO”…

  8. Majko uz sa tu nezosmiesnuj prosim ta. Odkedy je Kurbel v urade? A kedy bol zavrety most? Casu konat bolo habadej.

  9. Vy ste fakt jednoduchí jedinci tuna…..to sa má venovať len mostu? Preboha….
    Vybavil vám dočasne premostenie kým sa začne stavať nový most, združuje to (ako všetko)SSC podopretim, vybavio vám kyvadlovku a odpustenie známky, ale nič nerobí….. 😀

  10. Občan zosmiešňuješ sa len a len ty. Tomčányiho partia vybrala ročne desiatky tisíc od kamionistov na pokutách. Nevadilo mu že most zničí tak že ho bude treba zavrieť. Hlavne že sa evráče sypali. Teraz ak si si nevšimol sa čaká kedy konečne ho cestári podoprú aby nepadol. Potom Kurbel má prísľub od štátnych hnotných rezer a vojakov že nad neho urobia provizórny most. To vybavil Kurbel

  11. Povolenie na vykopavky z ministerstva kultury tam bolo ? Takto ssa to robi do starej matere nieco rozkopes a potom mesto zaplat, zeby nahoda ze tam je spriaznena dusa co by tiez rada vsetky prachy prekopala v tom parku ?

  12. Anonym 14. júla 2023, 19:02 – priekak, Vy ste to odhalil… Nemaju povolenie Ministerstva kultury.

    Ale nasepkam: pocul som,ze maju povolenie Ministerstva zdravotnictva a Ministerstva informacii a zbytocnych veci. A pocul som, ze aj vodarne a kanalizacie povolili, povolil aj Spolok abstinentov a povolili aj huzuntrogle.
    Takze pozor na nohavice, hlavne v krcme pri moceni…

  13. Na Slovensku povolenie vykopávok a archeologických výskumov v zásadnom rozsahu vykonáva Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky prostredníctvom odboru pamiatkového zákona a archeológie. Podľa slovenskej legislatívy je každý, kto plánuje vykonať vykopávky alebo archeologický výskum na území Slovenska, povinný žiadať o povolenie od príslušného odboru ministerstva kultúry.

  14. Anonym 15. júla 2023, 2:17 – vidim, ze sa Vam nepaci reakcia na Vas prispevok.

    Mozno by fakt stacilo prezriet si predchadzajuce materialy publikovane k tejto teme. Viem, ze si to vyzaduje cas a aj nejaku tu energiu a napisanie anonymneho prispevku je vyrazne jednoduchsie, no s obsahom na ktory som reagoval, je to uplne zbytocne, az hlupe.

  15. Naozaj nechcem znevažovať prácu tých čo to urobili, pravdepodobne ich to zaujalo a mali z toho dobrý pocit jednoducho ich to bavilo a to býva pri pri práci veľmi dôležité. Od začiatku som to za archeologický výskum nepokladal. Išlo o miesto o ktorom sa vedelo, vedelo sa že tam bola na konci vojny ošetrovňa, ktorej vchod bol potom zasypaný. Podľa mňa tam žiadne povolenie od archeológov alebo ministerstva nebolo treba. Nerobme z toho objavenie Tróje Schliemannom.

  16. No to si dal perlu ducha. Mňa zaujme začať kopať kde si zmyslím a čo koho do toho, nie? Veď stačí dobrý pocit. Tiež nechcem znevažovať ich prácu, preto je tvoj názor čudný.

  17. Ja som napísal že nepotrebovali povolenie od archeológov alebo ministerstva a nie že by začali kopať len tak. Ak ho potrebovali tak by som ho rád videl.

  18. …len by ma zaujímalo ,aký prieskum sa robil a kto ho robil, keď ten pán čo sa tu fotí ako dozor, rozpráva že ľudia chcú zrenovovať kaštieľ ,lebo to je priorita mesta.. Nemá náhodou kaštieľ niekto v nájme ?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované